דוד חכם

Bary15

New member
דוד חכם

היי,

אני מעוניין להדליק את הדוד שלי בבית בדרך אפליקצייה, הבנתי שבארץ יש 2 מוצרים שמתחרים והמחירים נעים בין 330-400 שקל למפסק

מצאתי באיביי מוצר אחד לאחד שמפסק את הצורך ורציתי לשאול אותכם האם אני יכול לחבר כזה אצלי בבית (חשמלאי יתקין כמובן, לא אני...)

[URL]http://www.ebay.com/itm/Smart-WiFi-Remote-Control-Timer-Switch-Power-Socket-Outlet-US-Plug-for-Cellphone-/401122173836?hash=item5d64bea38c:g:OUgAAOSwOVpXXhM-[/URL]

רשר

Well-known member
מנהל
כפי שהוא מוצג בקישור הוא לא מתאים מ 3 סיבות

1 אין אפשרות לחברו בצורה בטוחה למערכת דוד התקנית בארץ אלא ע"י שינויי חיבורים ומארז חדש,
2 ההספק נמוך מהספק גוף חימום המקובל בארץ בכ 300W (זה לא הרבה אך מחייב פתרון ע"י ממסר),
3 התקע והשקע שלו לא מתאימים לישראל

רשר

Well-known member
מנהל
גם זה לא מתאים, זה שקע/תקע ודוד מחובר ישיר דרך מפסק

בנוסף התקע הזה בארץ מבטל את הארקה ולכן מגביר את הסיכון למוות באמבטיה מחשמול

רוני1955

Active member
מאיפה זה?

דבר ראשון, צריך להבין איך דוד עובד. דוד בנוי משתי שכבות. פח חיצוני מגולוון וצבוע, ודוד פנימי מצופה (בדודים הטובים) באמייל. ביניהם יש שכבה של 3-4 ס"מ של פוליאוריטן מוקצף, שזה חומר בידוד מהטובים ביותר שיש. כשהמים חמים, גם בחורף, הוא מחזיק אותם חמים עם הפסד חום מאד קטן ל 24 שעות. יש גוף חימום שמפוקד על ידי תרמוסטט. כשחום המים הגיע לחום שנקבע בתרמוסטט, הוא מנתק את גוף החימום ואין יותר צריכת חשמל. בתוך הבית לא רואים את זה, כי נורת הביקורת להפעלת הדוד עדיין דולקת, אבל גוף החימום מנותק. זה אומר שגם אם דוד החימום נשאר דולק כל החורף, אין כל סכנה שיהיה נזק, ואין צריכת חשמל עודפת.
הוראות הפעלה לטיימר: מתקינים, מכוונים, מפעילים, שוכחים שהוא קיים לכמה שנים קדימה. לא נוגעים בו יותר. הפעלה מהאפליקציה זה אומר התעסקות יומית בזה, צריך לזכור להפעיל, ומכיוון שזו אפליקציה פעילה, היא צורכת זרם מהסוללה של הטלפון ועוזרת לה להיגמר מהר יותר. ה"יתרון" היחידי שאנשים רואים בזה, זה לרוץ לספר לחבר'ה על השידרוג (למעשה זה שינמוך) של הפעלת הדוד.

Bary15

New member
ירידה לפרטים..

נתת הסבר טוב..

אבל!

במקרה שלי, זה לא לרוץ לחבר'ה וזה באמת יעזור לי.
כי במקרה שלי, למרות שיש טיימר זה לא עוזר, הדוד עצמו הוא קטן ולא מספיק ל-2.5 מקלחות (לי, אישתי ולתינוק)
והגישה לטיימר אצלי לא נוחה בעליל (מאחורי המקרר).
קיימת עוד נקודה שממנה ניתן להפעיל ולכבות את הדוד (שהיא לא מאחורי המקרר - אלה מחוץ לבית) ושם אני מעוניין להרכיב את המפסק החכם.

בדרך המפסק החכם, אני יכול להגדיר לדוד לפעול ל-20 דק' מנקודת זמן X, ולאחר שהשתמשו במים ואני מעוניין לעשות עוד מקלחת אז להפעיל שוב לעוד 20 דק'

יש?

למעלה