"דודנים מתנשקים" - 1964

"דודנים מתנשקים" - 1964

לפני כחמש דקות הסתיים הסרט הזה. ראיתי אותו בפעם הראשונה, והתאכזבתי... בעצם התאכזבתי כמעט מכל סרט וסרט של אלויס. וזה לא כי הוא שחקן לא משהו, אלא כל הסרטים לא משהו. מלבד 1 "Jailhuse rock" - הסרט שהכי עושה את זה למעריצי אלויס ברחבי העולם.
זה באמת סרט איכותי...משהו שכן יכול לקדם זמר מתחיל. "Love Me Tender" - סרטו הראשון של אלויס. סרט מרגש מאוד, ראשוני ורענן... אלה הם הסרטים הראשוניים של אלויס, בהם התגלה כישרונו גם במשחק\שירה! מה שאני הכי חייב לציין. בסרטים אלה, אלויס, הוא נערי מאוד. הוא לא היה אז בתדמית של הגבר הגברי... אותי התדמית הזו מרגיזה בטירוף! אין, זה הכי משעמם בעולם ! בשנות ה-50 הוא ייצג דמות מאוד רעננה,רומנטית,נוגעת,נערית. זה בעצם אלויס האמיתי! אין שם טיפה של זילזול בו. אני חושב שאחרי מות אימו, והגיוס לצבא, אלויס בגד בעצמו. הוא השתנה ולא נראה יותר אותו נער, רק בתוך-תוכו זה נשאר, אבל הוא לא נתן לזה את הסיכוי לבלוט. חבל...

veybybv

New member
אני דווקא אוהבת את אלביס כשחקן

אני דווקא גם דיי אוהבת את העלילה בסרטים שהוא משחק בהם דווקא אומנם לא ראיתי הרבה אבל את אלה שראיתי אהבתי. אני כן מסכימה עם זה: "בשנות ה-50 הוא ייצג דמות מאוד רעננה,רומנטית,נוגעת,נערית. זה בעצם אלויס האמיתי!" וכן אהבתי את התקופה הזאת שלו יותר. אה, כן, אל תצחקו עליי אבל לא ממש הספקתי לראות אף פעם את הסרט "Jailhuse rock" שכל כך מדברים עליו ואומרים שהוא סרט מעולה אבל בדרך כלל אני מתאכזבת מהסרטים המדוברים יותר כי אני מצפה למשהו אחר, אני רק מקווה לא להתאכזב מהסרט הזה..

טtal

New member
כל אחד מתבגר ולא נשאר נער../images/Emo163.gif../images/Emo69.gif

בקשר לסרטים של אלוויס בשנות ה-50, שכחת את הסרט "קינג קריאול" מ-1958. בתחילת שנות ה-60 אלוויס שיחק במספר סרטים נחמדים, אבל מאמצע שנות ה-60, חלק מהסרטים שאלוויס השתתף בהם, היו טיפשיים- וגם אלוויס חשב כך. (לכן אלוויס חזר להופיע מול קהל ב-1968). ראיתי את הסרט "Love Me Tender", אבל אלוויס לא שיחק שם בתפקיד ראשי. למעשה, כל מחצית הראשונה של הסרט- זה בכלל ללא אלוויס. שאלוויס חזר מהצבא (מגרמניה), הוא הופיע עם פרנק סינטרה- וכבר היה אפשר לראות שאלוויס השתנה. (אלוויס לא "השתולל" על הבמה כמו העשה באמצע שנות ה-50). אלוויס בגד בעצמו בזה שהוא התמכר לסמים ותרופות והזניח את עצמו. מותה של אימו פגע באלוויס, אבל אני לא חושב שהגיוס של אלוויס לצבא פגע בו- אלא ההפך. שירותו של אלוויס בצבא הוסיף לקריירה שלו. אני חושב שמאוד פגע בו זה הגירושים מאישתו פרסיליה ב-1973- שמשם ההידרדרות הבריאותית שלו הייתה גדולה.

veybybv

New member
נכון כל אחד מתבגר..

אבל בכל זאת כיף לראות את אלביס גם בשנים המוקדמות וגם בשנים המאוחרות (אישית אני מעדיפה יותר את המוקדמות, כמו שאמרתי קודם). אני מסכימה עם דעותיך לגבי מתי הוא בגד בעצמו ומתי הוא נפגע אבל דעותי לגבי הגיוס עדיין קצת חלוקות, אחרי הכל הגיוס אכן הוסיף לקריירה שלו אבל כשהוא חזר אחרי הגיוס הוא היה שונה, בוגר יותר ואני העדפתי את האדם שהוא היה לפני כן. התבגרות והתפתחות אכן טובה לכל אחד, אבל לאן אתה חושב שהוא היה מגיע היום,אני לא כל כך בטוחה שהייתי אוהבת אותו אם הוא היה חי כיום, אני גם לא בטוחה לאיזה כיוון הוא היה מתפתח ואיך. עצוב לי על מותו אבל זה גם הפך אותו לאגדה שהוא היום.

ל - veybybv.

אני אגיד לך, הוא היה ממש בצמרת ההצלחה וגם בהתחלה. הוא היה כבר ידוע ואהוב, ולא ללכת לצבא היה בשבילו הימור גורלי. כאילו, אם היה מוותר על הצבא זה היה פוגע במוניטין שלו, וזה לא מה שהוא היה צריך. דבר 2. דיברתי על הצבא, כי לולא היה הולך לצבא היה מונע את מות אימו. דווקא בגלל הפרידה הזאת מבן אהוב, אמו נקטה בצעדי התאבדות. העולם היה שלו לפני אירוע זה. מה נשאר לו אחרי שאמו הלכה? כלום ! את פריסילה הוא לא אהב כמו את גלאדיס. היא הייתה האישה של החיים שלו. אמרה לי פעם אישה מאוד חכמה - " בן אדם שלא מבין את ההתמודדות עם דבר כמו המוות, הינו בן-אדם שלא הספיק לתבגר". - בגלל זה הדגשתי שהוא היה ילד. וזה בדיוק מה שקרה, אלויס לא הספיק להתבגר, ואיבד את האדם שהיה כל עולמו.

המשך...

אממ.. לא שכחתי את "קינג קריאול". - אני לא ראיתי את הסרט. לגבי הסרטים בשנות ה-60. כן, אלויס עשה הרבה מאוד סרטים טיפשיים. כמה שאני הספקתי לראות, היו דיי מפגרים! "Love Me Tender" - אלויס לא שיחק שם תפקיד ראשי, אבל זאת הייתה רק תחילת הקריירה. אומנם לא עשה תפקיד ראשי או גדול, אך הוא היה במיטבו, ועשה את מה שהקהל שכבר הכיר אותו כזמר ציפה ממנו לעשות - להשתולל ולשיר. כשהוא חזר מהצבא, הוא כבר לא היה אלויס שהכרנו. הוא נכנס לדמות שונה - גברית.- לא משדרת את גילו וצעירותו של אלויס. כמו שהראו באיזה סרט, בצבא אלויס פגש איזה חבר טוב שהמליץ לו על כדורי הרגעה\שינה. מאז נהייתה התמכרות לכל מיני שטויות... בכל מקרה, אני מאוד שמח שהיו לאלויס את שנות ה-50 הגדולים שלו !!! הוא הוכיח בזמן הקצר הזה הרבה ! אני שמח שיש צעד בקריירה שלו, שנתנה לו אפשרות להיות עצמו. ואת השאר כבר לא להחזיר... "כל אחד מתבגר ולא נשאר נער" - תאמין לי שאלויס היה ילד גם ב-30 שלו. הרבה מאוד אירועים דפקו לו את האפשרות להישאר תמים ונער ביישן.

חברות וחברים....

אלביס לא בגד בעצמו מעולם...תבינו.. העולם היה שונה בשנות ה- 50' לעומת שנות ה- 60' בשנות ה- 50' כשהחברה האמריקאית הייתה שמרנית מאד המטיפה לחיי משפחה הגונים וחסודים..המוסיקה ששלטה הייתה סווינג ,ג'ז וקאנטרי. עם זמרים כמו פרי קומו דין מרטין פרנק סינטרה דוריס דיי ואחרים... פתאום כמו קסם הופיע לו אלביס זמר "פרוע" ששינה לגמרי את קו המחשבה (בכל ההיבטים )של הדור החדש : הנוער ראה באלביס התגשמות החלומות והשאיפות שלהם. הם ראו בו את החלום שלהם ...החלום האמריקאי : "הינך יכול להיות כל מי שתרצה, אם תרצה !" ועם חופשיות כזו על הבמה ופרץ של מיניות זה טירף את הנוער כמובן את הנערות...נוסיף לכך את שיערו הארוך יחסית...ואת בגדיו אמריקה 1960 !: הרוקנ'רול נעלם מהשטח ...אלביס חוזר מהצבא בוגר יותר בשל יותר וכמובן עם קול הרבה יותר משובח נעים וקטיפתי. כשרואים את הראיונות עת שיחרורו מהצבא במארס 1960 ישנו רוגע באלביס ועם זאת עצב שאינו נסתר , רואים את זה בעיניו. אלביס היה לבן יחיד שאחיו התאום מת ולכן היה קשור עד מאד לאימו...אלביס היה ונשאר כל חייוו נער דרומי טוב וג'נטלמן..איש משפחה פשוט וצנוע מאד...( לעולם לא נדע מה באמת הרגיש ...) אני מאד אוהב את אלביס של 1960 1961 1962 1963 : באותן שנים אלביס הקליט יצירות מופת עם קול פעמונים וכמה מהשירים הגדולים ביותר שלו בכל הקריירה: כמו: "עכשיו או לעולם לא" 1960 , "האם את בודדה הלילה?" 1960 , "לא יכול שלא להתאהב " 1961 , "הכנעי" 1960, "אחות קטנה" 1961 , "קמיע בר מזל" 1962 , "השד בתחפושת" 1963, "מרגריטה" 1963 ועוד ועוד... ואני אישית מעדיף שירים אלו על פני השירים של סרטו הראשון למשל שלא היו בין הטובים למעט שיר הנושא כמובן הסרטים: "רוק בית הסהר" 1957 ו"מלך קריאול" 1958 הינם סרטים מעולים: הן מבחינת המשחק הנפלא מלא הקסם והכריזמה והן מבחינת השירים שהיו משובחים מאד עם יכולות קוליות שרק הוא ידע לעשות כמו:" רוק בית הסהר" או "צרות" או "אשה קשת עורף"אלביס הינו דמות אחת הנחלקת ל- 3 אלביסים שונים ,נגדיר זאת כך: אלביס של שנות ה-50' : הצעיר, המורד, הדינמיט, ההתחלתי ועם זאת עם קול של נער צעיר. אלביס של שנות ה- 60': המשובח, הקטיפתי, המעודן וששר לכל המשפחה בסגנונות שונים ומגוונים וכן השתתף בהמון סרטים שלא כולם גרועים תתפלאו...אלביס של שנות ה- 70' אלביס של הבמה אלביס שחי למען הקהל...המגע האנושי האין סופי...אלביס השבור מנטלית עקב גירושיו ומצב בריאות מדרדר...אלביס שהפך לאייקון עוד בחייוו. כל עשור הינו משהו שונה יחיד ומיוחד. ממש כמו ששם אלבומו המצויין מ- 1961: "משהו לכל אחד" שלכן\ם ליאור

ודעתי על: דודנים מתנשקים...

זה לא היה מסרטיו הטובים...אבל אין לי בעייה לראותו. וגם את כל הנערות שאיתו שם...אלביס נראה מצויין ומעניין לראותו בתפקיד כפול הפסקול כולל שירים טובים ויפים. אני מאד אוהב את התקליט. ליאור

לליאור.

תשמע, אני לא אתווכח בכמה מהדברים שכתבת - - השירים היפים שהקליט באותו זמן, הקול...והשאר. אני מדבר על כך, שאלויס השתנה לרעה. הוא חזר מהצבא בן-אדם כל-כך שונה ! כל-כך לא אלויס...! הרי תבין, ההצלחה הגדולה באה דווקא משם (תחילת הקריירה). זה מה שתפס עד ליום מותו של אלויס...התמימות, הרוקנרול, המראה, המרד, הנעורים. מה אלויס שידר אחרי החזרה מהצבא? גבר של נשים? גבר,גבר? אותי אישית זה לא ממש מעניין. וכאן התחילה הבגידה. 1. אלויס לא משתולל על הבמה יותר. 2. לא נראה במיטבו, לא משדר תמימות ונעורים. 3. אלויס בוגד במוסיקה והולך לעשות סרטים. ברובם הוא לא מתבטא כזמר\שחקן כפי שבאמת היה בגלל הסרטים ששיחק בהם - סרטים דפוקים ! אחרי 10 שנים של תעשיית הסרטים, אלויס חוזר למוסיקה ! הוא חוזר בקאמבק ענק ! הוא שוב נראה במיטבו (למרות גילו הבוגר יותר). הוא שוב שר בקולו המדהים, שגם מזכיר את קולו בשנות ה-50. ותיראו איזו הופעה נתן בשיר - "Jailhouse rock", זה היה אלויס ! וחייב לומר שההופעה - "Aloha in Hawaii - 1973" הייתה הצלחה ענקית !

Guym,כל מה שכתבת על אלביס של שנות ה50 נכון,,,

העובדות נשארות גם במרחק של עשרות שנים וזה מפתיע אותי(איך זה יכול להיות?) שאתה חש בדיוק מה שמעריציו חשו והתאכזבו (אז)התאכזבו מהשינוי שחל בו כשחזר מהצבא,הרבו לכתוב על זה הרבה בעיתונות הכתובה, אבל אלביס ברוב קסמו כבש שוב בשנות השישים בעיקר בשיריו ובחלק קטן מסירטיו ,לו היית רואה בזמנו על מסך קולנוע היית מתרשם אחרת,, מה שליאור מנסה להסביר זה שפשוט קולו השתבח יותר,קול בוגר יותר ומשוכלל, אלביס מקבל תפנית חזקה בתחילת שנות השבעים בהכל,,לבוש, סגנון שירה ועוד ועוד אבל זה כבר עניין של טעם אישי, משנות ה- 70,,, ןלטעמי האישי,,Aloha in Hawaii - 1973 היתה ההופעה הכי מוצלחת ומרשימה זו שהוא זרק בסוף את הגלימה,

אני חש כך,

כי הוא התבגר יותר מדי מהר, וחסר לי את הנעורים. הוא לא מיצה מספיק את התדמית הפרובוקטיבית שלו. הוא לא הספיק לתת הרבה. אפילו אין הופעה 1 משנות ה-50. גם אלה שיש זה רק מתכניות אירוח... אני ממש הייתי רוצה לראות את ההופעה שהוא עשה בממפיס (בחוץ). אלויס משנות ה-50 מודרני גם לשנת 2008. התדמית הזו שלו, מאוד מאוד רעננה ! בדיוק בגלל זה אני חושב שבקריירה שלו ממש היה חסר מזה.

Jen74

New member
בתחילת שנות החמישים אלביס היה חתום על הופעות

ביריד ה- HAYRIDE. הוא היה בסך הכל בן 19 כשהחתימו אותו להופיע ביריד הזה. מאחר וזה נחשב קטין, מנהלי היריד נדרשו לרשותם של הוריו של אלביס כדי שיוכל להופיע.

veybybv

New member
לדעתי

לדעתי הוא איבד את התדמית החדשנית והשווה כשהוא חזר מהצבא לפני כן הוא היה יותר נערי וזה מה שאני אוהבת לראות בשנים האלה, את המהפכה שהוא עזר ליצור אז לדעתי זה נגמר מהר מדי כשהוא התבגר כך פתאום!!

tcbelvis

New member
הסרטים של שנות ה60 היו פשע היסטורי

אם אהבנו את הסרטים כן או לא איש איש וטעמו.יחד עם זאת לגבי אלביס הוא יותר מפעם טען כי הסרטים הללו עשו ממנו חולה. אבל על דבר אחד אין עוררין המוסיקה האינפנטילת בסרטים [להוציא פה שם דברים נחמדים] היתה לרועץ לקריירה של אלביס מעבר לכך הסרטים הללו מנעו מאיתנו עשור של הופעות.ויקפצו כל הדוקטורים למוסיקה בפורום הזה.אין פשוט אין פרופורמר טוב מהמלך.אלביס על הבמה לא היה רק זמר גם בעיקר גלאדיטור.הדבר היחיד שאני מוצא בסרטים הם רק מרמת שפל כמו דודנים מתנשקים יכול היה המלך לטפס לפסגות כמו הקאמבק המופלא של 68 והטופ של המלך ב69-73 הגוד שאבס

כן,כן נכון...

אני קראתי על זה: אלויס לא אהב את רוב תפקידיו וסרטיו. הסרטים סה"כ נעשו כדי להרויח יותר כסף על אלויס, ולא כדי לקדם את הקריירה שלו. קצת לא מדוייק בקשר לפרפורמר טוב יותר - יש פרפורמרים טובים יותר או גרועים יותר זה לא העניין...העניין הוא עד איפה זה מגיע אצל כל אחד. אצל אלויס זה היה ממש קצר, אבל אני זוכר זאת יותר מכל סרט טיפשי שהוא עשה.

Jen74

New member
לאלביס היה מאוד חשוב לדעת מה הקהל שלו חושב

אלביס היה חי מהפידבק של הקהל והאהבה של הקהל הייתה חשובה לו מאוד. לכן לא מפליא שההופעות שלו מול קהל היו פי אלף יותר טובות מכל סרט הכי טוב שהוא עשה. אלביס היה במיטבו ככל שהיה פחות מרחק ממנו לבין הקהל שלו.

למעלה