דודו טופז

אלמקס

New member
דודו טופז

היי רותי, אני זוכר שכתבת פעם לגבי מתאבדים, שרק אם הם מתאבדים לפני גיל 27, אז הם חוזרים במיידי לגוף חדש. מה לגבי דודו טופז? הוא עכשיו ייתקע בחושך=מישור האסטרלי? לכמה זמן? זה בעצם העונש שלו?

ענבל164

New member
גם לי יש שאלה - אתם מקבלים חדשים? ../images/Emo140.gif

לגבי הבחירה של נשמה - היכן הייתה זכות הבחירה של שירה מרגלית והיכן הייתה זכות הבחירה של הבן שלה? האם נשמותיהן בחרו לחוות את הסבל הזה? תודה

well being

New member
הנשמה בוחרת את מה שקורה לה

ויותר מזה, אח"כ אנחנו בוחרים שוב פה במישור הארצי. אז כן, נשמות בוחרות סוגים שונים של ניסיונות, כאלו נעימים וכאלו שפחות.

ענבל164

New member
מישהו שנולד עם מחלת נפש קשה,

אז נניח שהנשמה שלו בחרה להתנסות בכך, אבל היכן חופש הבחירה שלו?

רותי 11

New member
החופש המלא בסופו של דבר

הוא של הנשמה, משום שאל תשכחי שמה שאנחנו עושים כאן זה למען הנשמה ואם נעשה רק מה שאנחנו רוצים אז איפה בעצם טובתנו העליונה?

בני33

New member
הנה אני יענה לך,,,,,

כאשר אנחנו נדע בפירוט את היסטורית הגילגולים שלהם. יחדיו או כל אחד בנפרד. רק אז,,,אולי נוכל לענות לך על השאלה הזו. כך אני סבור. מדוע??? כי השאלה הזו שאת שואלת,,,כן,,,יודעת את לכמה בני אדם מינקותא ועד בגרות,,,אפשר לנסות ולשאול את אותה השאלה בדיוק.

ענבל164

New member
נכון, שאלתי במיקרו אבל הכוונה למקרו.

לא ברור לי העניין משום שאם ניתנה לאדם יכולת הבחירה, וטופז, במקרה שלהלן, בחר ללכת בדרך מסוימת (שגם כאן עולה השאלה עד כמה הייתה הבחירה בידיו, שכן אישיותו הייתה בעייתית מלכתחילה), שאז יכול היה להיות תסריט שבו ייפגעו אנשים או שלא ייפגעו. לכן אני שואלת, האם נכתב מראש בתסריט חייה של שירה מרגלית שזה מה שיקרה לה, ובעצם היא לא יכלה לעשות שום דבר כדי לשנות את זה?

שאלה מעניינת

אני לא כל כך יודעת מה קרה לשירה מרגלית אז לא אתייחס לזה. למיטב ידיעתי מעטים מאד האנשים שנולדים עם הפרעה נפשית, אנשים נולדים עם גנטיקה למחלת נפש וביחד עם מארעות שונים בחיים (מאורעות גדולים או קטנים) יכולה להתפרץ מחלת נפש. במקרה כזה זו אכן התגובה של האדם למאורעות הספציפיים הובילה להתפרצות מחלה, יתכן שאדם אחר עם אותה גנטיקה היה מגיב שונה ולא מפתח מחלה- אז כאן אכן יש בחירה. זה לדעתי גם המקרה של דודו טופז הוא לא נולד עם אישיות בעייתית, או יתכן שעם אישיות מורכבת שפגשה סביבה מסויימת, נוצרה דינמיקה בינו לבין סביבתו, זה הגיב לזה בצורה מסויימת, הוא פירש את עולמו בצורה שהובילה אותו ל"אישיות בעייתית", גם לאחר יצירת האישיות יתכן והיו לו פתחי מילוט, הזדמנויות לשינוי ויתכן שהוא לא בחר בהן (הכל ספקולציות כמובן)- שוב יש מרכיב של בחירה. תינוקות שכבר נולדים עם הפרעה נפשית (שוב זה מאד מאד נדיר) כנראה שזו אכן הייתה הבחירה שלהם לגילגול הזה, התיקון שלהם- למשל אולי בגילגול קודם אותו תינוק התייחס בזילזול כלפי פגועי נפש, במעבר שבין הגילגולים הוא התחרט על כך, הבין כי עליו ללמוד סובלנות ובחר להתגלגל כבר עם המחלה (שוב זו רק אחת מהאופציות שאני מעלה על דעתי, בטח יש עוד הרבה אחרות). מה שבאמת מעניין ואולי רותי תאיר את עינינו זה איך השיעור של אותו תינוק משתלב עם השיעור שללא ספק עוברים הוריו? יכול להיות שזה משהו שאנו כולם כמשפחה בוחרים זה את זה לפני ההתגלגלות לכאן בהתאם לשיעורים שכל יחיד במשפחה אמור לעבור

ענבל164

New member
תודה על התשובה, כך או כך

יש משהו בעייתי בכל העסק ותסלח לי הנשמה שלי...

well being

New member
מה בעייתי לדעתך?

בנאדם שנולד פגוע מוח זה לגמרי בחירה, זו גם בחירה של ההורים שבחרו את הילד בצורה כזאת שהביאה להם התנסויות את עדיין מדברת במושגים של עונש, את צריכה להבין שהבורא הוא לא מעניש, אין מצב כזה של עונש בבריאה, הכל זה למידה. ולא תמיד נבוא ללמוד מה שעשינו לא טוב בפעם שעברה. אני מאמינה, וכמו שגם הבנתי מהמעט שקראתי בחיים, הנשמה כן בוחרת להיפגע על מנת להתנסות

ענבל164

New member
אני תלמידה חדשה,

עדיין מתקשה לעכל את זה ש"אני בחרתי" להיות כך וכך או ש"ההורים שלי בחרו" יש ענבל ויש את הנשמה של ענבל אני לא מרגישה שבחרתי לחוות את כל השיעורים למה לי לבחור לסבול? למה שארצה לחוות כאב, פגיעה, אובדן, כישלון, החמצה וכו' וכו'? מבינה למה אני מתכוונת?

רותי 11

New member
ענבל164 יקרה

אל תעשי הפרדה בינך לבין הנשמה שלך אתן אחד. את כאן בגוף הפיזי מבצעת את הבחירות שלה ועבורה כי אם לא כך לא היית יורדת לחוויה בגוף הפיזי, הבעיה היא שכולנו שוכחים את זה ומתנתקים מהתכנית הנשמתית עכשיו את רוב הסבל אנחנו מביאים על עצמנו דרך החשיבהשלנו ודרך זה שאנחנו מתרחקים מהתכנית הנשמתית המקורית, אנחנו לא חייבים לסבול, כאן החבירה היא בידיים שלנו ולא של הנשמה הנשמה מנסה להוביל אותנו במסלול הבטוח והטוב ביותר הבעיה היא שאנחנו אל קשובים ולכן בא הסבל. וגם אם חלק מהבחירות של הנשמה זה "לסבול" בצורה מסויימת גם כאן העוצמה והאורך של תקופת הסבל תלויה בנו ולא בנשמה שלנו. וגם התפיסה של סבל היא שלנוכאן ולא של הנשמה, אנחנו לוקחים הרבה דברים כסבל ושוקעים לתוך זה ולתוך רחמים עצמיים במקום להתעלות מהדברים האלה, לכן הגדרה של סבל היא הגדרה ארצית לחלוטין, גם בעיות נפשיות הרבה פעמים אותו אחד ש"סובל" מבעיה נפשית לא סובל באמת מי שסובל זאת הסביבה או אלה שמגדירים את זה כסבל, לרוב אנשים עם מחלות נפש קשות, מנותקים מהמציאות בכלל ולא מבינים את ה"קושי". לכן הכל זה עניין של הגדרות תפיסות ואמונות

רותי 11

New member
ענבל - פשוט עובדים עם

האינטואיציה, מקשיבים ללב הוא לעולם לא משקר שם זה החיבור שלנו לנשמה שלנו, ובדרך הזאת היא מאותת לנו, כמובן שצריך לשים לב למסרים שנשלחים אלינו תמיד.

בני33

New member
נולד כך וכך,,,,,

למיטב הכרתי והבנתי ,את הנושא. הנולד,,,הוא הוא בוחר לאיזה הורים להיוולד. וזה למעשה יכול לתת לנו תובנות על חלק ממשמעות הקארמה למה כאן במצב המשפחתי הזה ולא אחרת. ואין אנו יודעים [מבלי לבדוק במידה ויש אפשרות לבדוק]מה היו היחסים בין הילד להורים בגילגלים עברו. כלומר איזה סוג של יחסים בין אחד לשני,כגון מי הורים של מי,,,זכר או נקבה,,,אחים, שותפים לעבודה. וכן הלאה,מספר רב של אפשרויות. הנשמה בוחרת לעזור לדעתי ולא להיפגע. יש נשמות שסימו את הגילגולים שלהם ובכל זאת מבקשים לחזור שוב על מנת לעזור.

רותי 11

New member
ענבל164 אנחנו לא יודעים

אם זה היה חלק מהבחירה שלה. לא כל מעשה אלימות שקורה לנו אנחנו בוחרים בו מראש. אבל יש מצבים שבהחלט אנחנו בוחרים בהם מראש, בכל אופן את הסכנה או הסבירות שהם יקרו.

VERED SHEL

New member
כל מה שאני חושבת כרגע על דודו טופז זה

זה שסוףסוף יש לו שקט. שקט אמיתי. מטפלים בו ומשקמים את נשמתו...

רותי 11

New member
אלמקס יקירי ראשית

מגיל 35 ולא מ - 27. שנית כרגע הוא בטח נמצא במקום שכולו אור ואהבה עד שהוא ירגיש מספיק טוב כדי להמשיך הלאה לא כל המתאבדים ואפילו לא רוב המתאבדים מגיעים לאותו מישור, לרוב זה יכול לקרות אם אותה נשמה תחשוב שלא מגיע לה להגיע לאור רק אז היא תשאיר את עצמה.

למעלה