דוגמאות מבחן שלב ב'

דוגמאות מבחן שלב ב'

שלום לכולם. בתי אמורה לעבור מבחן שלב ב'.האם מישהו מכיר דוגמאות לשאלות במבחן במקום כלשהוא?

mikilk

Active member
האמת שאינני יודעת

או מכירה, לא נראה לי שזה קיים, אבל מקווה שיהיו כאן שיוכלו לענות לך. בהצלחה

אלכסAlex

New member
בתי נבחנה לפני כמה ימים

לא עברה קורסי הכנה או שום הכנה אחרת. השאלות הן ברמת הידע הכללי בעיקר..הכל אמריקאי היא זכרה מעט שאלות מי היו גלילה רון פדר ודבורה עומר נניח... איפה זורחת השמש חצי ועוד חצי ועוד 6 מה זה גיי (גם כי אלך בגיי צלוומת) לפי זה את יכולה להבין שפשוט לא יעזרו דוגמאות של מבחנים... מה גם שאני אישית לא מצאתי בנט בהצלחה

bhs

New member
אני גם התחלתי לחשוב על הופעות המכונים

ומדוע משרד החינוך מאפשר להם להתקיים או לחילופין לא מעדכן את הבחינה או עושה משהו בנדון. כשהבכורה שלי נבחנה (היום היא בת 16.5) לא ידעתי שיש תוכנית למחוננים היא מעצמה ידעה ונרשמה לבחינה - אני ממש לא מעורבת בחיי הילדות בבית הספר. היא עברה - אבל היא באמת גם מאוד מיוחדת בן המחוננים. הבת הקטנה אפילו לא הוגשה לבחינה - איתה היה לנו סיפור מאוד מעניין שגרם לנו לשינוי רב ובחשיפה למחוננות והפרעות קשב. הילדה התעקשה שהיא מחוננת, כל נסיונותיי להסביר לה שתויות לא חשובות ושהיא תקבל כל חוג שיש שם באופן פרטי, היא דרשה שאערער - הלכתי ללמוד איך עושים את זה, ערערנו - נגשה לבחינה בי-ם לא עברה דרשה שוב שאערער כבר לא ידעתי מה עושים ואיך מסבירים לה - די. במקרה הבכורה עברה אבחון פסיכודדקטי לצורך בדיקת הדלגה והיא שמעה שיש שם מספר IQ היא דרשה גם לעבור בחינה שיגידו לה מה "המספר שלה" , ויכוחים עם הבעל לבסוף לקחתי אותה במטרה לשלם למשהי שתוכל לעזור לי להסביר לה שהיא לא מחוננת - והילדה יצאה - מחוננת ועוד איך אבל עם הפרעת קשב, דרשה מבחן מותאם, עברה ומשתתפת בתוכנית בהצלחה רבה.(תהליך שלקח שנה) ומה עם הפרעת הקשב - נוירולוג בכיר נפל בפח ואחרי התלבטות אמר שאינה ADD ורק בכיתה ז - שוב הילדה שואלת " מה עם הכדורים שלי?", אחרי שאחיה אובחן ADHD ומחונן, לקחנו אותה שוב לאבחון הפעם למשהו אחר והילדה ADD! ( ומה הטעות של המאבחן הקודם - ילדים מחוננים עוברים TOVA ללא ריטלין עם ציון נורמטיבי ויודעים לפצות בבית הספר כך שאינם נראים למורים עם הפרעות קשב קלסיים וחוות דעת של המורה לא צריכה להיות דומיננטית באבחון...) הבן הקטן - באמת לא נופל מאחיותיו - אבל ADHD ולא עבר בחינה מותאמת, לקחתי אותו לקבל חוות דעת נוספת וגם נאמר לי שללא ספק מחונן אבל יתכן שיצטרך לעבור הכנה כלשהיא. אני מאוד מתלבטת מה לעשות- הוא כל כך רוצה שיוגדר וילך לתוכנית כמו אחיותיו ואני לא רוצה לממן את המכונים האלו ולא יודעת אם הם אכן יכולים לעזור או רק לגרום לתחושת כישלון יותר גדולה. הרי לא כל מסיימי הקורס עוברים בחינה.

eveik

New member
הבת הקטנה שלך לא רק מחוננת..

אלא ווינרית אמיתית. שאפו.

bhs

New member
הרגת אותי - לא גיי אלא גיא

גיי זה כמו באנגלית, בעברית הומוסקסואל- לא הבנתי למה ילד מחונן צריך לדעת את זה וזה יבדיל אותו מלא מחונן

שאלה לדוגמא:

מדוע צובעים את גגות הבתים בלבן ? פיתגמים,חשבון , שאלות הגיון ,ידע כללי הבנת הנקרא (ממה שזכור לי לפני שנים )

yael14imagine

New member
אולי כדי שלא יהיה חם כ"כ בבית

הצבע הלבן מחזיר את קרני השמש, בניגוד לשחור שקולט אותן, ולכן בארצות חמות בית עם גג לבן יהיה קר יותר. אבל איך זה במבחן? לא הייתי מצפה מילד בן 8 לדעת את זה.

למה לא

זה מיבחן שמעריך את הI.Q כבר כתבתי כאן לא פעם שילד מצטיין הוא לא ילד מחונן. ולשאלה שהבאתי לדוגמא לא ניתן להתכונן, מה שמצביע על סוג של מסגרת העתידית של מחוננים. ילד שלא יסתדר עם שאלות מסוג זה (גם אם יעבור בנס את המבחן) הוא ינשור בעתיד ממסגרת המחוננים.

מרי פופ

New member
אף אחד לא ינשור כי הוא לא מספיק חכם!

יום שליפה זו מסגרת חווייתית לא מעונבת, כייפית עם למידה לא קונבנציונאלית, נינוחה שכל ילד יכול להנות ממנה. לו היינו חיים במדינה מתוקנת, הילדים שלנו היו לומדים כך בכל יום, ולא כמו שלומדים בבתי הספר הממלכתיים... זו בהחלט מסגרת לא למחוננים בלבד! אצלנו אגב, ה"מצטיינים" לומדים את אותה תכנית של ה"מחוננים" אבל אחה"צ, במקום בימי שישי על חשבון בית ספר. אני יכולה להבין הורים שידחפו את הילדים שלהם להיות שם, זה מקום מטפח ומעשיר ומי שהצליח להתברג לא בסכנה לנשור כי הילדים שם לא עומדים למבחן, אין תחרות ויש פשוט אוירה טובה.

dafnapo

New member
לא כולם ביום שליפה

יש כאלה בכיתות מחוננים שבהן הדרישות מאד גבוהות. גם בכיתת המחוננים יש דברים "כיפיים" ו"לא מעונבים" כפי שהגדרת אותם אבל זה בערך 20% מהזמן. בשאר הזמן יש לימודים קונבנציונליים ברמה מאד גבוהה עם דרישות גבוהות, מבחנים והגשת עבודות כל הזמן.

מרי פופ

New member
לא התיחסתי לכיתת מחוננים

זה דבר די נדיר ביסודי בארצנו... חיפה, פתח תקווה, אולי בעוד כמה מקומות... רוב הילדים יוצאים ליום שליפה ושם כל ילד ממוצע ומעלה יכול להסתדר בלי בעיה, גם אם עבר את המבחן ע"י רוח גבית קלה עד מתונה.

bhs

New member
בחורף דואגים לזפת את הגג- למנוע נזילות

בקיץ הזפת מחמם את הקומה העליונה ולכן צובעים בסיד לבטל את הזפת מלהיות גורם מחמם והצבע הלבן אמור להחזיר את קרני השמש . ד"א הערבים נוטעים גפן על הגג - בחורף עלים נושרים ומקבלים פני שטח גדול יותר לשמש ובקיץ הגפן מלבלבת ויוצרת צל...

ריקי riki

New member
יום שליפה

אני אמא לשני ילדים שיוצאים ליום שליפה, לא ממש מסכימה עם זה שכל ילד יכול להנות מיום שליפה. יש לפעמים קורסים לא פשוטים בכלל- חשיבה חשבונית, שחמט, כימיה. ילד ממוצע לא בהכרח ירגיש עצמו בנוח עם כל ה"חכמולוגים"... פן נוסף הוא הצורך להשלים את החומר. הבן הגדול שלי צריך להשלים אנגלית, מתמטיקה, מולדת תנ"ך וכו'... לא קל גם לילד נבון. זה גם החומר שנלמד בכיתה וגם שיעורי הבית וגם שיעורי הבית שניתנים במסגרת המחוננים- עבודות וכו'. לכן- נכון שבתכנית למצטיינים לומדים כמעט את אותם הקורסים, אך חברת הילדים לא זהה וכן הצורך בהשלמת החומר, שיכול להיות תובעני, גם לילד מחונן...

למעלה