אני גם התחלתי לחשוב על הופעות המכונים
ומדוע משרד החינוך מאפשר להם להתקיים או לחילופין לא מעדכן את הבחינה או עושה משהו בנדון. כשהבכורה שלי נבחנה (היום היא בת 16.5) לא ידעתי שיש תוכנית למחוננים היא מעצמה ידעה ונרשמה לבחינה - אני ממש לא מעורבת בחיי הילדות בבית הספר. היא עברה - אבל היא באמת גם מאוד מיוחדת בן המחוננים. הבת הקטנה אפילו לא הוגשה לבחינה - איתה היה לנו סיפור מאוד מעניין שגרם לנו לשינוי רב ובחשיפה למחוננות והפרעות קשב. הילדה התעקשה שהיא מחוננת, כל נסיונותיי להסביר לה שתויות לא חשובות ושהיא תקבל כל חוג שיש שם באופן פרטי, היא דרשה שאערער - הלכתי ללמוד איך עושים את זה, ערערנו - נגשה לבחינה בי-ם לא עברה דרשה שוב שאערער כבר לא ידעתי מה עושים ואיך מסבירים לה - די. במקרה הבכורה עברה אבחון פסיכודדקטי לצורך בדיקת הדלגה והיא שמעה שיש שם מספר IQ היא דרשה גם לעבור בחינה שיגידו לה מה "המספר שלה" , ויכוחים עם הבעל לבסוף לקחתי אותה במטרה לשלם למשהי שתוכל לעזור לי להסביר לה שהיא לא מחוננת - והילדה יצאה - מחוננת ועוד איך אבל עם הפרעת קשב, דרשה מבחן מותאם, עברה ומשתתפת בתוכנית בהצלחה רבה.(תהליך שלקח שנה) ומה עם הפרעת הקשב - נוירולוג בכיר נפל בפח ואחרי התלבטות אמר שאינה ADD ורק בכיתה ז - שוב הילדה שואלת " מה עם הכדורים שלי?", אחרי שאחיה אובחן ADHD ומחונן, לקחנו אותה שוב לאבחון הפעם למשהו אחר והילדה ADD! ( ומה הטעות של המאבחן הקודם - ילדים מחוננים עוברים TOVA ללא ריטלין עם ציון נורמטיבי ויודעים לפצות בבית הספר כך שאינם נראים למורים עם הפרעות קשב קלסיים וחוות דעת של המורה לא צריכה להיות דומיננטית באבחון...) הבן הקטן - באמת לא נופל מאחיותיו - אבל ADHD ולא עבר בחינה מותאמת, לקחתי אותו לקבל חוות דעת נוספת וגם נאמר לי שללא ספק מחונן אבל יתכן שיצטרך לעבור הכנה כלשהיא. אני מאוד מתלבטת מה לעשות- הוא כל כך רוצה שיוגדר וילך לתוכנית כמו אחיותיו ואני לא רוצה לממן את המכונים האלו ולא יודעת אם הם אכן יכולים לעזור או רק לגרום לתחושת כישלון יותר גדולה. הרי לא כל מסיימי הקורס עוברים בחינה.