דובשניות
דובשניות של דנה 20 תאריך : 21/10/03 15:52 מחבר/ת : סם דואר אלקטרוני :
[email protected] בתגובה ל: המליצו לי פה על הדובשניות של דנה20 ואני לא מוצאת את המתכון - אגם ================================================ עוגיות דבש ולימון דנה 20 פשוטות להכנה ונשארות רכות מבפנים. רכיבים: 1/2 כוס דבש 1/2 כוס סוכר 80 גר' חמאה או מרגרינה רכה 2 כפות מים 1/2 2 כוסות קמח 1/2 1 כפיות אבקת אפיה 1 כפית קינמון טחון 1/4 כוס שקדים או אגוזי מלך קצוצים 1 כף גרידת קליפת לימון 1 ביצה טרופה קלות 1 כפית תמצית לימון ** אני הוספתי גם ציפורן טחון, הל טחון, פלפל אנגלי טחון והחלפתי 1/2 כפית אבקת אפיה בסודה לשתיה כדי שיצאו כהות** מעט חלב קוביות סוכר כתושות אופן הכנה: מחממים בסיר קטן את הדבש, הסוכר, החמאה והמים על להבה נמוכה ומערבבים עד להמסת הסוכר והחמאה, מסירים מהאש ומצננים. ** לחכות עד צינון מוחלט, אחרת כשמוסיפים את הביצה הטרופה מתקבלת חביתה ** בקערה גדולה מערבבים את הקמח, אבקת האפיה, הקינמון, השקדים וקליפת הלימון, מניחים בצד. מוסיפים את הביצה ותמצית הלימון לתערובת הדבש המצוננת, מערבבים היטב, מוסיפים את התערובת לתערובת הקמח ומערבבים, מקררים את התערובת במקרר כשעתיים. מחממים את התנור לחום בינוני. קורצים מהבצק כדורים ומשטחים מעט, מורחים מעט חלב על העוגיות, טובלים את העוגיות בקוביות הסוכר המרוסקות ומניחים על נייר אפיה בתבנית. אופים כ- 15 דקות או עד שהעוגיות מתקשות, מוציאים ומצננים על רשת. הערות: ** אצלי משך האפיה היה כ 20 דקות, עד שהעוגיות הזהיבו מעט ** במהלך האפיה העוגיות מגיעות לפי 2 מגודלן המקורי, לקחת בחשבון הן בשביל המרווחים ביניהן והן בשביל הגודל מקור המתכון: פסטו