דובר צהל

chagitdeitz

New member
דובר צהל

כרגע שמעתי את דובר צהל משתמש במונח מדורך. מדוע לא מודרך ומה ההבדל תודה חגית

chagitdeitz

New member
מדורך דובר צהל

לגבי הפיגוע באילת הוא אמר משהו כזה: אני מדורך שהמחבלים אינם קשורים ל.....

trilliane

Well-known member
מנהל
לא נתקלתי עד היום בשורש דר"ך בבניין פועל

אולי הוא התכוון לומר מתודרך או מדווח ויצא לו משהו באמצע, או שזו עוד יצירה צבאית מקורית שטרם התפשטה בקרב הציבור הרחב.

יאקים

New member
חגית, מה דעתך שפשוט הבחור שגה?

את יודעת שדברים כאלה קורים, מה עוד שמדובר בבחורים ובחורות צעירים בשירות סדיר שייתכן שהם עשויים להתרגש בשידור ולהתבלבל. לפי ההקשר, נראה לי שפשוט הבחור בלבל בין מוּדרך (בניין הופעל) לביו מדוֹרך (בניין פוּעל).

trilliane

Well-known member
מנהל
דובר צה"ל אינו בחור צעיר אלא תת אלוף...

לפי ויקי דובר צה"ל הנוכחי הוא יואב מרדכי והוא בן 47.

יאקים

New member
איני מכיר את הפרטים של המודיע, כי

עם היכנסי לפורום ראיתי את השאלה של חגית, והגבתי על השאלה. כל בר-בי-רב יודע שדרגתו של דובר צה"ל היא תת-אלוף, כפי שדרגתו של מפקד גלי צה"ל היא לפחות אל"מ... דא עקא, הן בגלי צה"ל והן בדובר צה"ל משרתים המון צעירות וצעירים, והם מופיעים על גלי האתר, ולא ייתכן שאחר כל שידור יושב הדובר בכבודו ובעצמו ועובר אחר כל ניסוח של הודעה, ואת הדברים בדרך כלל מעבירים הצעירים, שאין ספק שהם "סיירת מטכ'ל" של התקשורת הצבאית, ועם זאת לא מן הנמנע שהם מתבלבלים לעתים, וזה כנראה קה גם בתדרוך הזה.

יאקים

New member
ואם דובר צה"ל בכבודו ובעצמו מסר את

ההודעה, לא מן הנמנע שהוא אמר, כפי שהציעה טריליאן, מתודרך או משהו דומה....

trilliane

Well-known member
מנהל
היא כתבה שהיא שמעה את דובר צה"ל עצמו מדבר

ודובר צה"ל יש רק אחד. כשמתרחשים אירועים ביטחוניים בדרגה כזו, הדובר עצמו מתייחס אליהם ולא חוגר זוטר.

יאקים

New member
לבושתי, לא ידעתי שהיא שמעה זאת מפיו של דובר

צה"ל עצמו. כעת ישנן כמה אפשרויות: א. שהוא אמר מדורך, ועד כמה שאני יודע ומכיר, אין דבר כזה וזו טעות. ב. שאולי היא שמעה משהו מעין זה, והיא דימתה שהיא שמעה מדורך. ג. הערב שמעתי את דובר צה"ל מתדרך עיתונאים, אך התרשמתי שהוא רחוק מלהיות אורים ותומים בענייני עברית. וסיום, על רקע המכה שניחתה עלינו כל אלה הן זוטות למשמע הזוועה...

trilliane

Well-known member
מנהל
גם אני לא "ידעתי", פשוט קראתי... היא כתבה

"כרגע שמעתי את דובר צהל...".

יאקים

New member
איני מתנצל, אלא מסביר שנכנסתי

לא להודעתה, אלא לשלב הדיון בראשיתו, ולכן זה לא היה כל כך ברור. ומכל מקום, מי ששמע את דובר צה"ל, הבין שהוא אינו כל כך רהוט, הגם שלא קרא דבריו מן הכתב... שבת שלום

trilliane

Well-known member
מנהל
מממ... לא נראה לי... ../images/Emo152.gif

אנחנו חלוקים בהרבה מאוד נקודות... אבל גם ליושב החומה נשמע הגיוני יותר שהוא אמר "מדווח", פשוט כי זה הז'רגון המקובל. אני חשבתי שאולי יצא לו משהו באמצע או שהוא סתם לא דיבר ברור, אבל בהחלט ייתכן שחגית לא שמעה ברור. הכול יכול להיות.

לשונאי10

New member
אכן אנחנו חלוקים ברבה נקודות

אבל בנקודה זו אנחנו מסכימים, וכאן אנחנו באותו ראש.זו הייתה כוונתי.

למעלה