דובי123

אייבי1

New member
דובי123

בחרתי לענות לך כאן משום שהשרשור הקודם תפח לו ואוטוטו עובר לארכיון. 1. אני לא מוכן להחזרת הפליטים. וההחלטה היתה 196 כמדומני. 2. מה זרקתי לפח ומדוע? וכיצד הגעת למסקנה הזו? 3. אמת. אי אפשר לפתור הכל במו"מ עם הצדדים לא רוצים בכך. ואכן סייגתי את דבריי ואמרתי - כעת זה לא אפשרי, כל עוד ערפאת מושל בכיפה. ואולם בעתיד הקרוב משיסתלק המנוול תיפתח בפני ישראל אופציות מדיניות. ברור שאם ההנהגה הבאה שם לא תירצה בפיתרון הסכסוך נצטרך לחשוב על אסטרטגיה אחרת. 4. אני מאמץ את גישתו של הבגיניסט. אמרתי שנבוא למו"מ עם שאיפה לשמור כמה שיותר חלקים מא"י בידינו. אף שעל. נסכים לאוטונומיה של בגין ודיין בלבד. אך בניגוד אליו אני מוכן לפשרות, ואילו אצלו עמדת הפתיחה היא העמדה הסופית ועל כן חבל על הזמן. 5. לא זכור לי שכתבתי על אוסלו שזה ההסכם הטוב ביותר שנחתם. אשמח אם תראה לי באיזה הקשר כתבתי זאת. אני סבור שההסכם עצמו הוא טוב, אבל הבחירה באש"פ-טוניס היתה משגה. וזה ההבדל ביני לבין אייבי המקורי שתמך בהסכם, האמין בו, והתאכזב כמו רבים. אני תלמיד של פרופ´ שוקה פורת בנושא הזה וסבור שאי אפשר להגיע להסכם עם אש"פ טוניס. אז זה לא שהייתי בכיכר ציון והפגנתי נגד ההסכם.קיוויתי שאתבדה. אך ידעתי שהוא נדון לכישלון ואכן כך קרה.

דובי123

New member
יפה מצדך! ../images/Emo9.gif

1.0 אם אינך מוכן להחזרת פליטים - והם אינם מוכנים לאי הסכמתלך אזי איחן הסכם וע"כ אני חוזר לשאלתי: מה אז? כי להזכירך טענת שזו הדרך היחידה והנה מצתברר שגם דרך זו לא תצלח בעת הזו אולי בעוד עשרות שנים [אפשרות] מה אז?! מה בינתיים עד שדרך זו תצלח? 2. אם לא זרקת לפח את עמדותיך אני שמח [כתבת כי תתפשר עליהם..] 3. אם ברור לך שלא הכל ניתן לפתור במו"מ וזה המצב כרגע - הרי שהננו חוזרים לסעיף מספר 1 אני בהחלט מסכים עמך כי אם עראפת היה הופך למדינאי במקום טרוריסט או אם היתה נהנהגה עממית אמיתית שכל רצונה בחיי שלום איתנו - המצב היה אחר לחלטוין מה שעראפת עשה היה לא רק הקמת ארץ טרור אלא גם חינוך ממוסד לשינאה והתוצאה היא שכל הדור הצעיר מכיר שנאה לוהטת בלבד ואת חיי הדוקיום שהיו איננו מכיר כלל מה יהיה אחרי עראפת? אינני יודע , אבל ע"מ שיובילו לדו-קיום אמיתי המנהיג יצטרך להוביל לכיוון זה וזה יהיה הן בשינוי תוכניות הלימוד והן במלחמת חורמה נגד החמס וכן הוא יצטרך להסכים שלא יתחמשו ועוד ... זה לא פשוט כלל 4. אתה מאמצ את גישתו של בגינסט - אולי , אבל לא בנושא עליו דיברנו [צריך להקפיד כמו במתמתיקה חדבר תמיד עם אותו הערך] בגינסט טען שגם ירדן שלנו וזהו חלק מהויתור [להזכירך הובטחה לנו... עד שהערבים שינו החלטה זו... והוקמה ירדן יש מאיין] - אתה טוען שבמו"מ מתפשרים האם לא נכון יותר להתחיל המו"מ מנקודה זו?! צחקת עליו ומכאן שלא קיבלת את עמדתו כעת הנך טוען שהנך מקבל את עמדתו עליך להיות בהיר בניסוחיך כך שלא תצטרך להסביר כל פעם את כונתך [אצל שמאלנים ממרץ זה בדרכ כלל בהתיחסות למתנחלים שאח"כ מתברר התיחסו לחלק ספציפי וזעום מהם] 5. אם לא זכור לך כנראה הצדק איתך ואולי בלבלתי עם משהו אחר

masorti

New member
ציטוט מדבריך...

"ברור שאם ההנהגה הבאה שם לא תירצה בפיתרון הסכסוך נצטרך לחשוב על אסטרטגיה אחרת". או.קיי. בוא ונניח שזה מה שקרה. אודה לך אם תפרוש בפנינו את האסטרטגיה האחרת.... אני לא מעלה על דעתי שלא חשבת עליה עדיין. הרי רק אנשים חסרי אחריות אינם מכינים דרך פעולה למקרה כשלון של צעד אסטרטגי מתוכנן. (למשל: כשמכינים מבצע צבאי, מתכננים מראש איך יחולצו הלוחמים במקרה של הסתבכות)

למעלה