דובי?

Lablabla

New member
דובי?

היי! אני מכין לחברה שלי דובי, וזו הפעם הראשונה שאני מתעסק בעניין, ברשותכם, כמה שאלות. במה מומלץ למלא אותו? סתם צמר גפן רגיל, או שיש משו יותר מומלץ? את כל החיבורים, של הגפיים, האזניים וכו', איך הכי טוב לעשות? לתפור? ג'וינטים (ראיתי באתרים באנגלית, אבל לא הצלחתי להבין איך, איפה, איפה משיגים). לפני המילוי, אחרי, כל הקטע הזה לא לגמרי מובן לי. ועוד כל מה שאתם יכולים להוסיף, הערות, טיפים, הכל מבורך. תודה!

bosmato

New member
בעניין המילוי

לא צמר גפן- יש מילויים שמתאימים במיוחד לבובות. אני לא יודעת להסביר איך נראה המילוי אך יש לקנות את זה בנחלת בנימין. המומחיות לעניין יתנו לך טיפ איפה בדיוק.

Lablabla

New member
תודה

יש למישו פה מושג איפה אפשר להשיג את זה בצפון (עפולה, טבריה. לא חיפה) תודה

afunit007

New member
כמה תשבות

בשביל ההתחלה המילוי אכן ניקרא אקרילן ובכדי להקל ולא לחפש חנויות אומנות, אני ממליצה לקנות כרית שינה זולה. היא מלאה במיקרופייבר ותספק את מבוקשך. את הראש כדאי באמת לחבר ע"י "פין פציל". אני אנסה לחפש עבורך הדרכה איך עושים כאלה בבית מכפתורים (או קרטון אפור) וסיכות משרדיות (ופלייר) את חיבורי הגוף אין צורך לחבר על פינים אלא לעשות חיבורי חוט. מקווה שגם את זה אני אצליח למצוא ברשת כדי להסביר
המלצה חשובה - כשאתה עושה את הראש, תמלא היטב את איזור באף ותדחוס בלי לרחם. אחרת הוא יתקמט ויהיה מבאס למדי. באיזור הגפיים איפה שהם יתחברו לגוף גם כדאי לעשות מילוי דחוס כדי שבזמן שאתה מושך את החיבור לגוף, יהיה מה ש"יתנגד" אני מקווה שלר בלבלתי אותך יותר מידי. אם תעלה תמונות של הגזרה, ותעלה עוד שאלות, אנסה לעזור כמה שיותר

Lablabla

New member
תודה

נראה לי שהבנתי. לגבי הגזרה והכל, הלכתי לפי הסרטון הזה http://www.youtube.com/watch?v=bi_SQYWdfiQ הpattern נמצא בצד ימין בתיאור. אולי תוכלו לעזור לי בבעיה שהתעוררה כשהתחלתי לתפור. המכונה שלי לא מוכנה לתפור את הבד הזה. אני תופר עם בד אחר ואין שום בעיה. איתו זה פשוט לא עושה כמעט כלום, תפר עם רווח של איזה 3 סנטימטר, מדי פעם תפר טוב קצר ואז שוב כלום. הבד הוא לא פליזי, הוא כאילו פרוותי כזה, אבל בקטנה (זאת הדרך הכי טובה שהצלחתי לתאר אותו) על המכונה כתוב MARDIX model 2222 די ישנה, אפילו מאוד ישנה. על המחט כתוב singer 100/16 תודה... נראה לי בקצב הזה אני אתפור ביד ויקח לי קצת יותר זמן..

afunit007

New member
רוב הדובים שלי תפורים ידנית

לקח לי לא מעט זמן לשלוט טוב במכונה כדי להגיע למה שאני רוצה מבחינת רמה. אז לדעתי, ידנית הרבה יותר טוב, במיוחד בדובים.

Lablabla

New member
זה מה שאני אעשה.

אבל בכל זאת אם יש תובנות לגבי המכונה ו\או הגזרה וכל השאר. תמיד נחמד לדעת.

‏ ‏/tapuzforum/images/Emo210.gifאני גם אשמח לדעת!

כי גם אני כשאני תופרת בד עבה (פרווה או פליז) אז זה פתאום עושה לי רווחים בתפר.. ממש עושה תפרים רחבים שקשה לקרוא לזה ``תפר`` וחייבים לעבור אחרי זה עם חוט ומחט.. למה זה קורה?

למעלה