דובוסארי - מולדובה

Horovitz

New member
דובוסארי - מולדובה

בשנת 1965 יצא ספר שנקרא "דובוסארי ספר זכרון" בהותאת "ארגון יוצאי דובוסארי בישראל ארה"ב וארגנטינה". בכל חיפושי הרבים לא הצלחתי למצוא את הארגון הזה. מישהו שמע עליו? יודע אם הוא קיים? איך אפשר לצור איתם קשר?

דוּבּוֹסַארי: ספר זכרון

בפרוייקט Yizkor Books של JewishGen, יש גירסה מקוונת באנגלית של הספר שהזכרת. אמנם, אין שם מידע על הארגון הנ"ל, אך ייתכן ודוא"ל למתאמת הפרוייקט שמוזכרת שם יכול לקדם במעט את החיפושים: Sarah Faerman, [email protected] אגב, אחד מן המאמרים בספר, "ראשיתו של התיאטרון בדובוסארי", נכתב ע"י יצחק הורוביץ. אני מנחש שיש לך קשר אליו?... ארנון

Horovitz

New member
תרגום הספר

תודה על המידע, אך זה כבר היה ידוע לי. למען האמת השתתפתי בתרגומו (תוכל לראות שם מסר פרקים שתורגמו ע"י אתי הורוביץ (זאת אני...). אני בקשר עם שרה פיירמן אך גם היא אינה יודעת מה עלה בגורלו של הארגון. יצחק הורוויץ (אייזק הורביץ) היה דוד של אבי (אחי סבי). בספר גם מפורסמת תמונה הלקוחה מתוך תעודת הזהב של הקרן הקיימת "האיש הזורע" ונאמר שם שהאיש בתמונה הוא סבי!

Horovitz

New member
עזרת לי להשוויץ קצת...

האמת היא שאני מחפשת את הארגון ללא קשר לספר (בזכות הספר אני יודעת שהארגון קיים). אני מניחה שהם יוכלו לעזור לי להשיג הרבה חומר שאני מתקשה להשיג. אז אם מישהו בכל זאת יודע משהו...

למעלה