דואר

Crema86

New member
דואר

הזמנתי משהו חשוב מירושלים ואני מהקריות. אמרו לי שיגיע לי עד שבועיים
כמה זמן זה יקח באמת ?

מהנסיון שלי: 2-7 ימים

לא אמרת על מה מדובר: מכתב/חבילה/דואר רשום/דואר מהיר

לפעמים אם אתה ממש בר מזל זה מגיע כבר למוחורת (מאוד נדיר). בדרך כלל דואר רגיל (מכתב) מגיע תוך 3-5 ימים.

Crema86

New member
אממ..

הזמנתי בדואר רשום מוצר הרזייה ..
למחרת בבוקר קיבלתי הודעה אישית בפלאפון
"תודה שקנית ב... מספר חבילה לבירורים בדואר ישראל חבילה ...

Crema86

New member
כן בדקתי

מוזר הוא אמר לי עד שבועיים ולא עברו 24 שעות וזה הגיע..
יש לי מה לחשוש..?
כמה פעמים גנבו לאחי ספרים שהזמין מחו"ל והשכנה הייתה מוצאת זרוקות בפח ומעבירה לו..ככה גם נגנבו מכתבים אך לאחרונה נראה לי שהמכתבים מגיעים כמו שצריך..
לי היה קטע שהזמנתי משהו והגיע דואר רשום ..הלכתי לדואר ולא ביקשו ממני תעודת זהות ישר נתנו לי..ואני אומרת ואם לא הייתי אני ואחכ הייתי באה לבקש את מה שהזמנתי? למה הם לא עושים את התפקיד שלהם כמו שצריך?

trilliane

Well-known member
מנהל
לא הבנתי... אם קיבלת את החבילה, ממה יש לחשוש?

בדואר רשום חובה לזהות את הנמען (או מיופה כוח מטעמו) וגם מחתימים על הקבלה (יש רישום, לכן הוא רשום). שימי לב שלא כל פתק שאת מקבלת לתיבה כדי לקחת בסניף הוא רשום; אם קיבלת פתק אפור (ולא אדום) מדובר בדבר דואר גדול, שהוא כמו מכתב רגיל לצורך העניין (אין רישום ואין זיהוי של הנמען) אבל מפאת גודלו לא נכנס לתיבה ולכן מקבלים פתק לגשת לסניף לקבלתו.

Crema86

New member
לא הבנתי..

קיבלתי אסמאס מחברה שהזמנתי עם הקוד למשלוח ולא את הדף עצמו..

trilliane

Well-known member
מנהל
פירוש הדבר שהם שלחו את החבילה או לכל הפחות

הכינו אותה למשלוח עם מספר דואר רשום (אפשר לקחת מראש מספרים מהדואר). עדיין לא הבנתי את מקור החששות; אם בדקת באתר הדואר את מספר המעקב, מה הסטטוס? (היכן רשום שהחבילה נמצאת עכשיו?).

Crema86

New member
רשום..

שזה נמצא בדואר המרכזי בעיר שלי שהגיע כבר ביום רביעי כשהזמנתי בשלישי..
הלכתי כבר לדואר והראתה לפקיד את ההודעה עם מס משלוח וגם ציינתי בפניו שראיתי שזה כבר הגיע.. הוא אמר שבלי הפתק האדום אני לא יכולה לקבל ורק כשזה יגיע לי בדואר הפתק אוכל לגשת ולקבל..
וממה שאני חוששת שנגיד יגיע הפתק האדום ומישהו ילך לקבל את ההזמנה שלי בדואר..
אני זוכרת איך בפעם האחרנה שקיבלתי פתק אדום ניגשתי לדואר ולא ביקשו ממני תעודת זהות כלום מה שעורר אצלי חשש שאולי יגנבו לי

trilliane

Well-known member
מנהל
מוזר שהתעקשו, בעיקרון מספיק המספר כדי לקחת

דואר רשום ואין צורך בפתק עצמו (מניסיון בכמה סניפים). האם הסניף הראשי בעיר הוא הסניף שאת משויכת אליו? (מבחינת כתובת המגורים). כי אולי זה הגיע לדואר המרכזי אבל לא לסניף "שלך".

למעלה