דואר ישראל

דואר ישראל

שואל כאן כי לא הצלחתי לקבל מענה באתר ובטלפון. (רק בריאות שיהיה לכם, דואר ישראל-נשארה לי מעט מאוד סימפטיה אליכם.)

בבניין שלי יש תחלופה גדולה של דיירים. לעיתים קרובות מגיעים מכתבים לדיירים שכבר אינם גרים בבניין. שאלותי הן: כיצד יש לטפל במכתבים ללא מען- האם לכתוב עליהם: "הנמען אינו קיים בכתובת-נא להחזיר לשולח" ולשלשל את המכתב בתיבת הדואר של דואר ישראל? האם דואר ישראל מחזירים לשולח גם מכתבים המופצים ע"י חברות פרטיות כגון "מסר"?

מקווה שמישהו יודע.

trilliane

Well-known member
מנהל
הייתי כותבת ומשאירה מעל לתיבות, שהדוורים/מחלקים יאספו חזרה

בכל מקרה האפשרות לשלשל לתיבה של דואר ישראל רלוונטית אך ורק למכתבים שדואר ישראל שלח; הוא לא יחזיר לשלוח מכתבים של חברות פרטיות כמו "מסר".

trilliane

Well-known member
מנהל
אוקיי, להבא כדאי לציין זאת מראש... אצלנו דווקא לא מתעלמים

במקרה של דואר ישראל ניתן לשלשל לתיבה (קצת יותר טרחה מבחינתך) ורק לא לשכוח לכתוב להחזיר לשולח (ורצוי עם סיבה, למשל שהנמען אינו גר במען).
&nbsp
במקרה של חברות אחרות, לא ידוע לי על פתרון אם המחלקים שלהן לא אוספים בחזרה.
אם יש לך כוח "להתעסק" אתה יכול להתקשר למוענים (כלומר לחברות ששלחו את המכתבים) ולעדכן אותן שהלקוח כבר לא גר במען הנ"ל וחבל (וכדאי שיצרו איתו קשר לבירור כתובת עדכנית).
&nbsp

trilliane

Well-known member
מנהל
אגב, הקפדה על שמות נכונים על תיבות הדואר עשויה לעזור

בדירה שכורה שגרתי בה עזב שותף ועדיין המשיכו להגיע מכתבים על שמו, בעיקר מחברת האשראי. עדכנתי אותו והוא אמר שכבר עדכן אותם ואין לו מושג למה ממשיכים לשלוח לכתובת הישנה... כשעזבתי מחקתי את שמי מתיבת הדואר ועל הדרך מחקתי גם את שמו (אין לי מושג אם זה עזר או לא).

לו הייתי מקבלת לתיבה שלי כיום מכתבים לאדם אחר שלא הייתה לי דרך ליצור איתו קשר, הייתי כותבת על התיבה "X לא גר כאן!!!" או משהו כזה.
כשמדובר במכתבים המיועדים לשכנים אחרים לא אכפת לי, זבש"ם.

זה לא עוזר, בוודאות

אני מקבלת בקביעות דואר של מישהי שכבר כמה שנים לא גרה כאן, והשם שלה לא מופיע על אף תיבה. לפעמים שמים לי בתיבה גם דואר שמיועד לאנשים אחרים שלא גרים בבניין אבל נראה שהדוורים מחלקים לפי הרגש.
&nbsp
לא מזמן תפסה אותי אחת השכנות ודרשה ממני לכתוב את השם שלי על התיבה. יידעתי אותה שהוא כתוב, והיא התנצלה והסבירה שנמאס לה לראות כל פעם ערימות של מכתבים מונחים מעל התיבות, ומשום מה היא החליטה שהסיבה שהמכתבים נמצאים שם שונה מהסיבה האמיתית (וההגיונית).
&nbsp

trilliane

Well-known member
מנהל
זה עוזר, מניסיון... פשוט לא ודאי אלא תלוי בדוור / מחלק

יש כאלה שמחזירים ולא שמים בכלל אם השם לא כתוב, יש כאלה ששמים מעל, ויש כאלה שאומרים לעצמם "יאללה, נחלק לפי מה שנראה לנו" וזה כנראה מה שקורה אצלך.

yaya87

New member
הדיירים הקודמים

בבית שאני גרה בו עדיין מקבלים פה דואר. כבר כמעט 3 שנים מאז שעזבו (בפברואר) ועדיין, למרות שהשם שלהם לא מופיע על התיבה, הם מקבלים פה דואר.
לי נמאס ללכת אליהם לבית החדש ולתת להם את הדואר, אז יש לי פה ערימה בבית ליום שאולי תהיה לי מוזה... (הם גרים בשכונה צמודה אבל דייייי!)

trilliane

Well-known member
מנהל
זו בעיה כשהדוורים עדיין יודעים היכן לשים את הדואר...

הייתי מנסה הכול: לשים למעלה, לכתוב להחזיר לשולח (וכמובן, כל מה שמגיע מהדואר אפשר להחזיר לתיבה בלי בעיה), לכתוב פתק גדול שהם כבר לא גרים פה יותר, ובסופו של דבר לעדכן אותם שיתחילו לעדכן את הכתובת שלהם אם הם רוצים לקבל דואר כי את לא אוספת להם אותו יותר וכל מכתב שיתגלגל ליד התיבות ולא ייאסף ע"י הדיירים / הדוורים תוך X זמן ייזרק למחזור כי הכניסה לבניין אינה פח זבל.

yaya87

New member
אני טובה מדי

סתם אוספת בשבילם.
אפילו לא מעבירה אליהם אבל אוספת...
אולי באמת הגיע הזמן לשלוח לה SMS לגבי שינוי הכתובת

למעלה