דואר זבל + וירוסים...

ליטן א

New member
דואר זבל + וירוסים...

לאחרונה אני מקבל בערך כ 20 אי מיילים ביום מכמה אנשים שונים, שלכל אלה שאני לא מכיר - מצורף קובץ, ובכולם ישנה אותה הודעה: Hi! How are you? I send you this file in order to have your advice See you later. Thanks אבל לכולם יש כותרות שונות למכתבים וכן הלאה... יש סיכוי שאני אוכל לעצור קבלת אי מיילים כאלו? אני מכיר את הפונקציה של התעלמות ממכתבים מבן אדם מסויים (שוב, האדם הזה שולח ממספר מוקדים, תחת שמות שונים, כמובן) בתוכנת האאוט לוק אקספרסס, אבל מה שהיא עושה זה לקבל את המכתבים ולשלוח אותם לזבל... אגב, אף אחד מהקבצים שצורפו לאי מיילים לא פתחתי, מחשש לוירוסים - וגם אני לא פותח אי מיילים חשודים.. מה שקורה זה שאם אני מחכה למכתבים חשובים באי מייל - המכתבים האלו תוקעים לי את השרת, ואני נאלץ למחוק בזה אחר זה אי מיילים ממקורות שונים.... בהתחלה הסיפור היה שונה, כשלמשך שלושה ימים רצופים קיבלתי אי מייל מאותו בן אדם, כשההודעה הייתה אותה הודעה, ותכננתי להתקשר לשרת שלו (בזק בינלאומי), אבל אז הפסקתי לקבל מאותה תיבת דואר (מישהו אחר חשב על זה שניה אחת לפניי והתקשר אליהם???) והתחלתי לקבל מתיבות דואר אחרות.... מקווה לתשובה "מעודדת"... ליטן

עוזי 2

New member
מה שאתה מקבל

זה וירוס שנקרא Sircam, וטוב עשית שלא פתחת את ה-attachment. אם היית פותח, אז גם מהחשבון שלך היו נשלחים מכתבים כאלו לכל מיני אנשים. ומדובר בוירוס שמעבר לעובדה הזאת הוא גם מזיק. (תוכל לקרוא עליו הרבה כאן בפורום אם תדפדף). סביר להניח שהפסקת לקבל מכתובת מסויימת מכתבים כאלו בגלל שהבעלים של הכתובת הזאת הסירו את הוירוס ממחשבם. הכנתי template למכתב שאני שולח לכל מי שאני מקבל ממנו מכתב כזה, (כך שאני לא אצטרך כל פעם לכתוב את המכתב מחדש) ומכתב אני מסביר לבעל כתובת הדואר אלקטרוני הנ"ל שהמחשב שלו נדבק בוירוס הסירקאם, ושעליו לנקות את המחשב בעזרת תוכנת אנטיוירוס עדכנית. בתוכנת הדואר שלי, Pegasus, ניתן לבדוק דואר על השרת לפני שמורידים אותו ולנקות את הוירוסים עוד כשהם על השרת. זה לא פילטר. ולצערי אין אפשרות להגדיר בודאות פילטר כזה על סמך ה- header בלבד (כלומר שיחסוך ממך את ההורדה של המכתבים הלא קטנים הללו למחשב שלך). אפשר גם להגדיר פילטר שיזרוק לפח אוטומטית כל מכתב כזה (אבל רק אחרי שהוא מושך אותם), ואפילו שישלח באופן אוטומטי את מכתב האתראה על הוירוס, אבל אני לא אוהב לשלוח מכתבים באופן אוטומטי עקב חשש ליצירת לולאות, ולשליחת עותקים רבים של מכתב האזהרה שלי. אז אני מטפל בזה ידנית. בכל מקרה, שליחת מכתב לכתובת שממנה נשלח הוירוס הנ"ל ובמכתב הנ"ל הסבר לניקוי הוירוס, זה הדבר המומלץ, וזה מה שיפסיק את הצפתך בדואר הנ"ל. אפשר גם לבקש מספקית שרותי האינטרנט שלך להוסיף סינון לוירוס הנ"ל. בכל מקרה Outlook Express לא מותקנת אצלי אז לא אוכל להנחותך כיצד לעשות שם סינון מסוג כזה (באם בכלל ניתן).

stac

New member
אפשר לקבל עותק?

אני חושב שנדבקתי

עוזי 2

New member
ה- template למכתב

אני מצרף כאן עותק של התבנית (template) שאני מצרף לכל מכתב תגובה שלי למכתב שמגיע נגוע ב- Sircam. למי שמשתמש במכתב הנ"ל מומלץ להחליף את החתימה שלי בחתימה שלו.

stac

New member
תודה לך, הצלחתי להסיר אותו ידנית

רק בזמן שהוא עוד רץ הוא שלח 20 מכתבים לכתובות שלא קיימים ואכשיו שרת רוצה להחזיר לי אותם וכל קובץ זה 140K, בעיה! אני בטוח שאפשר למחוק את המכתבים מתיבת דואר שלי בשרת דרך טלנט רק אני לא יודע איך אולי מישהו מוכן לעזור לי תודה לך [ עוזי יש לך ICQ? מה המספר אם אפשר? ]

זה כבר פורסם באחד הפורומים...

In the Windows System : 1) Press the "START" button . 2) Press the "RUN" button 3) Write "TELNET MAIL.X.CO.IL 110" 4) Write "user <your-user-name>" (without the "<" ">") & wait for OK. example : user avraham 5) Write "pass <your password> " (without the "<" ">") & wait for OK. example : pass password 6) Write "list" Then press ENTER 7) Delete any message you want by writing "dele <message-number>". (without the "<" ">") & wait for OK. 8) After all Deletions write "quit" 9) If you want to cancel ,simply close Telnet.

Hoking

New member
פקודות TelNet

מישהו יודע אולי היכן אני יכול לקבל את פקודות ה- TelNet השונות??

עוזי 2

New member
רק להסביר

הפקודות שאתה מקליד במקרה הזה ב-telnet אינן פקודות telnet אלא פקודות POP3. telnet הוא ממשק משתמש ל- TCP/IP ולכן ככלל אנו מקלידים לתוך telnet את הפקודות ברמת האפליקציה. לדוגמא, אם אתה מתחבר לפורט של POP3 (פורט 110) אתה מתחבר דרך telnet לתוכנת שרת של pop3 ומשוחח איתה דרך telnet בשפה שהיא מבינה (כלומר pop3). באותה צורה אפשר להתחבר לפורט 119 של מחשב שמותקן בו שרת Usenet (newsgroups) ולשוחח בשפה שנקראת NNTP, או להתחבר לפורט 25 ולשוחח בשפה שנקראת SMTP וכדומה. ה- RFC שבהם מפורטים הפרוטוקולים השונים הינם: RFC1939 עבור pop3 (ראו גם RFC1957, RFC2449). RFC2821 עבור SMTP RFC977 עבור NNTP ועוד. ניתן להשיג את RFC977 למשל כאן: ftp://ftp.faqs.org/rfc/rfc977.txt ובצורה מקבילה (רק להחליף את מס´ ה- RFC בכתובת) ניתן למשוך את שאר ה- RFCים.

ליאור...

New member
זו ההודעה שמופיעה(מצורף קובץ)

ולפי מה שאמרו לי זו תולעת... גם לי שולחים ואני ישר מוחקת את ההודעות

PopPy

New member
הקדמת אותי קצת,

אז די קיבלתי את המידע שהייתי צריכה אבל עדיין יש לי שאלה - קיבלתי את ההודעה (לחשבון של וואלה), כבר הייתי מוכנה ובטוחה שזה וירוס אז לא פתחתי את הקובץ - יש סיכוי שנדבקתי או שזה העביר לי את זה לרשימת הקשרים? ענה ענו לי מהר כי אז אני אטרח להזהיר את הרשימה שלי ^_^ מה הנזקים שהוירוס עושה? הבנתי שמדובר בתולעת, אני יודעת שכעיקרון תולעת אמורה להעביר את עצמה דרך רשימות הקשרים ולציף את שרתי הדואר, האם היא עושה לי נזק נוסף למחשב? |S| פופי |S|

שלום פופי!

מכיוון ששאלת את השאלה בפורום הזה אני יענה לך פה. קודם כל זה לא וירוס אלא תולעת. דבר שני -הוא מוחק לך את ההארד דיסק!!! למרבה המזל הוא מוחק את ההארד דיסק רק באחת מ20 פעמים אבל עדיין כדאי להיזהר. חוצמזה גם בפעם ב-30 ומשהו פעמים הוא ממלא לך את ההארד דיסק. כך שהוא או ממלא לך את ההארד דיסק או מרוקן אותו. s@me @ne נ.ב. שמתי בפורום ה"פ קישור לכתבה בYNET על הסירקם.

PopPy

New member
כן אני יודעת כבר עשיתי על הסירקום

מחקר שלם (ותודה לפורום הזה שגם גילה לי את "גיהנום" שהוא אתר פצצתי במיוחד) |S| פופי |S|

אסי.

New member
גם אני קיבלתי

היי שלום לכולם גם אני קבלתי את אותה ההודעה שבוע שלםעד היום. למזלי יש לי אנטי וירוס אחלה, כל פעם שנסתי לפתוח, התוכנה הזהרה אותי. היום כשנמאס לי עשתי לו "חסום את השולח" וזה נמחק לגמרי כל ההודעות בבת אחת. מה שאני רוצה להציע לכם למי שאין לו אותה או תוכנה אחרת. חוץ מזה התוכנה שיש לי היום חסמה 3 פעמים פורצים דרך מספר IP שלי. לתוכנה קוראים ZoneAlarm אם יש למישהו תוכנה עוד יותר חכמה אשמח לקבל. את התוכנה האנטי וירוס תמצאו אותה בפרה פרה באתר נא נא

עוזי 2

New member
ZoneAlarm היא לא תוכנת אנטיוירוס

אלא פיירוול. היא תוכנה טובה למדי (אם כי יש לה גם חסרונות). תבדוק שאין לך את הסירקאם. ZoneAlarm לא מנקה אותו, ובנוסף לשליחת מכתבים עם מסמכים שלך נגועים, היא (כלומר הסירקאם) גם עלולה לעשות נזקים הרבה יותר גדולים. יש להשתמש בתוכנת אנטיוירוס לניקוי הוירוס, ולא רק בתוכנת פיירוול.

למעלה