דואר בכניסה לארץ, EMS

ofirshw

New member
דואר בכניסה לארץ, EMS

נשלחה אליי חבילה מאוסטרליה באמצעות EMS. לפני כ- 5 ימים החבילה יצאה מאוסטרליה (Departure from outward office of exchange) ובינתיים אין שום מידע חדש אודותיה.
בשיחת טלפון עם מוקד EMS בארץ נאמר לי שהחבילה עדיין לא הגיעה לארץ.
האם "עדיין לא הגיעה לארץ" זה אומר "מתייבשת בנתבג ע"מ לעשות עלייה", או שבאמת ייתכן שהחבילה עושה עוד כמה Hops בינלאומיים שלא נסרקים ב- tracking?
ספציפית מדובר בשירות מסירה תוך 2-4 ימי עסקים, ונראה שהצד האוסטרלי עשה את שלו ע"מ להוציא את החבילה מהמדינה תוך יומיים. האם חבילות בשירות כזה (EMS) מתייבשות זמנים ארוכים בכניסה לארץ?
תודה.

טלי5555

New member
לפעמים זה תלוי בתוכן החבילה

ובתהליך שחרור ממכס.
זה בהחלט יכול להתעכב.

ofirshw

New member
מכס מתועד ב- tracking, לא?

לפי ה- tracking עדיין לא "הגיע" לארץ, כך שאני מסופק שמדובר בענייני מכס כלשהם (מה גם ששווי החבילה נמוך).

trilliane

Well-known member
מנהל
למיטב ידיעתי מספר המעקב מתעדכן בדואר, לא בטוחה שבמכס

מצד שני אני מנוסה בדואר רגיל, לא יודעת איך זה ב-EMS.

טלי5555

New member
כל משלוחי האקספרס עוברים במכס

EMS, DHL, FEDEX, UPS, ללא קשר לתוכן החבילה.
בנוסף, דואר ישראל כבר לא מעדכן כל תחנה שהמשלוח עובר בה, כמו שהיה עושה בעבר.
ולכן, זה אפשרי שהמשלוח הגיע לארץ אבל מתעכב.

ofirshw

New member
משיחה עם הדואר היום

הם טוענים בתוקף שהמשלוח לא נכנס לארץ עדיין, ושאין מצב ש- EMS מתייבש בכניסה לארץ ולא נכנס מייד משנחת.
האם יש לכם מידע על connections שמבצעים משלוחים בין מדינות שונות, כאלו שלא מתועדים ב- tracking?
אני יודע שב- Fedex יש טיסות ביניים, אבל שם כל קפיצה מתועדת היטב ב- tracking. האם גם דואר רגיל / EMS עושים זאת?
תודה

eladogden

New member
אין קשר בין מס' המעקב למס' שקיים במכס

כאשר הדואר מנפיק את ההודעה לנמען לבוא לשחרר את המטען, הוא מעניק מס' אסמכתא לטופס (צד שמאל, למעלה). המס' הזה קיים במערכות של המכס, לא מס' המעקב של החבילה, כפי שהופק בחו"ל.
לכן אם תתקשרו למכס, בהרבה מקרים הם לא ידעו לאתר את החבילה ו/או לעדכן את המתקשר/ת.
הדבר דומה לתעודת עיכוב שמנפיקות חברות הבלדרות כשמטען נעצר לשחרור פרטני במכס. המכס לא מכיר את מס' שטר המטען של חברת הבלדרות. אני אפילו לא צריך להקליד אותו במערכת המטענים כשאני משחרר מטען ללקוח.
בברכה, אלעד

למעלה