דואר אבוד?

DaliaSJ

New member
דואר אבוד?

שלחתי עגילים ללקוחה אמריקאית ב-22 בנובמבר בדואר רשום, היא קיבלה הודעה (ב 3 בדצמבר) שהדואר הגיע, אבל בסניף הדואר שלה לא מוצאים את החבילה. סניף הדואר בשלבי מעבר כתובת והם בבלגאן ורק אומרים לה שיחזרו אליה ולא נותנים תשובה ברורה.
עכשיו היא קנתה עוד פעם את אותו זוג עגילים כי נראה לה שהחבילה לא תימצא. מה אני יכולה לעשות מהצד שלי עם חבילה שהלכה לאיבוד (אולי)? מדובר על עגילי זהב בכ-$150 הלקוחה ממש בסדר ואפילו לא מתלוננת ולא מבקשת שאחזיר לה כסף אבל אם העגילים לא ימצאו, אני הייתי רוצה לפצות אותה. מה עושים עם דואר אבוד? יש סיכוי לקבל פיצוי?

efratjewelry

New member
אפשר לקבל פיצוי מהדואר-לוקח הרבה זמן

תמלאי טופס תלונה על אובדן המשלוח (אפשר להוריד מהאתר של הדואר) ותכתבי שהיו שם עגילים ומה הערך שלהם + צילום של הנייר מהדואר על המשלוח. בלי לכתוב ממה הם עשויים (במיוחד לא לכתוב זהב!)
הם מחזירים עד סכום של בערך 500 ש"ח, לא זוכרת בדיוק.
עגילי כסף ששלחתי לאוסטרליה אבדו וקיבלתי את מלוא הערך בחזרה (לא ציינתי שהם מכסף) -בסביבות 300 ש"ח
את התלונה נדמה לי שאפשר להגיש רק אחרי חדשיים מהמשלוח, וקיבלתי מהם צ'ק בערך אחרי חצי שנה.
תבדקי בטלפון במחלקת התלונות בדואר לאן את צריכה באזור שלך לשלוח את התלונה (אני כבר לא זוכרת אם שלחתי רק בפקס או גם בדואר)
באזור הצפון יש בחורה נחמדה במח' תלונות שמאד עוזרת.

DaliaSJ

New member
תודה אפרת

אני לא מוצאת טופס תלונה באתר של הדואר. אני אברר איתם בשבוע הבא אחרי כמה זמן אפשר להגיש תלונה.
למה בעצם לא להגיד ממה עשויים העגילים? הרי מותר לשלוח כסף וזהב בדואר רשום.

efratjewelry

New member
נדמה לי

שכסף וזהב לא מבוטחים, תנסי לבדוק באתר של הדואר אם כתוב על זה משהו.

mbfjewelry

New member
אסור לשלוח זהב בדואר -הם כותבים את זה במפורש

עדיף לא לכתוב ממה התכשיט עשוי כשאת פותחת תלונה

DaliaSJ

New member
נראה לי שהיא התיאשה מהדואר שלה

כי היא לא מצליחה לקבל מהם תשובה. אני אבקש ממנה לבדוק את האפשרות הזאת, אבל אני קודם רוצה לבדוק אחרי כמה זמן דבר דואר נחשב לאבוד באופן רשמי ולבדוק מה אומרים בדואר פה.

spidermanr

New member
מנסיון שלי...

זמן ההמתנה עד לקבלת הפיצוי על דבר דואר שנעלם, הוא 3-4 חודשים.

למעלה