דואגת לחבר

b2b17

New member
דואגת לחבר

שלום לכולם,אני ילדה בת 17,הגעתי לכאן עם בעיה ואני מאוד מקווה שתוכולו לעזור לי. אני חיה בסביבה עשירה ורוב האנשים פה הם דו פרצופיים,קשה למצוא פה חברים ועוד חברי אמת.השנה התקרב אליי נער. הוא נער מאוד מאוד סגור,(לדבריו זה אופי)הוא נעלב מאוד מהר ומתאכזב בקלות אין לא הרבה חברים וחברי אמת ממש לא. ההורים שלו פרודים ואביו לא חי פה.הוא לא בקשר עם אביו,עם אמו קשה לו לתקשר כי היא פסיכולוגית.הוא נער שמצב רוחו ירוד רוב הזמן,דכאוני.הוא חולה גם בסכרת נעורים. הוא הלך במשך שלוש שנים לפסיכולוגים,אבל הוא נשאר סגור ולא נפתח אליהם. יש לו אח שגדול ממנו שגם איתו הוא לא ממש בקשר,רק היי וביי. לפני מספר חודשים התידדנו והוא סיפר לי אחרי שלחצתי עליו שהוא דלוק עליי,אבל הוא התאכזב שזה רק מצידו\שזה רק חד צדדי. בחודש האחרון הוא בדיכאון טוטאלי.אמרתי לו שזה לא בסדר שהוא שומר הכל אצלו בלב,הוא חייב למצוא מישהו לספר לו אבל לטענתו אין לו אף אחד שיספר לו שיקשיב ויבין.אמרתי לו שאני רוצה לשמוע ומוכנה להיות שם בשבילו אבל קשה לו. עכשיו הוא החליט לפצל את אישיותו,שזה אומר שליד אנשים הוא יהיה שמח וישחק אותה מאושר בזמן שבפנים הוא עצוב ומדוכא וזה לאחר שאמא שלו התחילה ללחוץ עליו שילך לפסיכולוג והוא לא מסכים בשום אופן. אני ממש לא יודעת מה להציע לו ואיך לעזור לו.את כל הדברים האחרונים הוא סיפר רק לי. אנא עיזרו לי,זה מטריד ומדאיג אותי לראות אותו ככה,לדעתו אין פיתרון אבל אני לא יודעת מה הבעיה. בתודה מראש. ניבי.

גרא.

New member
ניבי,לא כל כך ברור לי מדוע את כל כך

רוצה לעזור לנער שכה היטבת לתאר את האומללות שלו..את אכן מוכנה להקשיב לו אבל הוא זקוק להרבה יותר מזה,לחום,לאהבה,לאמפתיה,ולקבלהו כפי שהוא בלי לנסות לשנות אותו..אבל בעצם,כפי שהוא הגדיר, הוא "דלוק"עלייך, אבל מרגיש שזה חד צדדי..בסך הכל, זוהי התחושה הכללית האופפת אותו סביב סביב, כולל על ידי אימו הפסיכולוגית..יש התענינות במה שעובר עליו, אבל הוא אינו זוכה בעצם לקבל מאיש מה שהוא באמת רוצה, כפי שציינתי, מעט חום ואהבה. אם תבדקי יתכן שתגלי, שאין כלל אינטראקציה גופנית בינו לבין אימו, כלומר, חבוק לעיתים..נשיקה? פאסה..לכן להרגשתי המפתח לקשייו,אינו קוגנטיבי,כלומר הכרתי, חשיבתי, אלא רגשי..גם אם הוא מצפה לדברייך שמישהוא יקשיב לו, בעצם הוא מצפה להבנתי למשהוא הרבה יותר גופני, לא מיני..דומה שאת שרוצה כל כך לעזור, מן הסתם לא בגלל שאת מרחמת עליו, צריכה לעשות חושבים עם עצמך, כדי להגיע למודעות,לגבי רגשותייך כלפיו,וכמה, אם בכלל את מוכנה להפתח כלפיו.

למעלה