דואגתת

neta852

New member
דואגתת

שלום רב , ברצוני לקבל מידע על התופעה הבאה : מקרה שקרה לפני שלושה חודשים בו ידיד טוב שלי במהלך השיעור כאשר הוא ואני מנהלים שיחה לפתע התחיל לדבר ספרדית (מבלי לשים לב לכך) הוא ממשיך לדבר ואני בהלם לא מבינה , לרגע חשבתי שאני הוזה.. הדבר נמשך אחרי שאמרתי לו מה קורה איתו למה הוא מדבר כך.. הוא הפסיק אמר שכואב לו הראש והלך הביתה.. היום.. זה שוב קרה, אחרי שלושה חודשים. אותו הדבר, באמצע השיעור הוא מסביר לי משהו ופתאום משום מקום זה קורה שוב ! שוב השפה המוזרה הזאת שוב אני לא מבינה אני אומרת לו הכל בסדר? אתה שם לב שאתה מדבר איתי ספרדית? וכל זה שאני רועדת מפחד כי לא מבינה מה זה.. וכמובן שהוא אפילו הוא לא שם לב לזה שהוא מדבר ככה, ואחכ שוב אותו תירוץ כואב לו הראש.. במשך כל היום זה קרה לו.. התחיל לדבר אלי בלשון זכר , התחיל לדבר בנאגלית , בספרדית.. וכל זה שוב בלי לשים לב.. אני מתה מפחד וחייבת לדעת מה זה... מודה מראש ומצפה בקוצר רוח לתשובה .

0 אור 0

New member
האם אני מבינה נכון שהכוונה היא שמדובר באדם

שאינו יודע ספרדית? יכולים להיות לכך כמה הסברים - כולם לא שגרתיים, החל מידע מוקדם של השפה שמתפרץ בנסיבות מיוחדות, היו מקרים גם של גלגולים קודמים ועוד ארועים חריגים מה שבטוח שלא צריך לרעוד מפחד, מח האדם הוא יחודי ויכול להפתיע

ינוקא1

New member
מגניב למען האמת.

למה זה לא קורה לי שיום אחד אני קם בבוקר ומגלה שאני מדבר אנגלית כמו שצריך ? למה ? למה ?

Balancedflow

New member
אני חושבת שכדאי להיבדק גם אצל נוירולוג,

נכון שידועים ומוכרים מקרים של קסנוגלוסיה (דיבור בשפות מגלגולים קודמים), אבל מה שאת מתארת יכול להעיד גם על בעיה נוירולוגית. אני לא הבנתי מדברייך שהבחור לא דובר ספרדית, ואני לא יודעת מה הרקע הבריאותי שלו, אבל אני חושבת שהדאגה שלך מוצדקת, וכדאי שהוא יגיע לבדיקה נוירולוגית בהקדם האפשרי. שיהיה בהצלחה והרבה בריאות...

למעלה