לגבי טכניקות קרקוע את יכולה לקרוא באתר 'מקום'
וגם נדמה לי באתר של סה"ר. אני לא רוצה להיכנס לאתר 'מקום' כי הוא טריגרי מדיי בשבילי, אבל את יכולה לחפש בגוגל. מדובר בהפעלת החושים כדי לחבר את עצמך לגוף, כמו להחזיק משהו ביד, קרח או משהו, שמרגישים מיד את הקור וכו', אבל אני לא זוכרת יותר מזה. שום דבר שם לא עזר לי בכל מקרה.

מה שאני מציעה לך זה קודם כול להיבדק ע"י פסיכיאטר ואם הוא חושב שיש צורך, אז הוא יפנה אותך לפסיכולוג. אצלי שום דבר, לא פסיכיאטר ולא פסיכולוג, כלום לא עוזר נגד זה. בכלל, את צריכה אבחנה רשמית ע"י איש מקצוע, ולמרות שזה נראה על פניו בדיוק זה, עדיין איננו מוסמכים לאבחן כאן.

הכי חשוב כשזה קורה לך להזכיר לעצמך במידת האפשר שזה יעבור. בלי קשר ממה זה נובע או איך זה התחיל. פשוט על אפך ועל חמתך להמשיך כרגיל, כאילו שום דבר לא קרה. זה נורא קשה, אבל תנסי כל הזמן לצאת מהפנים החוצה, להקשיב לצלילים, להריח, להיאחז במשהו מוחשי, לנעוץ את כפות הרגליים ברצפה, למשל, עד שתרגישי אותן, או להחזיק את התיק שלך או לעשות משהו עם הידיים, להחזיק משהו...

לגבי תרופות - שוב, אני לא שמעתי על שום תרופה לדבר הזה. יש תרופות נוגדות חרדה ודיכאון ויש בנזודיאזפינים נגד חרדה, אבל אותי זה מכניס עוד יותר למצב הדיסוציאטיבי ולא מוציא אותי ממנו, זה רק עשוי להקל את החרדה שנובעת מהקושי להסתגל לניתוקים האלה, אבל לא פותר אותם.

ועוד משהו - אם חשוב לך ללמוד למה זה קורה לך ומה השורשים של זה - לכי לטיפול פסיכולוגי. פסיכיאטר אמור רק לרשום תרופות ולא להיכנס אתך לסיבות ולחפירות. ואני בכל זאת הייתי מתחילה אצל פסיכיאטר ולו בשביל אבחון.

תעדכני אותנו
.