דה ז'ה וו....דה ז'ה וו....

דה ז'ה וו....דה ז'ה וו....

אני מקווה שזהו המקום לשאול את השאלה הזאת. מה זה בדיוק דה ז'ה וו ? מה בדיוק קורה כשאנחנו חווים את התחושה הזו? למה אנחנו חשים אותה? אשמח לתשובה עניינית ומפורטת

איכסה

New member
lol

לפי מה שאני יודע, זה נוצר כאשר המוח שולח את אותו אות פעמיים. אבל... זה לא ממש בטוח.

זה הגיוני?

הרי לפעמים הדה ז'ה וו נמשך לפעמים כמה שנית ארוכות (לפעמים 10, 15 שניות). אם המוח שולח את אותו האות פעמיים אז אחרי האות השני אנחנו צריכים לחזור למציאות, 15 שניות אחרי מה שראינו (כי בזמן הדה ז'ה וו העולם ממשיך להתנהל כרגיל).

idanyd

New member
אנשים

דז'ה-וו בחיים האמיתיים הוא לא כמו שהוא מתואר במטריקס. זה לא שאנחנו רואים פעמיים את אותן תמונות, אנחנו רואים תמונה, ומרגישים שראינו אותה כבר בעבר. לדעתי, זה איזה חוסר איזון כימי במוח, או מסר שהגיע למקום הלא-נכון, שמבלבל בין מאגרי הזכרון לבין מה שהעיניים שולחות ברגע זה. אבל באמת צריך לדעת נוירולוגיה בשביל להבין מה קורה שם.

2_be

New member
ברוך הבא אמיתי../images/Emo140.gif

למה אני לא לומדת לשמור את ההודעה לפני שאני לוחצת על שלח??? (פעם שלישית כבר היתה מזמן..עוד אתמול בערב..) ולעינינו, דה ז'ה וו נגרם מחוסר איזון כימי במוח. לחוסר איזון כימי יכולות להיות סיבות רבות. מה שקורה במצב זה זה שהזכרונות מעובדים בחלק שונה (= the parahippocampal cortex )מהחלק הרגיל (=האמיגדלה) בו הם בד"כ מעובדים במוח ונוצרת תחושה של עבר (דה ז'ה וו..). ישנם כאלה הטוענים שדה ז'ה וו נגרם מהשהיה במעבר המידע מעצב הראיה. ההשהיה בין התמונה המועברת מאחת מהעיניים גורמת למוח את תחושת הדה ז'ה וו.

2_be

New member
יייישששש ההודעה סוף סוף הופיעה../images/Emo9.gif

LRa

New member
מאמר נחמד אבל

לא קורה לכם שיש לכם DEJA VU ואתם יודעים מה עומד לקרות עד כמה שניות...? כאילו שיש לכם DEJA VU של סצינה מסויימת

idanyd

New member
לדעתי,

בדז'ה-וו אתה כל הזמן יודע בדיעבד מה אמור היה לקרות. יש הרגשה של "אה, ידעתי שזה יקרה", אבל אין ניבוי אמיתי של העתיד.

לא ממש הבנתי...

למה יש תחושת עבר אם זה מעובד בחלק אחר של המוח? על מה אותו חלק אחראי? על הזיכרון או משהו כזה?

2_be

New member
אוקי

צודק, לא הייתי ברורה מספיק (במיוחד כשכתבתי את ההועה בפעם המיליון
) אז ככה... מה זה the parahippocampal cortex? חלק זה במוח אחראי על התפיסה והקליטה של הסביבה המקומית. מתי הוא פעיל במיוחד? כשאנשים מסתכלים על תמונות של סצנות בסביבה (אך לא תמונות של פנים). מה הקשר לזיכרון? חלק זה של המוח מזין את ה- hippocampus שאחראי על יצירת זכרונות ומעורב ביצירת זכרון מרחבי.

אני אנסה להסביר את התופעה...

תגידי לי אם צדקתי. מה זה דה ז'ה וו? דה ז'ה וו זה כאשר אנו קולטים סיטואציה מסויימת אבל במקום שאותו מידע יועבר למקום הרגיל שלו (שאחראי לעיבוד הנתונים) הוא מועבר (אולי במקביל) לאיזור שאחראי על הזיכרון. וכך נוצר הבילבול שכאילו אנו זוכרים את הסיטואציה הזו מאיפשהו אבל לא יודעים למה. או משהו כזה
צדקתי?

למעלה