דה ז´ה וו

• פותח הנושא nbh
  • פורסם בתאריך

nbh

New member
דה ז´ה וו

מעוניית לשמוע על הנושא מה משמעותו? ומה פשר תחושת החוויה לגבי מצבים שכאילו נחוו כבר בעבר? תודה

LucidGuess

New member
יש הסבר הגיוני לדה ז´ה וו

אומרים שתחושת הדה ז´ה וו מתרחשת כאשר שני איזורים שונים במוח מנתחים בו זמנית אירוע מסויים שקורה אך התוצאה מגיעה לאיזור אחר במוח בהפרש קטן של חלקיקי שניה אחד מהשני, אותו איזור במוח מקבל את אותו מידע פעמיים בזו אחר זו, ואז נוצרת תחושת ה - "היי אני בטוח שכבר הייתי בסרט הזה!!" היי היי היי! דה ז´ה וו
LucidGuess

nbh

New member
נשמע הגיוני.. אם כך...

האם לסימפטום הזה יש מופעים בהתנהגויות נוספות?

LucidGuess

New member
שלום המורה

סליחה, יועצת. לא שמעתי על מופעים נוספים בהתנהגות כתוצאה מהסימפטום הזה, אך ההסבר הזה ששמעתי ונתתי לך נשמע לי מאד הגיוני, שאיזור מסויים במוח שאחראי על עיבוד מידע מקבל כמעט בו זמנית את אותה האינפורמציה בדיוק משני מקומות שונים במוח שבהם האינפורמציה עברה, יתכן שבאחד האיזורים האלה האינפורמציה "התעכבה" קצת מסיבה כלשהי ולכן יש הפרש זמן קטן בין מנת האינפורמציה הראשונה למנת האינפורמציה השניה שזהה לה שתי טיפות מים בדיוק, ואז אותו איזור במוח שכבר קיבל את האינפורמציה הזאת חושב לעצמו "היי, באינפורמציה הזאת אני כבר טיפלתי...". תגידי חלומות צלולים לא מעניינים אותך? רק דה ג´ה וו? LucidGuess

bogz

New member
רק שניה...

אם ההפרש הוא של חלקיק שניה אז למה כשיש דה ז´ה וו מרגישים שאותו דבר קרה חודשים לפני כן?

סביח

New member
אם

זה בכלל קרה כי לרוב אני לא יודע אם הדז´ה וו קרה או לא ושאתה מקבל את ההרגשה הזאת של כבר הייתי בסרט הזה אז אתה לבד מפרש את זה שזה קרה לך לפני כמה חודשים אתה לא מודע שזה הבדל של חלקיק שנייה זאת דעתי לפחות

LUCID DREAM

New member
תשובה לבקשה...

לי יש ה מ ו ן מקרים כאלו
יש אפילו ימים שיש לי יותר מפעם אחת...
- עד כמה שהנסיון שלי נשמע גדול ולא הגיוני, הכל נכון
- למשל: הייתה אריזו פעם אחת שהמורה לאזרחות כתבה לנו הוראות לעבודה על הלוח, ואני הייתי בטוחה
ש"כבר הייתי בסרט הזה"... יש לי עוד הרבה כאלה - אם את רוצה - תשלחי מסר ותודיעי לי - כדי שאני אדע...

bogz

New member
אני בדרך כלל בן אדם מציאותי

אבל פעם חשבתי, שאולי דה ז´ה וו נוצר כיש מנחה לחיים... בשביל להאמין בזה צריך להאמין בשני דברים, גורל ואפקט הדומינו. כשיש לאדם דה ז´ה וו הוא ברוב המקרים הוא יעשה מה שהוא ´זוכר´ שהוא עשה ואז הוא בעצם עושה משהו מונחה, ואותו דבר קטן שהוא עשה בעצם ימנע את הדרסותו ע"י משאית קוקה קולה. הבנתם? כי אני לא

Sabre Runner

New member
Deja-vu is a glitch in the Matrix

It happens when they change something. סליחה, לא יכולתי להתאפק.

Chaka M

New member
אם לא היית כותב הייתי כותב את זה

אבל אתה כתבת, ולכן אני לא אכתוב אבל אם אני הייתי כותב אתה לא היית כותב לכן לא הייתי כותב בעצם אבל אם הייתי כותב לא הייתי יודע שאתה היית כותב אז כנראה שכן הייתי כותב מצטער, רק התעוררתי..

IVP

New member
מישהו ניסה פעם בחצלול...

...להפוך דלת לקיר?

KEiN

New member
מישהו פעם ניסה

להפוך חלום שלו לסרט חצלולי כמו מטריקס ???

Napoliya

New member
רעיון גדול

בחצלול הבא שלי, אני אצא מנקודת הנחה שהחלומות שלי זה המאטריקס, מעניין מה המוח שלי יעשה עם המחשבה הזאת

למעלה