דה דרסדן דולס (The Dresden dolls)

ליליאן15

New member
דה דרסדן דולס (The Dresden dolls)

השיר הזה הכניס אותי להלם- http://www.azlyrics.com/lyrics/dresdendolls/mrso.html אני הבנתי מזה שזה שיר שמכחיש את השואה. בבקשה תגידו לי שהצמד המעולה הזה לא מכחיש שואה ושאני לא צריכה לזרוק את הדיסק שלהם לכל הרוחות ולמחוק את כל השירים שלהם מהאייפוד... אני לא יודעת מה לחשוב אני מאוד מקווה שאני טועה.....

westend girl

New member
לא הייתי ממהרת להסיק מסקנות

תיכנסי לקרוא קצת מה כתבו עליהן בשרת העיוור. אם אין לך סבלנות, דלגי לפיסקה האחרונה, היא נראית לי הכי רלוונטית. אני יכולה להבין מה הקפיץ אותך, אבל אני לא מכירה אותן או את השיר ובהחלט יכול להיות שמדובר בסוג של ציניות, מתיחת ביקורת, או משהו בסגנון.

Antonio Montana

New member
לא נראה לי שזה *רציני* הכחשת שואה.

אם את בקטע, נסי את Angel of Death של סלאייר, אלבומם "ריין אין בלאד" 1986. שיר שעוסק באושוויץ ובד"ר מנגלה (מלאך המוות). היה המון רעש על השיר הזה, ואז עוד זה היה 40 שנה אחרי השואה. בתכל'ס, כל המשמעות של השיר הזה הייתה לנסות להמחיש דרך מוסיקה כבדה וכוחנית ומילים מאוד חזקות את הזוועות של השואה, + השורה הבלתי נשכחת: "Sickening ways to achieve the holocaust". כשהתחלתי לשמוע סלאייר בצעירותי (הימים שבהם מאוד מתלהבים ממטאל), גם אותי כל הקטע הרתיע. אבל בדקתי קצת וגיליתי שכל המהומה לשווא.

sha na na revol

New member
לא.

אני זוכר שהם כתבו את זה במחאה על טור עצות בעיתון שבו ענו לילדה בשם וירג'יניה שאכן קיים סנטה קלאוס, זו איזשהי מחאה על הניסיון לייפות את המציאות אז לא נראה לי שהמסר בשיר יהיה לנסות לחפות על רצח של כ-6 מיליון יהודים.

למעלה