דה גול

bogun

New member
ועוד משהו חשוב:

בכל תכנית היסטוריה על WW2 מדברים על ההפצצות הבלתי אנושיות של הגרמנים על פולנד ולונדון,אבל אף תוכנית! לא מזכירה כמעת את מה שעשו האמריקאים. אספתי על נושא זה הרבה חומר וחקרתי אותו אפילו ולא תאמינו אני פשוט בכיתי כשקראתי למה גרמו ההפצצות האמריקאיות בערים גרמניות ובמיוחד מה שהם עשו ביפן!יש לי הרבה סרטים בבית ואם רק הייתי יכול להראות לכם אפילו קצת.תסתכלו אפילו רק על התמונות של המפציצים שזורקים פצצות:ממפציצים גרמנים יוצאים אולי פי 10 פחות פצצות מאשר מהאמריקאים.ועוד-הכי הרבה מפציצים גרמנים מעל לונדון היה כ300 מפציצים כאשר היו זמנים שבהם אמריקאים הפציצו עם 900!מטוסים.בהפצצה אחד על ברלין מתו 30,000 אנשים! הנקודה בהודעה זו זה שצריך להסתקל על שתי הצדדים באותה המידה ועל הצד המקופח עפילו יותר,כי כמו שאומרים "ההיסטוריה שייכת למנצחים" ולצערי זה כך. מצורפת תמונה של ברלין אחרי הפצצה.שימו לב לגופות.

זה שבצרפת היו יותר משתפי

פעולה מאשר בכל ארץ אחרת שנכבשה על ידי הנאצים (בוודאי במערב אירופה), זה ידוע. אפילו הייתה ממשלה משתפת פעולה - ממשלת וישי. גם זה ידוע. אבל אני חולק עליך בנוגע לרציחות אזרחים - בהחלט היו מקרים של טבח סתם אזרחים כעונש על פעולות מחתרת, למרות שלא היו מקרים של טיהור אתני (בכלל במערב אירופה לא היה, חוץ מיהודים וצוענים כמובן. טיהור אתני של הרוב המקומי אירע רק במזרח אירופה, כי סלאבים גם הם לא נחשבו אנושיים). עכשיו, האמירה "אנשי המחתרת העקשנים שלא הסכימו לוותר", היא...תמוהה. אני לא מנסה לעורר כאן ויכוח אידיאולוגי, אבל אם המדינה שלך הייתה נכבשת על ידי נאצים, היית פשוט מקבל את זה בגלל שהכל ממילא מכור?

bogun

New member
היה משהו אחר

היו רציחות של חברי מחתרת ובני משפחתם על פעולות מחתרת. ואם המדינה שלי היתה נכבשת אני לא יודעה מה הייתי עושה.אני אומר לך מה שהם עשו.לא רק שהיתה ממשלת וישי ששיתפה פעולה אלה היו אפילו חוזי ארוכי תווח לאחרי המלחמה לגבי לצרף את צרפת לגרמניה.

Marinette

New member
ואיך בדיוק אתה מסיק מכל זה

שהצרפתים היו היחידים שהרוויחו בסופו של דבר ממלחמת העולם השניה?

לא באלג´יר ולא בארץ ../images/Emo141.gif

קראתי ב"הארץ", שהבריטים עשו את זה במאלזיה, נגד סיעה מוסלמית קיצונית, ובתמיכה הממסד הדתי המקומי. מכיוון שהבריטים כבר התחייבו לממסד המקומי, שהם יפנו את מלזיה בצורה מסודרת, היה לממסד המקומי אינטרס לעזור להם ולגבות אותם נגד הקיצוניים.

למעלה