דדליפט על פלטה

Der Geist

New member
דדליפט על פלטה

לאחרונה התחלתי לעשות את התרגיל הזה כדי לעבוד על אחת הנקודות החלשות שלי בדדליפט (הניתוק מהרצפה). באימון האחרון עשיתי 140 ל-2 חזרות:http://www.youtube.com/watch?v=GnOeB6ul13k. הייתי יכול לסחוט עוד חזרה כנראה על חשבון טכניקה, אבל החלטתי לוותר. השאלה שלי היא מה צריך להיות היחס למעשה בין דדליפט מהגבהה של 5 ס"מ לבין דדליפט קלאסי?
(פעם אחרונה שניסיתי לעשות דדליפט קלאסי מהרצפה לסינגלים הגעתי ל-162.5, יכול להיות שכבר יש לי יותר).

tranquilizer

New member
אין יחס קבוע

זה תלוי בגורמים שונים (לדוג': הגמישות שלך/ היחס בין אורך הגפיים והגב / המשטח עליו אתה עומד (בסרטון נראה שאתה לא הכי יציב על הפלטה) וכו')

הערה - MIDNIGHT, לטיפולך!

הדבר הראשון והבולט לעין הוא חוסר היציבות שלך - בגלל הפלטה!!!

או שתמצא משטח גדול יותר ואחיד (הפלטה אינה אחידה בגובהה) או שתוותר על הפלטה.
שים לב לגפות הרגליים שלך, בוידאו ששמת, כיצד הן זזות, במקום להשאר יציבות ונעוצות כמו גזע בקרקע.

אינני יודע מאיפה קיבלת את הרעיון הזה של ההגבהה, אך (לעניות דעתי ואינני מומחה) היא רק עלולה להזיק, שכן אתה לא מתחיל את הדדליפט מהמנח האופטימאלי עבור הגוף שלך.
אינני יודע ומצליח להבין את ההגיון שעומד מאחורי התרגיל שאתה עושה.

Der Geist

New member
הפלטה יציבה, הרעידות ברגליים...

זה בגלל המשקל. את אותן רעידות יש לי כשאני עושה דדליפט מהרצפה עם 160-170 ק"ג....
הרעיון הכללי בתרגיל עזר הוא לעבוד על נקודה חלשה. הנקודות החלשות שלי בדדליפט הן: 1. הניתוק מהרצפה. 2. האחיזה.
בשביל הניתוק מהרצפה אני עובד עם התרגיל הזה של הדדליפט מהגבהה.
בשביל האחיזה אני עושה דדליפט באחיזת סנאץ' (הנפה).

bodycore

New member
הוא קיבל את הרעיון

מסטיף לג דדליפט
שם זה מבוצע כדי להאריך טווח תנועה( על חשבון עומס בגב)

לגבי דדליפט רגיל, לא נראה תרגיל מומלץ ואם כן בחרת לבצע, כמו שהעירו, תחליף למשטח עם בסיס גדול יותר

בברכה, שי

הדדלפיט דווקא מומלץ מאוד

לדעתי הוא התכוון שהתרגיל שאתה מבצע (עם הגבהה) לא מומלץ אבל קטונטי מלהכריע בתרגיל הספציםפי הזה.

דדליפט - מומלץ ביותר, אמ"מ מבוצע נכון!

bodycore

New member
הכוונה היתה

לתרגיל סטיפלג דדליפט עם הגבהה, עומס מוגבר על הגב..

דדליפט- תרגיל פונקציונאלי יותר ממומלץ.

MidNight Flame

New member
הוא לא קיבל את הרעיון מסטיף לג דדליפט

וזה לא נועד שם כדי להאריך את טווח התנועה.
אני לא מבין למה אתה מדבר בכזה ביטחון על דברים שאתה לא מבין בהם ואני בספק רב אם אתה מבצע בעצמך.

bodycore

New member
אני אוהב שאתה מתווכח

במיוחד שאתה חושב שהדעה שלך היא היחידה והנכונה

סטיף לג- לרוב מבוצע על משטח מוגבה
מתאמני עבר יגידו לך שבצעו זאת בגלל הפלטות הגבוהות שבגללם מתקצר טווח התנועה, אם יש סיבות אחרותף גם אני אשמח לגלות וללמוד.

אם אני מבצע או לא, תאמין לי שתופתע

לגבי עומס בגב, מוזמן לשאול איש מקצוע רפואי, העומס מוגדל! תסכים או לא, תחליט אחרת, בחירה שלך.

bodycore

New member
השאלה המעניינת באמת

היא לא מה אני אתה או כל אחד אחר יודע

השאלה היא למה הוא מבצע את זה כך והאם זה שיפר אותו?

MidNight Flame

New member
התשובה המעניינת היא...

שאם היית קורא מה שהוא כתב היית יודע וכן, זה עוזר לפתור את הבעיה.
ניסיון נחמד לצאת מזה אבל את הטעות כבר עשית, אתה לא חייב להגיב על כל דבר,
אם אתה לא יודע לא יקרה כלום אם תמתין שמישהו אחר יענה.

MidNight Flame

New member
לא, אתה אוהב להתווכח על דברים שאתה לא מבין...

בהם ועוד להגיד את זה בביטחון (נורא מעניין שכולם מתווכחים איתך, טרנקוולייזר, מהומת האלוהים, משה, אני..) כולם טיפשים ואתה יודע יותר טוב מכולם בתחומים שאף אחד מהם הוא לא תחום התמחות שלך - פאוורליפטינג, פיזיותרפיה, תוספים וכו' והכי מצחיק? אתה לכאורה בא ללמוד אבל אתה לא שומע אף אחד חוץ מעצמך.

הוא ביצע את התרגיל (וגם הסביר ולא קראת) כדי לשפר את הניתוק שהוא הנקודה החלשה שלו בדדליפט וזה מאוד מקובל בפווארליפטינג
בסטיף מגביהים אצל אנשים גמישים במיוחד כדי להגיע עד מתיחה מלאה וזה לא בא על חשבון הגב כי המשקלים בסטיף לג משמעותית נמוכים ממשקלי העבודה בדדליפט.

ועניין העומס? אם הגב שלך חלש אתה פשוט לא תצליח להרים עם טכניקה נכונה אבל זה יפה שאתה יוצא בהצהרות על דברים שאתה לא מבצע בעצמך.

bodycore

New member
אני מתווכח על נושאים שאני לא מסכים בהם...

זה ממש לא משנה מי ניצב מולי ומה רמת הכשרתו ומעולם לא אמרתי על מישהו טיפש( לפחות לא בפומבי)
זה שאני אוהב וויכוחים, לא משנה את העובדה שאנשים צריכים לשמוע כל דעה אפשרית ולא רק את שלך או של אחר לצורך העיניין

לפני לא מעט שנים, אמר לי מרצה באקדמיה שהוא רופא מומחה בתפקידו, שיש 10,000 סיבות וגורמים שיכולים להוביל לאותה תוצאה,
הסיבה שאני כותב בפורומים, היא כי אנשים חושבים שהדעה שלהם היא היחידה, בין עם היא מקבלת גיבוי מעוד דעות( כולל רפואיות, מוכחות) עדיין לא אומר שהיא היחידה.

לגבי תחומי ההתמחות שלי, שוב אתה מניח שאתה יודע, אותו כנ''ל לגבי יכולות שלי לביצוע תרגילים

למען הסר ספק- ההתמחות שלי(אותה אני ממשיך ולומד במשך לא מעט שנים באקדמיה) הינה בתחום השיקום והטיפול בנוסף לטיפול נפשי בבעיות השמנה(קורסי חוץ).

לגבי דדלפיט ופווארליפטינג
למרות שדדליפט מבוצע גם באימון ביתי פונקציונאלי וגם באימון בחדר הכושר ומבוצע על ידי ועל ידי המתאמנים שלי באופן שוטף.
פאוורליפטינג-אני לא מהתחום ולא התנסתי בטכניקה לשיפור הניתוק.

MidNight Flame

New member
אולי דדליפט עם קטלבל וורוד,

טעית ובזה נגמר העניין (ראה הודעה של פותח השרשור).
אתה תשמע הרבה יותר משכיל אם תענה בתחומים בהם אתה מבין ולא תדבר בכזו החלטיות על דברים בהם אתה לא באמת מבין.

Der Geist

New member
ממש לא קיבלתי את הרעיון מסטיף לג דדליפט.

למה בכלל אתה עומד על זה?

אם אתה רוצה להקשות את התרגיל אז אתה מוסיף משקל. אם לדעתך הוספת מספיק משקל ואתה רוצה להקשות אותו אז תרחיב קצת את האחיזה של הידיים.

MidNight Flame

New member
אין יחס קבוע כמו שאמר ידידי...

לגבי הפלטה - פשוט שגם שתיים צמודות, אתה עובד צר מידי...

במבט שני, כמו ש-MIDNIGHT אמר,

עמידת המוצא שלך הרבה יותר מדי צרה - שוב, תולדה של השטח על הפלטה.
ורק לדייק - לא טענתי שהרגליים שלך רועדות בגלל הפלטה, אלא כפות הרגליים שלך - שים לב איך האצבעות שלך זזות. זה מעיד אל מעידה ושינויים תכופים במרכז הכובש שלך שזז "קדימה ואחורה". המשלק כל הזמן זז מהעקב לאצבעות שלך והגוף שלך מנסה לייצב.

למעלה