דג

ordanco

New member
דג

הדג לא רואה את קירות האקווריום בעיני חשוב שמאמן יעבור מדי פעם אימון ביום שני אני מתחיל תהליך אימון נוסף, הגיע הזמן לעלות עוד מדרגה

tapuachcoach

New member
בהצלחה!

בהחלט הגיע זמן, אורן
כל הזמן. דרך פוריה ומוצלחת !

Yin

New member
צ'ואנג טסה והואה טסה

היו מטיילים על גשר של נהר האו. צ'ואנג טסה אמר: "באיזו קלילות ושלווה עולים ושוחים הדגים. אכן, זוהי שמחת הדג" הואה טסה אמר: "אתה אינך דג. כיצד אתה יודע מהי שמחת הדג?" צ'ואנג טסה אמר: "אתה אינך אני. כיצד אתה יודע שאין אני יודע מהי שמחת הדג?" הואה טסה אמר: "אני איני אתה, ועל כן אין אני יודע אותך. על כן מובלן מאליו שאתה, שאינך דג, אינך יודע את שמחת הדג". צ'ואנג טסה אמר: "הבה נחזור להתחלה. אם שאלת אותי כיצד אני יודע מהי שמחת הדג, הרי שכבר ידעת כיצד אני יודע זאת. אני יודע זאת מן הגשר של הנהר האו" --- מתוך הספר קולות האדמה. המון בהצלחה על שמחת הדג שלך, עדי

אבי 122

New member
אימון למאמנים

מעניין אותי לדעת... באיזו מידה מקובל שמאמנים מקבלים אימון ? מי מאמן את המאמנים ? תודה אבי

ordanco

New member
מענה לאבי

באיזה מידע מאמנים מקבלים אימון? כל מאמן עובר אימון למען ההכשרה מעבר לכך? אין מידע ברור בענין זה, בדיוק כמו שאני לא יודע כמה בעלי מסעדה אוכלים במקומות אחרים :) את המאמנים מאמנים מאמנים....

liatkz

New member
צמיחה אישית של מאמן

מאמן המחויב להתפתחותו שלו ושל הלקוחות שלו, נמצא בתהליך תמידי של התפתחות אישית הכוללת אימון, טיפול, סדנאות,וקריאת חומר מעורר השראה. אני מכירה מאמנים רבים שברגע שסיימו את הלימודים אינם משקיעים יותר משאבים להתפתחותם האישית, מתוך מחשבה שיש להם את כל הידע. אך, כדי להיות מאמן טוב יותר, אדם חייב להיות מודע למגבלותיו ולפרוץ שוב ושוב את המסגרות שלו.כך יוכל לעזור ללקוחות שלו ממקום נקי יותר, מואר יותר. מי מאמן את המתאמנים ? מאמנים אחרים... באופן אישי, אני התנסיתי לפחות בשני מאמנים אחרים שאינם מהאסכולה שלי, הדבר אפשר לי לחוות טכניקות אחרות של אימון. זה מרחיב אופקים.

אימון למאמנים

הי אבי. נושא האימון למאמנים הוא דרך אחת מתוך הרבה אפשרויות לצמיחה והרחבת ארגז הכלים של המאמן. אפשר לעשות זאת בסדנאות, ימי עיון וקורסים מקצועיים, קבלת הדרכה (סופרויז'ן) ממאמן בכיר, ספרות מקצועית, קבוצות דיון עם עמיתים, וכ"ו. בדומה למתאמנים, גם המאמנים מתלבטים במי לבחור כמדריך, איזה קורס עדיף, לאיזו קבוצה להצטרף, וכ"ו. (בתגובה אחרת שלי מניתי כמה קריטריונים שגם אני - כמאמנת נעזרת בהם
). קשת האפשרויות רחבה ומגוונת מאד ובסופו של דבר כל מאמן בוחר במה שמתאים לו. סיום שלב ההכשרה לדעתי מהווה צעד ראשון בתהליך ההתפתחות המקצועית. מאמנים, כמו גם אנשי טיפול אחרים, מחויבים בעיניי להשקיע ולהתמיד בפיתוח אישי ומקצועי. בתוך כך, אני סבורה שכדאי להתייחס גם לרצף ההתפתחות האישית והמקצועית של המאמן - עוד בטרם הוסמך לתפקידו. תודה אבי על העלאת הנושא לדיון. בברכה, כרמית אלון

ordanco

New member
הסנדלר...

הסנדלר אינו חייב ללכת יחף :) אלא אם הוא ממש רוצה....

נהדר לשמוע

זה בעיני קריטי למאמן. לא חייב להיות אימון, כמו שכרמית כתבה. אבל סוג משמעותי של עבודה. אני זוכרת שהיתה כתבה בעיתון, ראיינו מפורסמים כמו סופרים, פרופסורים ושאלו אותם מה הם למדו מילדיהם. כולם סיפרו דברים נהדרים פרט לאחד שאמר שרק ילדיו לומדים ממנו, ולא הוא מהם. איזה התכווצות יש לי בגוף כשאני נזכרת בזה.... להחליט במודע לא ללמוד מילדיך... אותו דבר עם מאמנים. מי שהחליט שהוא יודע הכל מפסיק לראות את קירות האקווריום. גם אני מחכה השנה לשתי השתלמויות נפלאות שהולכות להגיע לארץ של מנחים עולמיים בטכניקת ה"התמקדות".

למעלה