דג טונה

דג טונה

קניתי דג פילה טונה, מה אני יכולה להכין איתו ואיך. חייבת דחוף מתכונים... תודה מראש

בערוץ 33 בבוקר יש את התוכנית

של השף חיים כהן - שום פלפל ושמן זית אומנם שידורים חוזרים אך תמיד מוצלחים הנה קבלי >> כאן << הקישור לאתר בכותרת ליחצי על חיפוש מתכנים רישמי טונה צרובה יש שם גם תמונה ההנה המתכון - השף חיים כהן והשף יורם ניצן טונה צרובה במעטה תבלינים, עם סלט לוביה ועלים יפניים 4 מנות :החומרים זרעי כוסברה גרגירי פלפל שחור נתח פילה טונה במשקל כ- 400 גרם שמן שומשום לרוטב: 2 כפות סוכר חום בהיר (דמררה) 2 כוסות מירין (יין אורז מתוק) 2 כפות רוטב סויה לסלט: 300 גרם תרמילי לוביה, ללא קצוות חופן נבטי סויה חופן עלים יפניים (עלי סלט ירוקים, להשיג ברשתות השיווק) 1 מלפפון, לא קלוף, פרוס דק לפרוסות אלכסוניות שמן זית חומץ מלח הדג: כותשים כמות שווה של זרעי כוסברה וגרגרי פלפל בעלי ומכתש ומעסים בהם את נתח הדג. מחממים מעט שמן שומשום במחבת טפלון. מוסיפים את נתח הדג וצורבים אותו בצורה אחידה מכל הצדדים, כך שהמעטה יהיה צרוב ופנים הנתח יישאר חי. מוציאים מהמחבת ומצננים. הרוטב: מחממים את הסוכר והיין בסיר קטן עד שהסוכר נמס והופך לקרמל, והיין מתאדה. מוסיפים בזהירות את הסויה, מערבבים ומסירים מהאש. הסלט: מבשלים את תרמילי הלוביה במים רותחים עד שהם רכים. מסננים ומעבירים לקערת מי קרח. מקפיצים את הנבטים לרגע במחבת בו צרבנו את הדג, ומעבירים לקערה. מסננים היטב את הלוביה ומוסיפים לקערה. מוסיפים גם את העלים היפניים ואת המלפפון. מתבלים בשמן זית, חומץ ומלח ומערבבים. ההגשה: פורסים את נתח הדג לפרוסות בעובי כחצי ס"מ. מסדרים את הסלט בצלחת שטוחה גדולה. מניחים עליו את פרוסות הדג. יוצקים את הרוטב על הדג ועל הסלט ומגישים. בהצלחה

ניקי ב

New member
דג ברוטב עגבניות

דג ברוטב עגבניות - ניקי ב מצרכים: ק"ג דג פרוס - אני מעדיפה בורי לימון 2 בצלים גדולים פרוסים 3 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות דקות קופסת עגבניות קוביות מים קוספת רסק עגבניות 2 כפיות גדושות שום כתוש חצי כף פפריקה מתוקה פטרוזיליה קצוצה אבקת מרק , סוכר , כמון , מל"פ אופן ההכנה: להשרות את פרוסות הדג במיץ לימון . לטגן את הבצל , להוסיף פלפלים, לטגן עד שהכל מתרכך. להוסיף שום כתוש , עגבניות ,למלא מים בקופסה הריקה ולהוסיף, תבלינים ופטרוזיליה להגיע לרתיחה, להנמיך את האש, להכניס את פרוסות הדג. לנער את הסיר שפרוסות הדג ישקעו בתוך הרוטב, לכסות. בסביבות 20 דקות , על אש נמוכה

anana

New member
טונה עם גרגרי חומוס...

שתי כוסות חומוס של סנפרוסט.. אבל אני נותנת להם עוד איזה רבע שעה בישול.. לוקחת סיר שטוח מפזרת את החומוס על התחתית.. שתי גמבות אדומות חותכת לרצועות..שמה מעל.. שתי פלפל חריף לרצועות..מוסיפה וראש שלם של שום חתוך לרצועות ומעל את הדג טונה בקערית נפרדת אני שמה חצי כוס שמן כפית גדושה מרק עוף כף גדושה פפריקה מתוקה מעט פלפל שחור...מערבבת טוב טוב מוזגת לסיר כוס וחצי מים מעל את התערובת תבלינים מבשלת בהתחלה על אש גדולה ואחרי 5 דקות רתיחה מנמיכה את הגז וממשיכה לבשל על אש נמוכה כ20 דקות בלי מכסה בתאבון:)

anana

New member
שכחתי כוסברה:)

אני לא קוצצת אותה לעומת תבשיל דגים אחר שאני עושה אלה שמה חצי צרור בלי לחתוך..רק לטעם:)

למעלה