דגשים

three

New member
דגשים

איך אומרים בפורים, הפילוסוף, הבניין, לפנחס? עם אולי בלי דגש באות פ\ב?
 

אסופית02

New member
יש הבדל

בין איך אומרים, לבין איך צריך לומר. לפי הכללים: ללא דגש: בפורים, לפנחס (אין דגש קל) עם דגש: ה|הדגשבּניין (דגש חזק) הפילוסוף- צ"ל דגש חזק, אך בגלל שזו מילה שאולה מלעז, אין צורך בדגש, אבל הוא אפשרי לפי בחירת המנקד (כך לדברי האקדמיה ללשון).
 

three

New member
השאלה היא לא הדוגמאות אלא

הרעיון. האם אותיות מש וכלב מוריד דגש תמיד? והאות ה' לא מורידה דגש? "הלכתי למסיבה שפנחס אירגן" פנחס בלי דגש? תמוה...
 

אסופית02

New member
הכללים

(לא שאלת על כללים קודם) * אחרי אותיות מש"ה (מ+ ש השימוש+ ה' הידיעה) יבוא דגש חזק, למעט בגרוניות. * באותיות בג"ד כפ"ת יופיע דגש קל רק בראש מילה או אחרי שווא נח, לכן אם נדחקת אות בג"ד כפ"ת מתחילת המילה למקום פנימי, היא תאבד את הדגש הקל, לדוג': פּנחס, אבל ל+פנחס= לפנחס (פ' רפויה). לכן "שולחן וכיסא" (כ' רפויה- בלי דגש קל), אבל "המּסיבה שפּנחס ארגן.." (מ'+ פ' דגושות בדגש חזק)
 

three

New member
ומה עם...

(לא טענתי ששאלתי על כללים) הייתי אתמול בבלגיה?
 

Yuvalenko

New member
לגבי מילים בלועזית, הכלל הוא שהדגש

נשמר בכל מקרה, אין לייחס את כללי הדגשים על מילה לועזית המתחילה באותיות בכ"פ דגושות- למשל: בֻּבֶּירות נפלו היו פצצות - דגש בב', התיחסות לב' הדגושה כאל כל אות אחרת שאינה דגושה.
 
למעלה