דגשים לצלם?

דגשים לצלם?

בעקבות אחד השרשורים כאן על אכזבה מצלם החתונה,
רציתי לשאול אם יש לכן דגשים לצלם? כלומר פריימים שהם מאסט?
כמו לצלם אותי קושרת את הסנדלים.
עונדת עגילים.
את המלווה רוכסת את השמלה שלי.
כאלה....
תודה!

dori78

New member
ככה:

המחשבה הבסיסית שלי היתה:
"אני לא צריכה להסביר לו איך ומה לצלם, הוא צלם אירועים, הוא צילם כבר מלא כאלה. הוא יודע יותר טוב ממני מה צריך, בשביל זה הוא מקבל כסף."
בן זוגי היקר טוען ש"צלם מקצועי זה חובבן שמקבל כסף". אני לא יודעת אם הייתי מרחיקה לכת עד כדי כך, אבל בהחלט יש מקום לתת דגשים גם למקצוען הכי גדול.

אם יש מיתוג לאירוע (מוטיב גרפי שחוזר על עצמו בהזמנות-מגנטים-פתקיות הושבה-מתנות לאורחים-שילוט כזה או אחר) - לצלם כל דבר ממותג.

צילום של ההתארגנות - הצלם שלי הגיע בשעה שלוש כשכבר הייתי כמעט מוכנה, אז המלווה שלי צילמה אותי בהתארגנות עם מצלמה טובה שלי.
במקרה שלי זאת השעה שכתובה בחוזה הסטנדרטי ולא היה שווה לי לשלם אקסטרה על להקדים אותו.

קרובי המשפחה - הקרובים המבוגרים יותר שלא קמים לרקוד עלולים "להתפספס". אם יש כאלה שחשוב לך להצטלם איתם - תגידי לו מראש.
אפילו שיבוא אלייך באירוע ויגיד לך "ביזי, מתי את רוצה להצטלם עם דודה שושנה ודוד ברוך?"

הזר. אם חשוב לך שתהיה תמונה נטו של הזר, לא כשאת מחזיקה אותו בנונשלנט בצילום אחר - תגידי מראש.
אין לי אף תמונה כזאת כי לא חשבתי על זה ובדיעבד אולי הייתי צריכה לבקש. צילמתי אותו אח"כ לבד, נראה מה ייצא מזה.
אני למשל גם נכנסתי לחופה בלי הזר מרוב לחץ, כי לא מנהל האירוע ולא הצלם לא שמו לב ולא חשבו לדאוג להביא לי אותו.
אם יש משהו שחשוב לך - תדגישי.

נעליים. אני נעלתי נעליים כחולות והיה לי חשוב פריים של הנעליים, גם בבית וגם אח"כ בצילומים המקדימים.

כל דבר שהוא לא החתן והכלה וחשוב לך שיתועד.
אין לי אף תמונה של עמדת המתנות לאורחים, כי מנהל האירוע פתח את העמדה בלי לקרוא לצלם
.
כשכבר באה לו ההברקה לקרוא לצלם, התברר שאף אחד מהצוות לא נשאר בעמדה (למרות שביקשתי מראש!) ואנשים פירקו את כל המתנות, כולל אקססוריז היתוליים שהבאתי

אני רוצה לקנות עוד מתנות ולצלם תמונה כזאת. ממילא החברים שעבורם רציתי את המתנות האלה מלכתחילה נשארו איתי עד הסוף ולא קיבלו, אז אני אתן להם אחרי הצילום.

זה ככה בשלוף, אם אני אחשוב על עוד משהו אני אוסיף.

dori78

New member
תהליך בחירת תמונות

בשבוע שעבר קיבלתי מייל עם קישור לאתר שבו אני יכולה לבחור את התמונות לאלבום.
ביקשתי פרטים של המעצב/ת, אמרתי שאני לא מוכנה לבחור מאתר בלי לדבר עם בני אדם.
לא מקובל עלי שיעשו שימוש לא מוצלח בתמונות ואח"כ יגידו לי "אבל זה מה שבחרת".
נראה לי מאוד מוזר שאני לא יכולה לשבת עם המעצב/ת (אין לי מושג במי מדובר, עוד דבר שמעצבן אותי)
ולראות דוגמאות של אלבומים, להבין מה זה לעזאזל "תמונות אווירה", מה השימוש שלהן ואיך הולך להיראות האלבום.
כפי שכתבתי בשרשור אחר - יש לי לא מעט מה להגיד על רוב הספקים שלי ואני גם אומרת את זה לחברים שלי.
בכל מקום שאני מתלוננת על דברים שלא מוצאים חן בעיניי אומרים לי שאני פשוט חיה בסטנדרטים אחרים וש"ככה זה, זה מה שמקובל בענף".

מישהי יכולה להגיד לי אם זה באמת "מה שמקובל בענף"?

iritki

New member
לא מדפיסים לפני שמראים לך את האלבום

בעיקרון אם אהבת את הסגנון של האלבומים כאשר בחרת את הצלם - אז זה הסגנון שיהיה גם אצלך.
אחרי שעורכים את האלבום שולחים לך (המייל ככל הנראה) איך הוא נראה עמוד אחרי עמוד, ואז את יכולה להעיר והאיר עד שתהיי מרוצה.
תמונות אוירה זה בדר"כ תמונות של המקום שיצאו מעניינות.
&nbsp

dori78

New member
תודה על התגובה המהירה.

אז זהו, שבלקסיקון שלהם תמונות אווירה זה תמונות של רגעים - טבעת, כוס, פלטת צבעים באיפור.
אפשר למשל לקחת תמונה כזאת ולשים אותה על כל הדף בשקיפות, כרקע לתמונות אחרות שמונחות עליה.
אפשר לקחת כמה כאלה, לשים אותן בחזרה אחת ליד השניה וליצור מהן מסגרת לתמונה גדולה אחרת.
איך אני יכולה לדעת מה בדיוק היא מתכוונת לעשות?
יש תמונות שאני מגדירה כתמונות אווירה כי הם תמונות כלליות של משהו, לא אובייקט ספציפי.
לא כל תמונה כזו מתאימה להיות תמונת אווירה באלבום לתפיסתי, לכן רציתי לקבל הסבר.

את הסגנון שראיתי אצל הצלם לפני שסגרתי אהבתי מאוד. גם התמונות וגם העיצוב.
בדיעבד - הצלם שהיה איתי לא היה מקצועי כמו שאני מצפה מצלם, זה לא בעל החברה שמולו סגרתי את החוזה אלא מישהו שעובד איתו.
אף אחד לא הבטיח לי שאוכל לתת ריג'קטים לאלבום לפני הדפסה סופית, באתר שבו בוחרים תמונות כתוב בפירוש שאחרי בחירת התמונות לא תינתן אפשרות לשנות.
בגדול התחושה היא, שאף אחד לא סופר אותך, כי הם אנשי המקצוע.
במקרה דווקא בענייני גרפיקה ועיצוב יש לי הכשרה מקצועית, לכן חשוב לי להיות מעורבת בתהליך גם אם זה קצת יוצא דופן לעומת כלות אחרות.

iritki

New member
במקרה כזה הייתי מתקשרת לצלם ושואלת אותו בדיוק מה הכוונה

או מבקשת לדבר עם המעצב/ת אלבומים.
גם אם הצלם לא היה זה שאיתו סגרת האלבום כנראה אמור להיות באותו סגנון.
אני כן חושבת שחשוב לתת לבעל המקצוע את המקום שלו - גם אם יש לך ידע מקצועי בזה, זה בסדר להבהיר כוונות ולעשות דיון פורה אבל זה בכל זאת המקצוע שלהם ובשביל זה את משלמת להם. בגדול לא להגיע למצב שבו בעל המקצוע אומר "אם את יודעת כל כך טוב תעשי לבד".
&nbsp
בהצלחה!

dori78

New member
זהו, שבינתיים אני לא מקבלת תשובות. והרי חידה:

את מוזמנת לבחון את התמונה המצורפת ולהגיד האם לדעתך צילם אותה צלם מקצועי.
עזבי צלם מקצועי, אדם שיש לו שתי עיניים תקינות וטיפת היגיון בריא.
כן, אני יודעת שיש פוטושופ. תכנון פריים מראש לא אמור לקחת בחשבון פוטושופ.

dori78

New member
שתי נקודות לבחורה הנחמדה מעלי!

זכית ב...

אסלה!!!
(אלא אם המעצבת תצליח למחוק אותה בפוטושופ...
)

אני נורא רוצה לדעת מה היה קו המחשבה של הצלם ברגע הזה:
1. "העיקר שיש תאורה טובה, המעצבת כבר תעשה מה שצריך"
2. אויש, הוילון הזה נורא יפה, אין סיבה לחפש מקום אחר לצלם את השמלה"
3. יא, יש פה מראה עם מסגרת סגולה ואין לי סגול בפריים. הבה נעמיס עוד בלאגן"
4. מה, יש פה אסלה? אני לא רואה..."
5. כל התשובות נכונות.

והיום הבנתי שזה לא צלם מתחיל, הוא עובד שם כבר 10 שנים.

ronitvas

New member
מבאס!!

אני מודה, אבל אני די בטוחה שאפשר לסדר בפוטושופ....
מקווה שתמצאי את הדרך הנכונה.
אני זוכרת שסגרת דרך איזיווד, אולי אפשר לפנות אליהם ולראות מה אפשר לעשות בנוגע לצלם?
וקרדיטים יתקבלו בברכה

dori78

New member
אכן מבאס.

אני מקווה שבסוף הכל יסתדר.
העבודה מול איזיווד לא פשוטה, מתאימה לסוג מאוד מסויים של אנשים ועבורם היא מצויינת. עבורי - פחות. מצד שני - כל נושא ארגון החתונה היה מבחינתי בעיקר כאב ראש גדול, ככה שיכול להיות שאני לא דוגמה.

קרדיטים יהיו ברגע שיהיה לי קצת זמן לשבת על פוטושופ ולעבוד על התמונות.

Tzippy Ohana

New member
כאב ראש כאב ראש כאב ראש

לגבי הצלם, תחשבי טוב ויהיה טוב!! אגב, אני לא מבינה איך עוד היה לך כאב ראש אחרי שלקחת את איזיווד, אני לצערי הגעתי אליהם בשלב יחסית מאוחר, אם הייתי יודעת קודם היו יכולים להיחסך ממני המון המון כאבי ראש, ריבים עם הבן הזוג דאז והתלבטויות. לזכותם ייאמר שהם מארגני חתונות מהשורה הראשונה, וכל כך עזרו לנו במסביב שאולי לפריקים של קונטרול ברמה קיצונית הם לא מתאימים.

dori78

New member
לא הבנתי את השאלה וההערה.

איך עוד היה לי כאב ראש אחרי שסגרתי עם איזיווד?
נורא פשוט: סגרתי איתם בשלב די מוקדם, כי אני שונאת להתמקח והבירור הראשוני העלה שהכל יוצא יותר זול דרכם.
לא הסבירו לי הכל לפני שסגרנו, בדיעבד התברר שלא הייתי צריכה לסגור דרכם את כל הספקים וזה עשה לי קצת כאב ראש.
אני מלכתחילה לא רציתי מסיבת חתונה, הייתי יכולה בהחלט לסגור את הסיפור עם עשרה אנשים ברבנות, לכן זה היה כאב ראש.
כל נושא הדילמות מול המשפחות נשאר שלך, גם אם סגרת דרך איזיווד. גם זה כאב ראש.

לא הייתי אומרת שאני קונטרול פריק, בחתונה עצמה שחררתי וסמכתי על האנשים שקיבלו כסף שיעשו הכי טוב את מה שהם יודעים.
הסטנדרטים שלי גבוהים, כנראה גבוהים יותר משל רוב האוכלוסיה.
המקומות שבהם לא "חפרתי" ולא השגחתי - אלה בדיוק המקומות שבהם הדברים התפקששו.

העובדה שאני פדנטית מאוד הופכת אותי ללקוח קשה עבור הספקים שרגילים לעבוד בסטנדרט הישראלי של "סמוך, יהיה בסדר".
היא גם הופכת אותי לנותנת שירות מהמעלה הראשונה.

dori78

New member
עדכון:

בשעה טובה הצלחתי לקבל את הטלפון והמייל של המעצבת. גיליתי שזאת מישהי שלמדה איתי באוניברסיטה.
עכשיו אני יותר רגועה, כי אני יודעת שהשיחה איתה תהיה שיחה בין חברות מאותו תחום ולא "שיחה עם איש מקצוע".

ronitvas

New member
ממליצה לך לעשות חיפוש בפורום

היו פה בעבר שרשורים די גדולים ומפורטים עם פריטים ורשימות שכדאי להעביר לצלם כדי שלא ישכח

למעלה