דגמי השטח של ק.ט.מ 2016

דגמי השטח של ק.ט.מ 2016

דור חדש של אופנועים במוטוקרוס, עם חידושים מעניינים כמו מזלג בעל תא אוויר במקום קפיץ או מחשב ניהול מנוע עם בקרת זינוק וניהול מנוע שונה לכל הילוך ב-4 פעימות. הכתבה בקישור.

באנדורו אין הרבה חדש כי הדור החדש יוצג בשנה הבאה, אבל יש כמה עדכונים קלים. הכתבה בקישור.

tavik

New member
ברור,לוקח זמן להעתיק ואז לעלות על המקור...

המחשמל 64

New member
מנהל
תודה על הקישורים
. בנוסף, יש שינוי בבולם

מתלה קדמי חדש של WP הכולל תא אוויר במקום קפיץ. אז מה הBENEFIT ,אם בכלל ביחס לקפיץ בהנחה שלא צריך להחליף קפיץ(מתאים למשקל הרוכב)
יש בולמים נאמר בדגם מוטוקרוס יפני שעובדים בשיטה הזו? מענייןןןןןן.

a c t i v e X

New member
המצאה של קאייבה, לKX450F במקור

כמו שדן רשם, לוקח זמן להעתיק
להבדיל מtavik, לעלות על המקור... את זה עוד לא ראיתי. לפחות בתחום הבולמים. בולמי הTC שלהם בהוסאברג היו טובים. אבל ממש לא ברמה של קאייבה TC מאותו שנתון שהיו (ויש) על הWR450F (מודל 2001 ומעלה, רפליקת יוני)
&nbsp
&nbsp

DAN TAL

New member
גומיות שיכוך בחיבורי הכידון..אפילו הזוויות בשילדה מתחילות

להגיע לשנות ה-2000.
תיכף היא גם תהיה פרימטרית ואפילו מאלומניום...

a c t i v e X

New member
נו, בסוף זה יהיה טוב

המנועים מעולים, הגימור והאבזור מעולים. נשאר רק לטפל קצת ב"זוויות"
לא צוחק, באמת.
&nbsp

tavik

New member
נו טוף...

דנן,אותך הרי זה לא ישכנע,לי זה לא איכפת ולאריק זה לא יעזור

DAN TAL

New member
סרטון יפיפה,שבטח כולנו כבר צפינו בו.

https://www.youtube.com/watch?v=pseZ2xaBiBY

בשניות -9 עד 12,ה'שוט' השני,ב SLOW MOTION,תראה מה הגלגל הקדמי עושה.
על ה BERM ב 1:01,(וב BERMים נוספים) תראה איך הגלגל האחורי מקפץ .
איך הגלגל האחורי,שמח 'לטאטא' לפעמים מטר לכל צד בכל הקטעים האחרים.
אלו הדברים שתמיד וכל פעם מחדש,לא נראים 'נכון'.
אצל היפנים זה לא קיים. המתלים מדויקים יותר על הקרקע.
נראה כאילו קו המגע וההתקדמות של גלגלי הKTM,רחב ו'כללי' יותר.
אצל היפנים,זה בדיוק רוחב הצמיג.
איך הגלגל האחורי,שמח 'לטאטא' לפעמים מטר לכל צד.
צריך להיות רוכב על,ברמה של אליפויות עולם,כדי להתעלם מכל אלו ושהם לא יגרמו לך תגובות נגד אינסטנקטיביות,שגורמות לחוסר ביטחון ולתפיסת ידיים,לאחר שמתמודדים עם התכונות האלו במשך כל הרכיבה.

מענין לראות את אותם ה'שוטים',עם הסקוורנה.

המחשמל 64

New member
מנהל
יש כאן אחד נחמד של הסקי וקטום . תסתכל דן בדקה 3:21-3:27

אני רואה שיש הבדל באחורי המטאטא מצד לצד בקטום ביחס להסקי. בדקה 3:36 רואים
את זה עוד יותר על הבמפים (אם אני מבין נכון את שהתכוונת).

Fengluzon

New member
עד היום, התגובות לגבי מתלי אויר, אינן חיוביות במיוחד.

רוכבי העילית בחו"ל עדיין מעדיפים את המתלים עם קפיצים. רוכבי הסופ"שים כנ"ל. בשתי הקבוצות, מתלוננים על חוסר יציבות לאורך זמן. אני מניח שזה הגיוני. ככל שהמתלה עובד, הבולמים מתחממים ולחץ האויר בפנים משתנה. יש לרכב עם משאבה ולשנות בהתאם את הלחצים.
היתרון כנראה בחיסכון במשקל.
אני באופן אישי, עדיין לא רכבתי על אופנוע עם מתלים כאלו והייתי שמח לחוות רכיבה על אופנוע כזה.

shayph

New member
השאלה עד כמה החוסר יציבות הזה באמת שונה

מהחוסר יציבות במתלים מבוססי שמן? גם שם צמיגות השמן משתנה עם שינויי הטמפרטורות.
אצל רוכבים מקצועיים שרוכבים חזק ולאורך זמן יש סבירות להגיע לטמפרטורות גבוהות יותר מאשר רוכבי סופ"ש
אצל רוכב חובבן כמוני שבדקתי את הנושא שינוי הטמפרטורה בבולם הקדמי והאחורי ההבדלים בקדמי לא כל כך משמעותיים
עקב שטח גדול של המתלה באופן יחסי למתלה האחורי וכמובן כמות השמן הגדולה ביחס לאחורי.

doutsh

New member
שים לב ששינוי צמיגות השמן משפיע רק על השיכוכים

ואילו במתלי אוויר שינוי הטמפרטורה משנה את ה"קפיץ" עצמו

enigo

New member
מנצל"ש לגבי מתלים - כיוון מתלים מומלץ לסינגלים לגסגס 450?

רכיבת בכורה היום השאירה אותי עם כתפיים תפוסות (צפוי) אבל גם לא מרוצה מהתפקוד של המתלים, בעיקר האחורי. יכול מאוד להיות שהסיבה לכך היא שלפני רכב רוכב קל יותר שאוהב בעיקר טיולי מדבר - כך שהגיוני שהכיוון מאוד שונה.
למישהו יש נסיון עם האופנוע הזה בתנאים הללו ויכול להמליץ?

המחשמל 64

New member
מנהל
enigo תתחדש , אחלה מכונה. אני רוכב עם אופנוע זהה רק

250 סמ"ק דגם 13(אדום לבן). אני זוכר שגם אני שקיבלתי את האופנוע הוא היה בלתי מכויל בבולמים לחלוטין.
היו קשים מקדימה. אני כיוונתי בהמלצה שקבילתי חבר שבדק את הנושא לאמצע בקומפרשן ובריבאונד. באחורי לא נגעתי, כך הגיע מהיבואן ונשאר.
אאל"ט למעלה יש 22 קליקים מקסימום הוא כוון לאמצע כנ"ל גם בכיוון הריבאונד. בכל מקרה יש באתר של גאס גאס
כאן את הOWNER MANUAL של הכלים(ה250 זהה ל450 בבולמים). תסתכל על הדגם הרלוונטי שלך ושם יש את כל המידע גם לגבי כיוון.
אני יכול לאמר שבכל דגם/שנתון אם תסתכל בספר הנ"ל תראה סוג של שינוי. מקווה שסייעתי.

enigo

New member
הברכות לא לגמרי במקום, אבל בהחלט יעזור

הכלי רק מתארח אצלי לכמה זמן, לצערי השם ברשיון הוא לא שלי...

Fengluzon

New member
ראשית הייתי מתחיל בכיווני הסאג לבולמים הקדמיים והאחורי.

האם הקפיצים מתאימים למשקלך? במידה ולא, ההליך יהיה דיי חסר משמעות וניתן יהיה לכוון למשהו סביר בלבד.
כפי שהמחשמל ציין, הייתי מתחיל את הכל ממצב אמצע ומשם מתחיל לשחק לפי מה שמפריע לי.
במידה והאופנוע היה שלך, היה משתלם לפתוח ולראות את מצב המחליקים והשמן ואולי להחליפם במידה וצריך. מעבר לכך לכוון את גובה השמן.
האם הבולמים אצלך הם תא פתוח או סגור?

למעלה