דגם של אורגן

דגם של אורגן

יש לי הצעה לקניה אורגן לדוגמא דגם PSR510 שהוא משנת 1993 ודגם PSR260 שהוא יותר קרוב לשנת אלפים, האם זה בהכרח אומר שהאורגן משנה מתקדמת יותר הוא גם יותר מתקדם או שאין קשר, בבקשה אל תתפסו לדגמים הספציפיים, השאלה שלי היא בעיקר כללית.

bomba6

New member
בוודאי

המממ... לרוב זה ממש נכון.. בנוגע לשני הדגמים הנ"ל- ה260 הרבה יותר מתקדם בהשוואה ל-510. ה-510 הוא ממש ישן ונוחות ההפעלה לא משתווה לאורגנים החדשים (איזה מליון ו-700 אלף כפתורים בערך..) אפשר להגיד שהצלילים והמקצבים ב-260 יותר מעודכנים ויותר יפים מאשר ב-510, אבל מצד שני ל-510 יש אפשרויות מתקדמות שאין ל-260 כמו פוליפוניה יותר גדולה, ואפשרויות הקלטה (אם אני לא טועה כמובן). לאיזה מטרות אתה צריך את האורגן? אולי נוכל להמליץ לך על משהו שמתאים במיוחד בשבילך.

מה שאומר בעצם

שיש יתרונות בדגמים ישנים, מה שמציעים לי כרגע זה PSR-260 ו PSR-172, שניהם באותו מחיר, לפי מה שבדקתי באינטרנט הראשון משנת 98 והשני 2003, הצרכים שלי מינימליים כרגע אבל אם אפשר באותו מחיר אורגן עם אופציות מתקדמות יותר עדיף, אולי אזדקק להם בעתיד.

bomba6

New member
אם ככה

לא ממש משנה על מה תלך. (172 או 260). עדיף לך לנסות לשמוע את שניהם ולהחליט.. כבר הפסקתי לעקוב אחרי הדגמים של ימאהה.. כל חודש הם מוציאים אורגן עם רק ספרה אחת שונה (291,292,293,176,174...) אלוהים יודע איך הם רוצים שנעקוב. אינסטיקטיבית הייתי הולך על המודל של 2003. עדיף שתהיה אפשרות הקלטה בסיסית, פוליפוניה נורמלית... [כמובן שבדגמים האלה קשה לדבר על איכות ונוחות, אבל עבור משתמש ביתי עם דרישות מינימליות זה נראה בסדר]. ולמה להכביר במילים: http://advisor.music.yamaha.com/v41/PDF/Comparison7.pdf?mcs=496 בהצלחה.

למעלה