דגל פלשתין

masorti

New member
למה אתה כועס? הרי יש פה דיון עבורך

בנושא הצבעים של דגלי מדינות ערב. שים לב שלמרבית מדינות ערב יש דגלים הכוללים רק את הצבעים (או חלקם): ירוק, אדום, לבן ושחור. (כמו דגל פלשתין) הנה כמה דוגמאות (ראה גם לינקים למטה): ירדן כווית אלג´יריה איראן, עיראק, סוריה (- ראה לינקים מצורפים) לבנון, סעודיה, לוב. נשאלת השאלה: מדוע זה כך? האם זה מקרי? האם הצבעים האלה קשורים לתרבות הערבית (..הירוק = צבע האיסלם)?

Marinette

New member
ניחוש: האדום קשור אולי לסוציאליזם

אחרי הכל, רבות ממדינות ערב קמו תוך הדגשת מסרים סוציאליסטיים, עם הדומיננטיות של הבעת´ וכולי.

masorti

New member
מתי היה בכווית ובירדן סוציאליזם?

ועיראק הרי הוקמה ב-1932 בחסות בריטית. לדעתי זה משהו כמו: אדום כצבע הדם, ירוק כצבע האיסלם, לבן כצבע הטוהר. איפה כל המזרחנים של הפורום???

hastings

New member
אן.קיי. - אז הרצתם אותי לחפש

מצאתי כל מני גרסאות אבל הנה זה פחות או יותר: ירוק - מסמל את אדמת פלסטין / את החיים לפני הכיבוש; לבן - מסמל את השלום לפני שגירוש / את התקווה לשלום; אדום - מסמל את הדם שנשפך במאבק לשחרור המולדת / את המאבק עצמו; שחור - מסמל את הכיבוש / את החיים תחת הכיבוש. יכול להיות בהחלט שאלה הסברים מאוחרים.

כן שחור אדום ולבן וירוק הם סמלים

מקובלים באיסלאם ולכן הם מקובלים במדינות ערב והאסלאם השונות .... אני לא הגבתי מפחד מהפולמוס שאני עלול לעורר ... דרך אגב הירוק הוא סמלו של הנביא אליהו (בערבית שמו של אליהו הוא אלחאדר).

zoharj

New member
גרמת לי לחשוב דווקא על דגל ישראל:

(שני פסים כחולים ומגן דוד באמצע, כפי שכל ילד בגן יודע) בלי להתייחס למשמעות ההיסטורית האמיתי שלו, תחשבו על התאוריה הזאת: זה יכול לסמל את המצב הפוליטי מקום המדינה ועד היום - שני גושים עיקריים (ימין ושמאל אם תרצו) שלא יכולים להרכיב גועליציה ללא השתתפות הדתיים שבאמצע... מקורי? ------------

למעלה