דגלים לשמחת תורה

דניעל

New member
דגלים לשמחת תורה

חלק מכירות אותי מפורום אומנות שימושית. לצערי הבן הגדול שלי (כמעט בן שש) לא אוהב יצירה, והבן הצעיר (כמעט בן שנתיים) צעיר מדי. להפתעתי, הצלחתי להושיב אותם אתמול על הרצפה והכנו דגלים לשמחת תורה. ליתר דיוק - בזמן שהכנתי דגלים עם הבן הגדול, הקטן ישב וגזר לפרורים את שאריות הנייר שהסתובבו. נתחיל מחזית הדגל של הבן הגדול. שימו לב לצביעה בטושים... אמרתי שהוא לא אוהב יצירה, נכון?

דניעל

New member
ועם ארון קודש פתוח

הוא אמר שהוא דווקא אוהב לגזור, אבל שונא להדביק. אני חושבת שיש לו בעיה לגעת בדבק. אז הוא גזר את ספרי התורה ואני הדבקתי.

דניעל

New member
צד שני - מגן דוד מקיפולי צמצם

כן, זה ברווזים באמצע. הילד אמור לאהוב את הדגל, נכון? הוא אהב לגזור את פסי הנייר, אבל לא שמח להדביק אותם...

דניעל

New member
אירגנתי גם לו מגן דוד

עם ברווז, כמובן. התרומה שלו לדגל התבטאה רק בצביעה בטושים של החזית.

דניעל

New member
בעצם, יש לו יד גם בתפוחים

כי הוא זרק לאסלה את גליל נייר הטואלט, שהפך אחר כך לעיסת נייר. מה, לזרוק לפח את כל הגליל? אני חושבת להוסיף קיסם קטן צבוע בחום, שיהיה גבעול לתפוח. ואנחנו עוד צריכים להשיג "מטל לדדל". אמרו לי שיש לקנות בחנויות יצירה מקל לדגל שמחת תורה?

נאוה שפ

New member
זה מהמם, וסליחה שאני מתערבת...

(זה המרפאה בעיסוק שבי...), אבל את מכירה שיש גם דבק בסטיק? אז לא צריך לגעת בדבק ואפשר להנות מחווית ההדבקה ולקבל ביטחון עצמי מבלי להימנע מפעילויות.....

דניעל

New member
כן. נתתי לו דבק סטיק,

כי הכרתי את הרתיעה שלו מדבק פלסטי. אני דווקא שמחה שהתערבת... בתחילה הוא אהב את הרעיון, עד שהוא גילה שגם כאן מדי פעם נוגעים בטעות בדבק והאצבע נדבקת לנייר ואוף ואיכס... היום עשינו קיפולי צמצם עם סלוטייפ. הלך יותר טוב. נראה איך ימשיך. הוא מאוד התרגש לראות את התמונות של הדגלים כאן. אמר שהוא מפורסם... אז עכשיו יש לו תמריץ להמשיך ליצור. הבטחתי לו שכל יצירה שנעשה, אני אצלם ואעלה לכאן את התמונות.

עלמה7

New member
קיפולי צמצם עושים רק עם צלוטייפ.

מה פתאום דבק? זה לא מדביק בכלל. אני אחפש לך מחר את השרשור של אופל כחול בנושא.

עלמה7

New member
ברח לי לפני הזמן...

העבודות מקסימות, וכל הכבוד לך שאת מנסה לשתף את הגדול בתחום שאת כל כך אוהבת.

דניעל

New member
נכון. משם למדתי את הנושא.

אבל בקישורים שהיו ברשת ראיתי שלפעמים מדביקים גם עם דבק סטיק. חשבתי שיהיה לו יותר קל מאשר להחזיק את הפסים ביד אחת ולנסות למקם את הסלוטייפ ביד השניה. זה הדביק קצת, ומדי פעם עברתי עם פסי סלוטייפ גדולים על הכל, שלא יזוז. הוא בסך הכל עשה שלוש מסגרות - תכלת, כחול וכסף. דרך אגב - טיפ שלמדתי דווקא מהמשתתפות בסדנאות שהעברתי לפני סוכות - הן מיספרו את פסי הנייר שגזרו וקיפלו. פשוט כתבו ספרות בעפרון על גב כל פס, כדי לזכור לפי איזה מספר מדדו אותו. במקרה של המגן דוד לא היה צורך בכך, כי כל מסגרת היא שוות צלעות. הכנו ששה פסים באורך המתאים ובצבע אחיד, ומיד הדבקנו את כולם.

אני חושבת שזה נהדר שמצאת דרך

ביניים ולבסוף שלושתיכם נהנתם מהיצירה. מאד מקסים בעיני שיתוף הפעולה שלכם, האחד שלא אוהב להדביק אז הדבקת בשבילו, את אותן הגזירות שהוא כן נהנה לעשות. יצירה משותפת שכזו היא נהדרת מפרה ומעודדת המשך פעילות בעתיד. אולי עכשיו כשראה "שהשד לא נורא" בהדבקה, בפעם הבאה הוא גם ירצה להדביק? וגם אם לא זה לא נורא, כי כך כולם עובדים בשיתוף וכל אחד מכם עובד על החלק שהוא אוהב ונהנה יותר. תודה רבה רבה על השיתוף, גם בתמונות וגם בהסברים. התוצאה מקסימה ברוכים הבאים

למעלה