דגי שלארייר

דגי שלארייר

יש לי שני שלאיירים כבר כמעט שנתיים אם אני לא טועה ומשום מה אחד מהם התחיל לשחות על הגב ולנוח על הרצפה כשהוא על הגב. הוא חזר למצב רגיל אבל "יושב על הרצפה" רוב הזמן בקושי שוחה והשני לא מזמן התחיל גם לשבת. אבל כשאני שם אוכל בבוקר הם מיד קופצים שמחים ועולים כדי לאכול. מה קרה להם?

לא

המים מוחלפים כ 90 אחוז מהם פעם בשבןע עם מים ישירות מהברז ויש באקווריום פילטר ביולוגי (שעובד עם משאבת האוויר)

latch

New member
לא טוב שלא נעשה שימוש באנטי-כלור

גם אם שמת מים בדלי ונתת לכלור להתנדף כל הלילה זה עדיין לא מנטרל את המתכות הכבדות ואת הכלורמין. אם יש חצץ באקווריום החלפה של 90% פעם בשבוע לא תעזור בסילוק הפרשות הדגים ושאריות המזון שמצטברות שם. אתה עושה שאיבות רפש או החלפות מים מלאות מדי פעם? אתה משווה את הטמפ' של המים מהברז לטמפ' באקווריום שאתה מחליף מים? שינוי טמפ' קיצוניים לא מטיבים עם הדגים.

כן אני עושה החלפות מים מלאות..

וניקוי האקווריום לגמרי. השוואת טמרטורות אני לא עושה כי המים קרים ללא מחמם אלו דגי מים קרים לגבי אנטי כלור אני ייקנה ויתחיל לשים יש עוד משהו שניתן לעשות?

החייזר

New member
מסכנים הדגים אצלך.

כל פעם שאתה עושה את ניקוי הפסח הזה, אתה מביא את האקווריום למצב של סייקל מהתחלה. אקווריום מבוסס זה אקווריום שלא מנקים אותו בצורה יסודית. רק מחליפים כל חודשיים 20 אחוז מהמים וממלאים במים מטופלים. או עם נעשה שימוש במי אוסמוזה אז בכלל לא מחליפים מים. וניקוי? רק קצת ירוקת מהזכוכית ופעם בכמה זמן לנקות את המסנן המכני בפילטר אם יש לך בכלל דבר כזה.

latch

New member
מה נפח האקווריום?

עם החלפת מים של 90% בשבוע חשבתי לרגע שמדובר בצנצנת קטנה.
באקווריום בגודל נורמלי בכלל לא עושים החלפות מים מלאות. אין צורך וזה יותר מזיק ממועיל לדג. בשביל להיפטר מהרפש שמצטבר במצע פשוט משתמשים בשואב רפש. ככה נפטרים מהרפש וגם הבקטריות שמתפתחות על המצע ותפקידם לפרק את האמוניה נשארות שם.

החייזר

New member
די כבר עם סיפור הכלורמין. אין כלורמין במים

במדינת ישראל. איןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן

latch

New member
אין ברמה מסוכנת או אין בכלל?

חשבתי שמקורות מוסיפה את זה למים. בכל אופן זה לא סיבה לא להשתמש באנטי-כלור. בהרבה מקומות בארץ המים בקושי ראויים לשתיה.

roeeya

New member
אנחנו סוטים מהנושא חברים

דניאל, האם יש עוד סימנים על הדג? האם הצואה נראית כמו שצריך? האם הזימים אדומים? קשקשים נפוחים?

roeeya תודה ששמת לב אז ככה..

בעיקרון רק אחד מהשניים שזה הבהיר כתום כסוף (תראו בתמונה) הוא זה שיותר מסתתר שוחה הפוך וכו' הצואה ניראת לי בסדר הזימים של הדג שדווקא הוא בסדר ניראים אדמדמים מבפנים לגבי הבהיר שהוא ניראה לי החולה מביניהם לא הצלחתי כלכך ליראות אך ניראה לי שהזימים שלו סבבה בהירים הקשקשים לא ניראים שונים מהיום שהגיעו הדגים ליפני כשנתיים בערך קניתי אוכל חדש מאותו סוג בידיוק לא מזמן כי הקיים עמד להיגמר אומנם הוא עומד לפוג תוקפו רק בעוד חצי שנה והתחיל להריח לי שונה אז התחלתי עם החדש מייד אותו סוג בידיוק אגב המוכר בחנות אמר כי דגים אוכלים הכול גם אם האוכל מקולקל לי זה לא ממש משנה אני מחליף אם ניראה לי מקולקל. חוץ מזה אני כבר לא יודע מה לעשות. בהתחלת האקווריום הייתה אמוניה במיים אז נתתי להם מפחית או מסיר אמוניה שנקרא stability חוץ מזה כלום האמוניה ירדה ובחנות אמרו שאין יותר צורך בכך. אז מה ניראת לכם הבעיה?..

latch

New member
רק לפי התמונה

לדג יכולה להיות בעיה בשלפוחית הציפה. לא בהכרח, כי לעיתים רואים דגים חולים או גוססים בצורה האנכית הזאת בלי קשר לבעיה הספציפית הזאת. אם אתה יכול להסריט את הדג יהיה אפשר לשלול את זה. שחיה של דג עם שלפוחית ציפה בעייתית נראית בערך ככה- http://www.youtube.com/watch?v=IRSPbPlF2vY זימים אדומים ממה שאני זוכרת יכולים להעיד על הרעלת אמוניה.

אז קודם כל תודה והנה הסרטון

רק לשים לב שלקראת סוף הסרטון הדג מצליח לשחות רגיל כי חצי מהיום שוחה עקום וחצי אחר רגיל כך שהוא לא כל היום ככה הסרטון היה עם משקל גדול מיידי אז העליתי ליו טיוב הנה http://youtu.be/oW4DOsFhqSE

latch

New member
יש את זה גם לדג השני...

לפי הסרטון ובגלל שהבעיה די נפוצה אצל דגי זהב הייתי אומרת (לא בודאות) שייתכן שמדובר בבעיה בשלפוחית הציפה ( Swim Bladder Disorder) ושהיא עדיין לא בשלב מאוד מתקדם. הפרעה בשלפוחית הציפה מקושרת לתנאי מים לקויים וערכי מים גבוהים של ניטריט וניטראט. אחת ההערכות היא שריכוז גבוה של הכימיקלים האלה גורם להתרחבות נימים שגורמת לשק האוויר להתנפחות ולדלקת. אצל דג זהב האיבר שנקרא שק האוויר שולט בכושר הציפה שלו וכשל בו יגרום לדג להתהפך. עוד סיבות אפשריות הם האכלת יתר או בעיה במערכת העיכול. במקרים האלה יש אנשים שטוענים שצום קצר והאכלה באפונה מופשרת מקולפת יכול להקל את המצב. חוץ מזה המחלה לא ניתנת לריפוי אלא רק ע"י הליך כירוגי שבו מסירים חלק מה-swim bladder.

אוקי... אממ אז כמה שאלות קטנות

לגבי הליך כירורגי מן הסתם שלא ייעשה כאן. הדג סובל אם זה אכן המיקרה? כי הדבר היחיד שחשוב לי זה שלא יסבול. לדג השני אין את זה אבל כל בוקר כשאני שם להם אוכל אם הדג החולה נמצא למטה על הריצפה הפוך הוא מריח את האוכל וטס למעלה כאילו הוא בריא פיתאום. אז מה אני יכול לעשות? ולגבי צום אני מפחד שלא ייפגעו מזה אני מקווה ייצא לי הקרוב לקחת את המים לבדיקות בחנות עד אז מה..?

latch

New member
אם זה המקרה

אני מעריכה שיש אי-נוחות של הדג במיוחד בשלבים היותר מאוחרים. לא יודעת לגבי כאב ולא שמעתי על המתת חסד כהמלצה לדגים עם שלפוחית ציפה בעייתית. המצב לא ניתן לתיקון אבל הוא גם לא בהכרח קטלני. מה שאתה יכול לעשות זה לשמור על איכות מים מאוד טובה, החלפות מים זהירות (בלי שינויי טמפרטורה פתאומיים) ולא להאכיל יותר מידי. אתה לא חייב לנסות להאכיל אותו אפונה, אבל יש אנשים שטוענים שזה עובד. כמובן שזה תלוי גם בגורם למחלה. אם הסיבה היא עצירות שנובעת מהאכלת יתר אז שווה לנסות. לדג לא יקרה כלום מכמה ימים של צום.

לגבי אפונה אני ינסה

אם זה לא יכול להזיק. לתת אפונה באותו יום שנתתי אוכל בבוקר או ש..? ולגבי המים אז ככה יש פילטר ביולוגי אם את מכירה ואני מחליף חצי מכמות המים באקווריום כל שישי ושם מיד מים מהברז זה מזיק בצורה כלשהי? לא לעשות את זה היום?

למעלה