דגימה

dharmax

New member
דגימה../images/Emo140.gif

שלום
דגמתי את הפורום הזה בפעם הקודמת לפני...לא יודע... חצי שנה? וכפי שאני רואה את הדברים היום בפורום, אז אני מוצא לנכון לכתוב בשמחה את דברי אלה...אז גיליתי כמה דברים, שרובם משמחים אותי: 1. מספר המשתתפים הקבועים הצטמצם, כמדומני, במידה גדולה. 2. הויכוחים הטעונים הצטמצמו לויכוח אחד, פחות או יותר (דרול ורזוס מ"ט) שיש לו לדעתי השפעה חיובית כפולה: האחת - לשים את הTM במקום (ודרול אכן מתאים לכך, בזכות המוטיבציה הרבה) והשניה - ל"עזור" לדרול לדבר דברים של טעם, לדעתי. 3. השיחות הן קצת יותר ענייניות, וקצת פחות ניו-אייג'יות. 4. נראה שאולי כמה מהחברים הקבועים פה התפתחו קצת מאז שביקרתי. ...אולי מסקנותי מוטעות; סה"כ הסתכלתי בשני העמודים האחרונים. בכל מקרה, עלו והצליחו! המשיכו ברדיפת האמת, היו פתוחים לחסד, והיו מאושרים! באהבה חברכם משכבר הימים

dharmax

New member
שאל את דרול

בעניין זה לפחות, אנו תמימי דעים, פחות או יותר.

hary_i

New member
לשים את ה TM במקום

כן, לשים אותה במקום הראוי לה כטכניקה הטובה ביותר לאנשי המערב להגיע להארה. דרול אכן עוזר לדעתי במשימה הזו. לדעתי רוב חברי הפורום עם ראש על הכתפיים כבר הבינו שלדרול אין ממש מושג במה זה מדיטציה ובפרט לא מה זה מדיטציה טרנסנדנטלית. אני נהנה בסך הכל לקרוא את הסתירות בדבריו של דרול. איפה yaga1 שימשיך להבליט את הסתירות בדבריו דל דרול.

dharmax

New member
רגע...

1. אני לא מסכים עם רוב דברים של דרול, אם להסתמך על דבריו מפעם, לפחות. 2. לגבי דבריו בנושא המ"ט - אני מאוד מסכים עם דבריו. 3. אני מתאפק לא לומר את דעתי על האינטליגנציה שלך, הארי, ושל חבריך מהמ"ט.... אבל את המשפט הזה לא אמחק. ברכות

hary_i

New member
אתה מתאפק?

אל תתאפק תגיד אבל הבעיה שזה עלול לחזור אליך כמו בומרנג. יתכן שהאינטליגנציה שלי לא משהו אבל האינטליגנציה של מאות מדענים ידועי שם שבדקו ומתרגלים יום יום את המ"ט? האינטליגנציה של מהרישי?

drall

New member
אני עדיין עומד על דעתי

בעניין שאין טעם להאבק במ"ט באופן עינייני. אותם כוחות אבולוציוניים שמטיבם דנו את האוסטרופילוקוס להכחדה ואת ההומו ספיאנס להמשך התפתחות , הם שידונו כבר את המ"ט ואת כל יתר הטכניקות והתיאוריות מבית מדרשו של המהרישי לגורלן. בכל העולם המ"ט נושמת את נשימותיה האחרונות , בעוד טכניקות יותר רציניות זוכות להכרה. הבעיה שלי היא שפירפורי הגסיסה של המ"ט יוצרות תופעות מכוערות כמו הגדרות מעוותות של מושגי המדיטציה וההארה וכן הלאה. הגדרות אלו מוסיפות לתוהו ובוהו הטיבעי שקיים בכל התחום ובכך מטעות את האנשים ועל כך אני מצטער צער רב. אבל ייתכן שכל המאמצים שלי להביא דברים על דיוקם , הינם בסך הכל הרטבת הסכר שממילא עומד להתמוטט. אני חושב שעגלת ההיסטוריה בסופו של דבר נעה על מסילתה ומוחצת בלי משים את גרוטאות העבר. דרול

hary_i

New member
נשימותיה האחרונות?

טכניקות קמות וטכניקות נופלות אבל המדיטציה הטרנסנדנטלית במערב קיימת כבר למעלה מחמישים שנה הרבה יותר מכל הטכניקות "האמתיות" שלך. בתקופה האחרונה כל הטכניקות של מהירישי רק גדלות ומתפתחות בעוד האחרות מתנוונות. אז אתה יכול להמשיך לדבר. אני שמח שהפסקת להאבק, כנראה בסתר לבך אתה יודע שאי אפשר...

drall

New member
תראה הארי

אני לא חושב שאתה רואה את כל התמונה. אני להסביר לך את זה מהפן האנתרופולוגי. מהרבה אספקטים המ"ט דומה למקדונלדס , משהו מהיר , יקר שלמעשה הוא יותר רעש וצילצולים מאשר הדבר עצמו , אז ננסה לאפיין אותה דרך הדוגמא הזאת. הרבה אנשים הולכים למקדונלדס. זה ידוע , זה לא סיפור. גם אני יכול ללכת גם אנשים שנחשבים למבינים באוכל יכולים ללכת למקדונלדס. עם כל זה אותה ארוחה לא נחשבת לכלום , אין לה שום משמעות , כולם יודעים מה זה מקדונלדס ושזה לא משהו שיש ליחס לו חשיבות קולינרית. נכון , מקדונלדס מנסים להגרר אחרי טרנדים כאלו או אחרים , מביאים סלטי ירקות לפעמים ולפעמים גלידות ולפעמים רוטב מקסיקני. זה לא הופך אותם לאוונגרד אלא לסתם שוחים עם הזרם. שום דבר לא יהפוך את מקדונלדס לבית קפה או לגלידריה. אלו רק שינויים קוסמטיים שהם תוצאה של ניסיונות שיווקיים. בסך הכל מה שמייצג את מקדונלדס זה אותם המבורגרים פלסטיים מגעילים וכל זה נמשך כבר חמישים שנה. זה לא מעניין זה לא מועיל , זה קיים בשוק כמו קפה נמס עלית , נמצא על המדף השד יודע כמה שנים ויש מי שקונה. אותו הדבר לגביי מ"ט. לפני שלושים שנה היא נחשבה אוונגרד. לא היה כזה דבר בארץ לפחות. המהרישח עם הגלימות היה משהו מאוד מוזר ותמוה בנוף הכמעט קיבוצניקי של שנות השבעים , זה היה טרנד. היום זה לא טרנד ולא נעליים. זה סתם עוד מותג שחוק שכל כמה שנים מנסים לעשות לו מתיחת פנים לצרכים שיווקיים גרידא , על מנת שלמורים המסכנים יהיה מה לאכול. אז בוא ואני אתן לך דוגמא. כשאני למדתי מ"ט ונראה לי גם כשאתה. אף אחד שם לא דיבר על ההארה. יש לי הרגשה שדני גליקר בכלל לא ידע אז שיש כזה דבר. אבל בלי קשר למה שהוא ידע או לא ידע , את ההארה הוא לא הזכיר בכלל. זה לא היה מונח שהיה קיים בלקסיקון של המ"ט. מה שפירסמו אז זה את הרפואה האיור וו8דית שהייתה אמורה להיות קשורה למ"ט ואיך שהרפואה הזאת פותרת בעיות בריאות כרוניות וכן הלאה. עברו שנים , חזרו כמה חבר'ה מהודו , מהמנזרים והביאו שיטות מדיטציה אורגניליות יותר וגם כל מיני ספרים וסיפורים על הארות ומוארים. לקח למ"ט כמה שנים טובות לקלוט את זה (_אני ספרתי לפחות שבע שנים מאז) ופתאום נזכרו שהמ"ט מביאה להארה. הטכניקה השתנתה? לא דובים ולא יער. זה עדיין אותו מקדונלדס והוא גורם להארה בערך כמו הכולסטרול של המקור. אבל מה? לשווק צריך ומשווקים עם הדבר שהכי הולך בשוק. בעוד כמה שנים הטרנד יהיה "מקומות אנרגטיים" אני מאמין. כבר כתבו על זה כמה ספרים ומתחילים לדבר על זה. אני סומך עחל מנגנון השיווק של המ"ט שהוא כבר ימצא איזה קשר מופרך בין מ"ט למקומות אנרגטיים כמו שהיום הוא מעמיד קשר מופרך בין המ"ט לבין הארה. נכון , היו שינויים גדוליןם בצרכנות המדיטציה בארץ בשנים האחרונות. בתחילת שנעות התשעים , הטכניקות הדינמיות של אושו היו הדבר הכי חם. אחר כך לקראת שנות האלפיים עברו לויפאסנות למיניהן והנה אנחנו עומדים על סף עידן חדש שיהיה כנראה דרואידי-שמאני-אינדיאני למדי. הטכניקות מתחלפות , וזה טוב וככה גם תמיד עובד אוונגארד. הוא לא קופא על שמריו ומוכר את אותה הסחורה המעופשת שנים על גבי שנים. הוא מציג כל פעם מרחב אפשרויות שונה על מנת לגרום לסינטזה כזאת או אחרת. זה יפה לדעתי , אני חושב שיש כל כך הרבה טכניקות טובות ומגוונות שכל אחת מהן יכולה לתרום במשהו ושווה לנסות. לגבי מקדונלדס? האם היציבות שלו מעידה על איכות. לא במיוחד. תמיד יהיו כמה בני טיפש עשרה היסטריים שיחשבו שמקדונלדס הוא פסגת השאיפות וסוף הדרך. מקדונלדס יישאר מקדונלדס ואילו הם יתבגרו וגם אתה. דרול

hary_i

New member
השוואה מעניינת הייתי אומר

אבל כמובן לא לגמרי מדוייקת. מדיטציה טרנסנדנטלית כבר מזמן מדובר שהיא מביאה להארה, את זה אתה יכול לקרוא בספרים של מהרישי עוד משנות השישים אז זה לא טרנד חדש אבל בתקופה שאתה למדת, לומר לאנשים הארה, זה לא היה אומר להם כלום אז לכן לא אמרו. ובאמת, לא נמאס לך לחזור על אותן שטויות שוב ושוב? שים לב שזה אתה נגד רוב העולם, אז באמת יש לך ביטחון עצמי מופרז ללכת נגד הטכניקה הנפוצה ביותר במערב, הטכניקה שהוכחה באמת. רק אתה עדיין טוען שהיא לא טובה כאשר כולם יודעים כמה היא טובה. גם אתה לא ממש מצליח להסביר מדוע היא לא טובה ואפילו אתה מודה שהיא עזרה לך. מכל הדברים שאתה אומר, עדיין לא הצלחתי להבין מה עזרו לך טכניקות אחרות חוץ מאשר להיות מאושר ללא סיבה כמו איזה מסומם שרק גמר להזריק. אם בשבילך זה תחליף לסמים אז אולי נשלח אותך לרשות בתי הסוהר ללמד מדיטציה למסוממים, אולי כך הם יגמלו.

drall

New member
אין ספק שאתה איש מ"ט אמיתי

כיוון שגם במ"ט חוזרים כל הזמן על מנטרה חסרת משמעות ומקווים שהיא תסייע במשהו. אכן הצלחת להפנים את אותה הפילוסופיה . אתה חוזר שוב ושוב על ססמאות משוללות שמץ של בסיס בתקווה שאם תחזור עליהן מספיק פעמים הן יהפכו למציאות. ניחא, אין לי עניין להפריע לך בכך. אתה הרי טוען שזה הופך אותך למאושר. בכל אופן , רק לצרכי הפרוטוקול אני אציין כי טכניקת מדיטציה אמיתית מביאה את האדם למצב מדיטטיבי. כדי שאדם יוכל להחליט האם מצה מדיטטיבי הינו טוב הוא רע , עליו לחוות אותו. אין דרך אחרת. מדיטציה טרנסטנדלית אינה מסוגלת להביא את האדם למצב מדיטטיבי לכן מן הסתם לא חווית אותו מעודך. מכיוון שכך אין שום טעם שאסביר לך דבר וחצי דבר על המצב המדיטטיבי של האדם ולכן ההסברים שאולי ביקשת ממני בנושא נראים וימשיכו להראות לך חסרי משמעות. דרול

hary_i

New member
במ"ט חוזרים על מנטרה?

אתה שוב מוכיח שלא הקשבת למורה שלימד אותך מ"ט. חזרה על מנטרה אכן לא מביאה לשום מצב מדיטטיבי. אני מדגיש שוב, מי שרוצה ללמוד מ"ט שיקשיב היטב למורה ויבין מה עושים עם המנטרה. ולדרול, אתה יכול לנצל את מה שמגיע לך חינם וללכת ללמוד שוב (כבר אמרתי שמ"ט היא הטכניקה הזולה ביותר).

danigl

New member
כרגיל - אוסף של טעויות ושל הטעיות

דרול היקר שוב אתה מנסה לסבן את עיני הקוראים. כמו שאמרתי לא פעם, לא הבנת TM מהרגע הראשון. גם היום אתה עדיין לא מבין. היום האחרון של הקורס של לימוד TM, שמו היה מאז ומתמיד, ויהיה לתמיד, 'חזון המטרה'. כל הפגישה של היום הזה מוקדשת אך ורק להארה (ובסוף קצת סקירה של קורסים מתקדמים, כדי שהדרך להארה תהיה החלקה והמהירה ביותר). אבל, אתה לא מבין, וכבר לא הבנת אז, מהי הארה, ולכן, אתה אומר את מה שאתה אומר: ב-TM מדובר על הארה רק לאחרונה, כחיקוי ל'דברים האמיתיים' שיש'. מהרישי, בהרצאות הראשונות שלו, ואחר כך, המורים שהכשיר ללמד TM, דברו על המאגר האינסופי שיש לכל אחד, על כך ש'life is bliss,', על כך שאנחנו יכולים להשתמש במלוא אינסוף הפוטנציאל שמפעיל כל דבר בבריאה. (נכון, המאמר הראשון שפורסם, אחרי הרצאה כזו, בסאן פרנסיסקו, כותרתו היתה, משהו דומה למה שמבין דרול: "שינה ללא תרופות!!!" מהרישי צחק, 'אני מביא לעולם הארה והם רוצים לישון!!' אבל הוא הבין שזה הראש של אנשים כמו דרול. נכון, בדרך להארה קורים הרבה דברים טובים כתוצאה מ-TM, שינה טובה, ערנות טובה, יותר אינטליגנציה, יותר יצירתיות, בריאות מושלמת, התנהגות חמה ואוהבת, ושלום עולמי.) אבל האדון Drall - Dr. All, שנותן מזור לכל, מרפא כל העולם, פשוט לא הבין אז, ואיננו מבין היום. TM היתה משהו חדשני ביותר לפני 50 שנה, כשמהרישי הביא אותה לעולם המערבי, והיא עדיין חידוש מרענן מול כל 'הפורנוגרפיה הספיריטואלית' נוסח דרול ואחרים, שקיימת היום. אבל, ראו את ההצלחה שלה, והתחילו לבוא "חיקויים". לאמת אין חיקוי!!! או שזו אמת, או שזה חיקוי של אמת ואז זו איננה אמת!!! או שזו TM, או שזה משהו אחר, חיקוי עלוב ולא מוצלח שלה. רוב רובן של השיטות, כולל אלו שמציע האדון דרול, הן שום דבר אחר, מלבד mood making, לעשות רוח. נכון, גם את האיור-וודה חידש מהרישי במלואה. בצורה השלמה והנכונה ביותר שלה. מה קרה מאז? כל פוץ שעבר קורס של שלוש שעות הוא 'מטפל איור-וודי.' או אפילו 'רופא איור-וודי'. לכן, מהרישי הסכים, לפני כל היבטי הוודה המעשיים ביותר, שהוא חידש, לשים את שמו: 'מהרישי איור-וודה', 'מהרישי ג'יוטיש', 'מהרישי גנדהרווה-וודה', 'מהרישי סטהאפאטיה-ווד', או 'מהרישי ואסטו'. כל בר דעת, כשהוא רואה את המילה 'מהרישי' לפני ההיבטים הללו, יודע: 'כן, סוף סוף הגעתי לדבר הנכון!!'. יתרה על כך, הידע הזה היום, נקרא 'הגישה הוודית של מהרישי לבריאות' והוא מכיל 40 שיטות, שכל אחת מהן, בפני עצמה, היא מושלמת, וביחד הן יוצרות את האחדות, הדרך המהירה ביותר להארה. מזל שאנחנו בעידן טכנולוגי, יש קלטות וידאו וקלטות אודיו של ההרצאות ההיסטוריות של מהרישי משנות ה- 50 שיכולות להפריך את כל השטויות שאתה מנסה למכור כאן!!! לאנשים יש די שכל. נחשפת בפורום הזה על ידי מבקרים חדשים, השקם והערב: 'המלך דרול הוא ערום!!' 'למלך הערום אין סחורה לספק!!'. אז בבקשה. מרפא הכל. Dr. All, תפסיק לנסות לעוות את האמת!!! התקווה שלי היא שיום אחד תינתן לך קצת חכמה כדי שתוכל להבין את השטויות שלך. דניאל

drall

New member
אנא בדוק את הנושא

שכן השיעור האחרון עסק בעיקר בהשוואה בין מ"ט לבין תעופה יוגית וייתר קורס הסידהיס ואילו נושא הפוטנציאל הוזכר שני שיעורים קודם , כלומר שיעור אחד לפני לימוד הטכניקה. אין אני סבור כי ראוי להגן על טכניקות מדיטציה אמיתיות או להתייחס אליהן בכל דרך מלבד הדרכה של עצם הביצוע שלהן כיוון שכל התייחסות מהסוג הראשון עשויה לפגום בחוויה האובייקטיבית של ההתנסות. כמו כן אני מסתייג מהטענה כי ההארה היא חלק מהפוטנציאל האנושי ואני יודע שבכך אימצא חולק גם על כמה ממורי הישירים ואולי גם על גורודייף. לדעתי המאוד אישית צדק השיך פדללה נהארי כשאמר "עד כמה שירצה המורה ועד כמה שינסה התלמיד , ההארה היא מתנתו של אללה" שבת שלום. דרול

danigl

New member
I rest my case

הנה. דרול הולך ללמד אותי גם איך מלמדים TM!!!!! מקסימום העיוולת!!!

drall

New member
חס ושלום

אני בסך הכל נשען על זכרוני הרעוע. עמך הסליחה והמחילה

hary_i

New member
אנחנו יודעים שהוא רעוע

את זה כבר הבנו מהודעותיך הקודמות. אני מסכים עם דני, אני זוכר מה אומרים בקורס כי אני בניגוד לך דרול הלכתי לקורס כמה פעמים, כל פעם היתה יותר כיף מהקודמת. דרול תפסיק לעשות מעצמך צחוק. אתה הרי רחוק מההארה ולכן רחוק מלדעת את טבעה של ההארה.

drall

New member
האמת הארי

שמה שאנחנו באמת יודעים שהמ"ט מבחינתי היא עניין נידארטלי ואין לי שום בעיה ללמד אותה , אבל בשביל מה? סתם כדי לשבור את השוק? אני מעדיף להתעסק בדברים יותר משמעותיים דרול

למעלה