דבש

Alo Zu

New member
דבש

יש טבעונים שאוכלים דבש?
ומה ההגדרה לאדם כביכול טבעוני מבחינת חלב ביצים ודבש ואוכל בשר ודגים? יש הגדרה בכלל?

ladybug6

New member
רוב הטבעונים נמנעים מדבש

טבעוני הוא מי שלא אוכל מוצרים מהחי - בשר ודגים, חלב וביצים.
צמחוני הוא מי שנמנע מבשר ודגים אבל אוכל חלב וביצים.
מי שאוכל בשר, גם אם נמנע מחלב/ביצים, הוא אוכל-כל, או אם להגדיר זאת לפי ההרצאה המרתקת של מלאני ג'וי - קרניסט.

Gidi Shemer

New member
יש טבעונים שאוכלים דבש

אבל יש כאלו שלא יסכימו שאותם אנשים הם טבעונים.

לגבי השאלה השניה, אם הבנתי אותך נכון ושאלת על מישהו שאוכל בשר ודגים, אז לא- הוא לא טבעוני by definition.

הגדרתו- אחד שלא אוכל חלב ביצים ודבש, או לאחב"ו

ואמנם לא שאלת, אבל אוסיף את דעתי- הגדרות אינן חשובות.

RSPA

New member
ובמבט מכיוון שונה

מי שאוכל דבש יכול להיקרא גם טבעוני.
מי שאוכל בשר ודגים לא יכול להיקרא טבעוני.

Gidi Shemer

New member
קוראים לו טבעוני

שמשתמש במוצרי עור ונוצות ודברים שנוסו על בע"ח.

אגב, מכיר אישית טבעונים מדענים שגם עושים ניסויים בבעלי חיים.

בסופו של יום, הגדרות עוזרות לנו כדי לתת אפיון ראשוני למי שלא מכיר אותנו. וזהו זה. שם נגמרת חשיבות ההגדרה.

כשטבעוני יישב במסעדה ויבקש מהמלצר משהו טבעוני, יש סבירות שהמלצר יבין שאותו טבעוני לא אוכל ביצים. מן הסתם, אותו טבעוני יצטרך לומר למלצר שהוא גם לא אוכל דבש כי זה משהו שהמלצר לא יידע בהכרח.

Ofericko

New member
זה קצת דומה לחילוק הבא -

תמיד עניין אותי איך:
אדם דתי שהוריד את הכיפה - הוא כבר לא נחשב דתי, אבל
אדם דתי שרצח מישהו - נחשב לגמרי ל... אדם דתי שרצח.

השאלה מה הוא אדם דתי

האם הגדרות מדברות על אמונה ופנימיות, על מעשים שמבחוץ או על השתייכות לקבוצה? ועוד כהנה וכהנה

Ofericko

New member
נראה לי שההגדרה הרווחת היא

התנהלות וחזות חיצונית + השתייכות קבוצתית.

אז זהו

שלא בדיוק

לא תאמין כמה גוונים ותתי גוונים יש.
מה שנחשב במוסכמות קבוצה אחת לא נחשב ולא מוקובל כלל בקבוצה אחרת וזה כוול הכל, החל בפרטי לבוש כולל צבעים(!) וכלה בהנגות מזון והילכות כשר לפסח...

Ofericko

New member
אני חושב שאם ההגדרה של טבעוני

היא אדם שלא אוכל שום מוצר מן החי (שזה כולל בשר, עוף, דגים, מוצרי חלב, ביצים ודבש) - אז מי שאוכל דבש הוא אינו טבעוני.
אני לא חושב שלתוך ההגדרה של "טבעוני" מכניסים את נושא ההימנעות משימוש אחר בבעלי חיים (כמו לבוש, תרופות וכו') אבל זה סתם תחושה שלי.
לדוגמה, מה עם טבעוני שאכן לא אוכל שום דבר מן החי ולא לובש שום דבר מן החי וגם לא משתמש בתרופות שנעשו בעזרת ניסויים בבעל"ח - אבל פעם בחודש אוהב לקחת את הסוס שלו לרכיבה בהרים?
הוא טבעוני או לא?

ואגב, גידי, נראה לי שהגדרות כן חשובות ברמה תקשורתית (כוונתי בין בני אדם, לא טלביזיה, רדיו וכו'). סתם לדוגמה, אם אתה נשאל אם אתה צמחוני או טבעוני וכו' - טוב שיש הגדרה מאשר שתזדקק לשעה וחצי להסביר מה אתה צורך ומה לא

אפשר גם לטעמי להגדיר "חצי". למשל, "אני חצי טבעוני" או אני "שלושת-רבעי צמחוני" - זה נותן איזה כיוון לאדם שמולך.

Ofericko

New member
ןלעניין הדבש -

כשאני התחלתי עם הסיפור של הטבעונות, ביררתי טוב טוב את הנושא מבחינת ממה כדאי להימנע. בשר, עוף, דגים וחלב היו הדברים הברורים. אח"כ הצטרפו גם הביצים. לבסוף, ביררתי את נושא תעשיית הדבורים ומאחר ולהוריד דבש מהתפריט שלי היה קל ביותר מאחר ונדיר שאני אוכל דבש - אמרתי לעצמי שכדאי להעיף גם את הדבש מהצלחת גם אם הסבל פה לא לגמרי ברור.

noa555555

New member
דוקא ההגדרה של טבעוני היא יחד עם מודעות

גם לענין הלבוש והתרופות.
אין פה ספר חוקים , כמובן שבסופו של דבר כל אחד עושה מה שהוא מחליט ושם את הקו שלו איפה שהוא שם ,
אבל ההגדרה פרופר כפי שאני מבינה אותה - היא לא רק אי אכילת מוצר מן החי, אלא אי שימוש בבעלי חיים בכל צורה , כהגדרה רחבה . בדרך כלל טבעונים מודעים גם לענין הלבוש , הניסויים בבעלי חיים, קוסמטיקה ומרכיביה וכד. זה כולל גם מודעות להרבעת גזעים ועוד, לכן ומסיבות נוספות הקשורות לאילוף ושימוש , גם רכיבה על סוסים נכנסת בהגדרה הזאת .

שוב,
לראייתי בלבד.
הבעיה עם הגדרת חצאים היא הקלות הבלתי נסבלת שכל אחד ייקח את ה "הקלות" ועדיין "יזכה" לכינוי טבעוני , אפילו בעיני עצמו .
זה בדיוק מה שקרה עם הצמחונות שקיבלה פתאום כל כך הרבה תתי זרמים , ועדיין נקראים צמחונים, למרות שמדובר לפעמים קרניסטים לכל דבר (כמו צורכי דגים, צורכי ביצים שמבחינה זו הגופות מחוץ לצלחת במקום בתוכה וזה כל ההבדל , תעשיית החלב כנל, וכד ) . יש גם תתי זרמים "טבעונים" כאלה ואין לזה סוף . "אני צורך רק ביצי חופש" , "אני רק יוגורט עיזים" וכד. צריך לשים קו ברור להגדרה.

Ofericko

New member
הגדרות "החצי" אכן עלולות להוות בעיה

אבל הן עדיין הגדרות תקפות.
לדוגמה, בעוד שאני טבעוני (אוכל טופו ולובש סייטן!), אשתי וילדי היקרים עוברים את התהליך יותר בהדרגתיות ואני מגדיר אותם כרגע שלושת-רבעי צמחונים.
מה לעשות. העולם עשוי משברים

הגדרות

אולי המינוח סוג של יעבוד? כי אחריו מן הסתם יגיעו שאלות הבהרה?
או בדרך?
או בברורים....

ועוד כל מני כאלה מילים שמצביעות על תהליך

למעלה