דבר נורא קרה

דבר נורא קרה

היום הייתי בחדר כושר ולפתע איש בסביבות גיל 50 שהלך על ההליכון חטף דום לב או משהו ואיבד את ההכרה . אף אחד ממאמני הכושר לא ידעו איך לעזור לו ועד שהאמבולנס הגיע הוא נפטר, זה היה מחזה נורא שלא אשכח הכבה זמןץ זה ממש מחדל שאין הכשרה למישהו בחדר כושר לטפל בעניינים כאלו. יש נוהל שמחייב מישהו תורן שיודע לטפל במצבים כאלו?

ואי ואי ואי

זה באמת עצוב מאוד ומצער לשמוע. אבל המדריכים הם לא רופאים וכדי לשפוט אותם או את חדר הכושר צריך לדעת מה גרם למוות של האיש , כי יכול להיות שגורם המוות היה משהוא שהמדריכים לא יכולים לעזור בו. לפי חוקי מדינת ישראל כל מדריך חייב בתעודת מגיש עזרה ראשונה כדי שיוכל לקבל את תעודת המדריך. אבל החוק גם אומר שכל שנתיים צריך לרענן את התעודה . קורס עזרה ראשונה הבסיסי שהמדריכים עוברים הוא של 20 ש´ אם אני לא תועה. ולדעתי זה לא מספיק למרות שבדרך כלל אין מצבים שמצריכים ידע מעבר לזה. ובכול מקרה אם לא מתרגלים על בסיס קבוע את טכניקת העזרה הראשונה החייאה ועיסויי לב שוככים מהר מאוד כמו כל דבר שלא מתרגלים, ולפי החוק גם פעם בשנתיים זה לא מספיק צריך כל 4-6 חודשים מקסימום, אבל אנחנו כבר יודעים שחיי אדם בארץ הם לא בעלי ערך עליון אז ככה זה נראה. מניסיון אישי כאשר עבדתי בארה"ב בתור מציל ים היינו מבצעים פעם בשבוע תרחיש פתע שהיה מבוקר על ידי הגוף של הצלב האדום ואם לדעתם איזה מציל לא יה מספיק טוב , אז הוא היה צריך לעבור בחינה ביום שאחרי וללימוד את החומר שהוא לא ידע ותאמין לי שזה מזה מעלה את המקצועיות , כי עבדנו שם עם חברה בני 16 שהיו ספצים בהחייאה . אז זה הכל טלו יי במעסיקים ובחוק ובגוף שאוכף את החוק. כאשר עבדתי בארץ במשך 4 שנים אף אחד לא בדק אותי , וחוץ מ ברעיון עבודה שבדקו שיש לי עזרה ראשונה וזהוה. יש גם לרוב חדרי הכושר מנויי ב נתן והם מסתמכים על זה .

davidbc

New member
תגובה לעמר

מה שכתבת לגבי ארה"ב המידע לא נכונה ! לגבי מצילים יש הקפדה, רישום ורשיונות, אך לגבי מדריכים בחדר כושר אין שום דרישות, מבחנים או רשיון. ניתן "לקנות" תעודת מאמן אישי דרך האינטרנט ב- 95 $. לאחרונה ב- CBS היתה כתבה לגבי תביעה נגד מאמן ש- "הרג את הילד" ע"י רישום תרגילים ותוספות מזון לא נכונים. לא כל דבר בארה"ב שנוצץ הוא זהב!

דום לב

קשה להסיק מהעובדות שנתת לנו שמדובר במחדל?! האם היה למתאמן אישור רפואי ? האם ניתן היה להחיות אותו ? האם הצוות ניסה להחיות אותו ? האם צוות מד"א הגיע מהר ? לצערי דום לב ולא רק בגילאים הללו וגן לספורטאים הנו דבר שכיח ונגרם עקב סבות רבות שחלקם לא ניתן לאתר. כפי שענו לך עומר והמדריך יש לצוות הכשרה ויש מספר רשתות וחדרי כושר עם לחצני מצוקה אבל לא תמיד זה מספיק.

תגובה לרמי

1. זה קרה אצלי במועדון 2. היה לו אישור רפואי וגם עבר רפואי של התקפי לב 3. ניסנו לפני וביחד עם הצוות הרפואי במשך 60 דק להחייות אותו 4. וכפי שאתה יודע מקרים כאלו לא ניתן לצפות מראש 5. המדריכים בחדר כושר ניסו כולל אותי והרופאה אמרה שלא היה ניתן להצילו הבחור נפל כבר מת (קיבל מכה חזקה בראשו) ובפרוש לא היה פה שום מחדל הכל התנהל כשורה .

רונני

אם אתה היית שם אני כבר הרבה יותר רגוע שהדברים התנהלו כשורה ! למרות שלצערנו הדבר לא עזר הפעם, צריך לקחת בחשבון שדברים כאלו קורים ולא תמיד אנו או הרופאים יכולים לעזור.

למעלה