דבר מרגיז

דבר מרגיז

הבן שלי בן ה4 וחצי נכנס לגן השפתי לפני שבוע כשבגן וגם אחה"צ בבית אנחנו מפעילים לו תוכנית משולבת של ABA וגרינשפן. כרגע אנחנו רק בשלב האבחונים לבניית התוכנית ולכן עדיין לא ישבנו בצורה מסודרת עם הגננת על התוכניות כדי לא לבזבז את זמנה על דברים שהם עדיין באוויר, מה שכן היות וזה גן שפתי ולגננות אין רקע הוצאתי להם חומר על הלקות וחומר כללי על 2 השיטות בהן נעבוד. הגננת לא היתה בגן בשבוע הראשון לשהותו של בני, היות ובנה אושפז. אתמול היא פגשה בו לראשונה. עם כניסתנו לגן הוא סירב לגשת אליה ופרץ בצרחות, ציפיתי שהיא תיגש אליו תציג את עצמה ותשאל לשמו ואולי גם תנסה לגרום לו להצטרף לשאר הילדים. היא נשארה ישובה במקומה צופה בנסיונות שלי להרגיע אותו עד שהגיעה הסייעת הצמודה, היות ונוכחותי בגן לא מאפשרת לו להירגע וכיוון שלא רציתי להפריע לתחילת מפגש הבוקר , השארתי אותו בידי הסייעת ויצאתי. במהלך היום הסייעת עידכנה אותי שהוא נרגע מיד ועבד יפה עם הילדים ולמעט הריכוז בו התקשה לשבת יותר מכעשר דקות הוא שיתף פעולה נפלא. כשבאתי לקחתו ניגשתי לגננת והסברתי לה שבימים תבנה תוכנית מסודרת ואז נשב לפגישה יחד עם כל הצוות ונלמד יחד איך לעבוד איתו בצורה הכי חופפת ומתאימה לדרישות הגן. הבוקר קיבלתי טלפון מהמפקחת של הגן, שהגננת התקשרה אליה נסערת ואמרה שהיא לא יודעת אם תוכל להמשיך כך, ואיזו מן שיטה זו שדוגלת בחוסר שימת גבולות מוחלט לילד וכו' אחרי יום אחד בלבד, שעליו העידה הסייעת שעבר נפלא......... ואנחנו מדברים על גננת בחינוך המיוחד, שאמורה לדעת שאין שום שיטה כזו ובטח אם קראה את החומר שהבאתי לה היא אמורה לדעת שהABA הוא ההיפך הגמור........ לא יודעת, אני פשוט מרגישה מן רפיון כזה.

גלירון1

New member
אכן מרגיז ועוד יותר מכך - מאכזב

תחושת הריפיון מובנת בהחלט. זה מתסכל שאנו כהורים משנסים מותניים ויוצאים למשימה של חיינו ונתקלים לא רק בחוסר שיתוף פעולה, כי אם בבריחה, של מי שאנו רואים בו, פן חשוב בביצוע אותה משימה. אני סבורה שהגננת נבהלה, אולי מעצם הידע והארגון שהפגנת (שהם חשובים מאוד). ואולי אפילו פחדה שלא תצליח לעמוד במשימה או מולך (תאכזב אותך ). לדעתי עלייך לדבר איתה ולנסות להעביר לה מסר שאת סומכת עליה. במידה והדברים לא עונים על ציפיותייך, הסיקי מסקנות, לגבי הגן הזה והגננת...

מזכיר לי את הבן שלי

הבן שלי היה בגן שפתי. היתה שם גננת שקידמה אותו מבחינת גבולות, משמעת ומבחינת כישורי למידה אבל מבחינה חברתית תקשורתית הוא לא התקדם בכלל. אני לא מאשימה את הגננת אלא את המפקחות שמכניסות ילדים אוטיסטים לגנים שפתיים, מבלי שהגננת תבין בלקות ומבלי לתת לה הכשרה מתאימה. גרוע יותר זה שלפעמים ההורים עובדים בשיטה ביתית מסוימת ואז במקום שהגן יהווה המשך ישיר לנעשה בבית, הגן בולם את התפתחות הילד. שוב - לא אשמת הגננות אלא אשמת הפיקוח שמאפשר הכנסת הילדים האלה לגנים שפתיים ללא מתן הכשרה מתאימה לגננת ו/או ללא אפשרות מתן הכשרה כזו כי אין בנמצא מי שיתדרך.

גלירון1

New member
אם כך המצב, זה ממש חמור!

מדוע לא נעשה דבר בנושא עד היום? הילדים שלנו יותר מדי חשובים, בכדי שיתלמדו עליהם...

mali s

New member
למען ילדינו-

מוטב ולא היית כותבת את זה. הורים רבים מפעילים לחץ על המפקחות , שברוב המקרים לא מוכנות להכניס את הילדים שלנו למסגרת הזאת. גן שפתי מבחינת הרבה הורים, הוא קרש קפיצה להתפתחות השפה ולא רק וגם חצי הדרך לשילוב יחידני מוצלח. אני הייתי מבקשת מתלמה למחוק את השרשור. למרות שבני לא היה מעודו בגן שפתי, חבל להרוס להורים רבים שנלחמים על גן שפתי. ..ומפקחות קוראות פה חופשי חופשי.

הי מלי

אף אחד לא בא חלילה להתנגח בגנים השפתיים באשר הם. תיארתי מקרה ספציפי שיכל לקרות גם בכל מקום אחר. הגן השפתי היווה עבור הבן שלי פתרון נהדר שקידם אותו בצורה משמעותית בשנה שעברה, כי היה שם צוות קשוב, אכפתי ואוהב... ואני מאד מקווה שלמרות המכשול שתיארתי, נצליח להתגבר עליו בכוחות משותפים ולצעוד קדימה. ולגבי מפקחות שקוראות או לא......... אני לא חושבת שזה מה שצריך לקבוע את מה שנכתב או לא נכתב פה בפורום כל עוד זה מובא בצורה מכובדת.

mali s

New member
היי איטי- לא הבנת אותי

הגבתי למה שכתבה למען ילדינו. במקרה של גן שפתי, לגננת אין רקע והכשרה לעבוד עם ילדינו וצריך לקוות שאכן יהיה שיתוף פעולה. המפקחות ברוב המקרים, לא נותנות גנים שפתיים והורים רבים נתקלים בהתנגדות. לגבי המפקחות שנכנסות ומציצות. לא שאני מתרפסת כאן. אני האחרונה ללקק להן ומצידי שיקראו את דבריי. יותר נזק ממה שגרמו לבני, כבר לא יכול להיות.אבל חבל להורים אחרים שהדלתות לגנים השפתיים תסגרנה, בגלל הערות מהסוג הזה. חלקן יודעות לנקום יופי, הרי אנחנו החלשים וכל כך קל...

ל י ל ך פ

New member
הי איטי

קודם כל הקדמה - אני לגמרי בצד שלך. אחרי שהבהרתי זאת, בואי ננסה לראות את הדברים מנקודת מבטה של הגננת. הגננת, שנשמעת כמו אדם חסר בטחון, חוזרת לגן אחרי שבוע של בעיות אישיות. היא פוגשת ילד חדש שמסרב לגשת אליה - תחושת כשלון, בטח מול אימו שצופה. במשך היום היא רואה איך הילד מתקשר נפלא עם הסייעת, ותחושת הכשלון שלה מתעצמת. אני יכולה רק לנחש, שפנייתך אליה שידרה לה בטחון, שכנראה לה חסר. הודעתך שתשבו ביחד עם הצוות יכולה להתפרש מצידה כציווי ושתלטנות - אם היא באמת כל כך חסרת בטחון. כמה פעמים כתבתי את המילה בטחון... בקיצור, אני לא מצדיקה את הגננת, אבל את צריכה אותה לצידך. זה לא אומר להתחנף, אבל אולי כדאי לחשוב איך לגרום לה להרגיש טוב עם עצמה. לגשת אליה יותר מנקודת מוצא של "אני מבקשת את עצתך". פנייתה למפקחת היא ההוכחה הטובה ביותר עד כמה היא בפאניקה, אבל להערכתי לא מהשיטה, אלא מחוסר השליטה במצב. תני לה להרגיש שאת מבקשת את אישורה,את חוות דעתה, את שיתוף הפעולה שלה. את יודעת מה? תתחנפי.. אם אני זוכרת נכון, אז אתם אחרי הרבה זמן בבית והיה לכם קשה מאד למצוא את הגן הזה, נכון? כי זה המצב, ואין אפשרות להחליף גן, אז צריך להשיג מקסימום שיתוף פעולה עם הגננת הקיימת. מקווה שהדברים יסתדרו לכם.

זו נקודה למחשבה

טוב שקראתי את שאמרת לי לפני השיחה איתה. תאמיני לי שהגישה הלוחמנית וה"סופר" ידענית היא לא לגמרי טבעית עבורי ועם 2 הילדים האחרים של אני מתנהלת לגמרי אחרת בכל הקשור למוסדות הלימוד ורק בגלל שאני כל הזמן נתקלת באזלת ידה של המערכת בכל הקשור לילדי המיוחד ובהבנה ש"אם אין אני לי מי לי", אני נאלצת להתנהל באופן כזה. הייתי יותר מאשר שמחה לו הייתי יודעת שאני יכולה להפקיד את הילד בידים שיודעות את העבודה ואפילו ללמוד, אבל לצערי זה לא המצב, וכיוון שכל הסיטואציה בנויה טלאי על טלאי אין לי ברירה אלא להיות שם כדבק כל הזמן. אבל בהחלט אני אשתדל להביא בשיחה איתה את הצד היותר מבקש, זה בטח לא יכול להזיק. תודה לילך.

ל י ל ך פ

New member
הי שוב

אני לא אמרתי שאת לוחמנית וסופר ידענית! אני חושבת שזה נהדר שיש לך את הידע והכוחות לקדם את הילד, ובעולם מושלם (נסתפק בנורמלי..) אנשי החינוך היו שמחים על אמא כמוך - גם לקידום הילד, וגם ללמידה עבור עצמם. הבעיה כאן כמו שאני רואה את זה היא באמת אצל הגננת, וצריך הרבה כוחות נפש כדי להצליח לגייס אדם כזה לצידך. דרך אגב, הגישה שלי בכלל, גם לגבי המערכת הרגילה, היא להיות סופר נחמדה לגננות ולמורות. אני תמיד אומרת שאין סיכוי שהן יצליחו לתת יחס לכל השלושים וחמישה שמתרוצצים להן שם, ואם הבן שלי יקבל יחס מועדף רק כי התנדבתי להביא עוגה (או לסחוב מקרר - נשבעת שאני לא ממציאה!) - השגתי את שלי..

yos9

New member
גן שפתי

אנחנו לאחר מאבק הכנסנו את ילדנו לגן שפתי (היה שם שלוש שנים) גם אצלנו ההתחלה היתה קשה ומראש נאמר לנו שזה לנסיון ולחכות איך הגננת "תסתדר" עם בעיות תקשורת היות וזה לא התחום שלה אנחנו העדפנו גן שפתי בהנחיית הצוות שליווה אותנו שחשב ששם הוא יוכל להתקדם יותר אנחנו הגענו עם ליווי של תכנית גרנשפן שליוותה את הצוות בגן ואותנו אני חושבת שבלי זה לא היינו יכולים להשאר בגן היו בעיות בלי סוף בעיקר בשנה הראשונה והגננת יכלה כל יום ליצור קשר עם המטפלים הנוספים ולקבל תדרוך הצוות בגן שלנו היה מקסים ופתוח כל בעיה והתלבטות מיד פנו אלינו ובד"כ התשובה הגיעה מצוות הליווי שעבד איתנו בקיצור הכי חשוב שיהיה לכם מי שילווה אתכם ואת צוות הגן (כולל המרפאות הנוספות) בפתרון בעיות. בהצלחה

למלי

כל מה שכתבתי הוא קודם כל למען הורים שמתלבטים היכן לשבץ את ילדיהם. אם הגננת בגן השפתי מוכנה ללמוד ולעבוד על פי שיטת הטיפול הנהוגה בבית הילד, היא קשובה לצרכיו ויודעת איך לטפל בו - סבבא. אין לי שום התנגדות. זה אפילו יכול להיות לטובה. כנ"ל אם הילד מגיע עם סייע שעוזר להשתלבותו החברתית. הילדים שלנו "חלשים" בעיקר בתחום התקשורתי-חברתי ומן הסתם ההורים, רובם ככולם, יגידו שזה הדבר שהם בעיקר רוצים לקדם אצל ילדם. כאשר הגננת לא מבינה איך לעשות את זה - מתפספס פה משהו והילד לא מתקדם. גננת גן שפתי יכולה להיות נפלאה ונהדרת עבור ילדים עם קשיים שפתיים/ קשיי למידה וכו' אך אם היא לא מקבלת הכשרה מקצועית איך לקדם תקשורת אצל ילד PDD (ולא חשוב מהיכן מגיעה ההכשרה) - הפסדנו בגדול.

גן שפתי

כשמו כן הוא מיועד בעיקרו לטיפול בבעיות שפה. אנחנו באופן אישי לא השלינו את עצמנו שלגננת יש ידע או יכולת כלשהי לטפל בילד עם PDD לשם כך בנינו תוכנית והצמדנו סייעת וייחדנו שעות הנחיה גם לגננת, ועל כל זאת יידענו את המפקחת שיידעה את הגננת. לאחר שיחה שקיימתי עם הגננת אתמול, הבנתי שהיא משום מה מרגישה שהיא "עושה טובה" בקבלתה את הילד ועוד עם הסייעת. הסייעת מלבד העובדה שאמורה לקדם את הילד ע"י הדרכה המותאמת ללקות שלו, הרי היא בסה"כ מקלה עליה בהתמודדות עם ילד נוסף. נכון שלגננות הרבה פעמים לא קל לקבל מבוגר נוסף שרואה את הנעשה בגן, אבל זו כבר החלטה של הפיקוח. בקיצור, זה לא הולך להיות קל........ למרות שהשתדלתי להיות נחמדה אליה ככל האפשר ולהאדיר את מקצוענותה ואת העובדה שאני רוצה לשמוע את דעתה בכל ענין... השיחה נוהלה בחמיצות שאני לא יודעת מה מקורה....... הדהים אותי שאפילו גננות מגנים סמוכים שראו את הילד שלי בחצר מצאו לנכון לאמר לי איזה ילד מקסים יש לי ואילו הגננת שלו לא מצאה דבר טוב אחד לאמר....... זה רק ענין של גישה, לא של ידע ולא של יכולת. ננסה להמשיך........ואם לא אז נמצא פתרון אחר.

למעלה