דבר מעניין.

sharonhaimov16

New member
דבר מעניין.

"הרבנים נשאלו אם לדעתם יש לדווח על מידע שערורייתי החושף פשעים שביצעו רבנים. כל הרבנים הרפורמים והקונסרבטיבים דגלו בכך שיש לדווח על מידע מסוג זה. לעומתם, רק 23% מהרבנים החרדים ו-59% מהרבנים הדתיים לאומיים דגלו בכך. רבנים מכל הזרמים האמינו כי בפרסום כזה יש גורם מרתיע - 76% מהרבנים האורתודוכסים ו 62% מהרבנים הלא אורתודוכסים."

snift

New member
לדווח למי?

ממה שאני הבנתי מהכתבה, ההתיחסות היתה לדיווח תקשורתי. אני זוכר שלפני כמה שנים היה דיון ציבורי די גדול בנושא דיווח על התאבדות בני נוער. היו לא מעט חוקרים שטענו שעצם הדיווח מגביר את מקרי ההתאבדות ולא מצמצם אותם, כי הוא חושף לבני הנוער שנמצאים "על הגבול" שיש אחרים שעשו את זה. אישית, אין לי שום מידי ושום דיעה בנושא.

תגובת רשב``י

``זונות מפרכסות זו את זו [את שיער חברתה להיותה נאה:רשי] תלמידי חכמים לא כל שכן?`` (אי שם במסכת שאבעס)

לא מבין

לא מבין את כל הסקרים האלו.. מן הראוי לפרסם את נוסח השאלות שהם נשאלו ולא רק את התוצאות אינני מאמין שרב בישראל יגיד שאין להעניש רב אחר שסרח... אלא מה? אפשר להעניש אותו בלי לפרסם בכלי התקשורת ובכך לגרום לחילול השם אז אם אותם רבנים ענו שעדיף לא לגרום לחילול השם אלא להעניש אותם בלי פרסום מיותר?? זה נשמע כבר אחרת לא? נכון שזכות הציבור לדעת אבל כשמדובר בציבור שלא מסוגל להפסיק להכליל ואשרת תמשיך לחשוב בגלל איזה פושע פדופיל עם כיפה שיש הרבה כאלו .... מה שלא נכון! שרון למה שלא תשפוך מה שיש לך על הלב? אתה מחפש כתבות בסגנון הזה באינטרנט כאילו זה מה שיפתור לך את הבעיה... אולי אתה זקוק לעזרה רפואית? נפשית? אני לא ציני ואני לא צוחק אתה ילד בן 16 שטוף בשנאה שאני חושש שיש לה איזה סיפור בעברך...

vinney

Well-known member
../images/Emo6.gifאיזה עלוב

ועוד מדבר על הכללות... הלא אתה טענת שסטטיסטיקת הפשעים בציבור החרדי הרבה יותר נמוכה מהציבור החילוני? עכשיו אנחנו גם יודעים למה הם מטאטאים מתחת לשטיח - חילול השם! מה הקשר בין חילול השם לבין פרסום הפשעים? הרי פרסום לא נועד להכפיש את המקצוע, פרסום נועד להרתיע, ולגרום לנפגעים אחרים לבוא לקדמת הבמה ולהתלונן גם. הלא תהיה מעוניין לדעת שהרב שלך בעברו הורשע בפדופיליה/רמאות/אונס/גניבה/מה שזה לא יהיה? או שמה זה יהיה חילול השם?

?

אני עדיין טוען שגם באופן יחסי רמת הפשיעה בקרב הציבור החילוני גבוהה יותר מאשר בחרדי... מאיפה הסקת ששיניתי את דעתי? חילול השם המשמעות היא שאחד כמוך ישמע סיפור על רב שסרח ויגיד וואלה הדתיים האלה חארות למה הדתיים? כי ככה כי אתה לא מבין כלום! וגם אם מטרת הפרסום היא מטרה טובה עובדה שמה שהיא משיגה זה כלי ניגוח בדתיים ולא את ההרתעה עליה אתה מדבר... לכן אני חושב שהענישה חשובה מהפרסום . לך חשוב הפרסום כי אתה מנסה ומחפש איך ומאיפה לנגח את הדתיים אז אתה רוצה לדעת על כל מקרה פלילי ... אותי זה לא מעניין כל עוד הפושע יושב מאחורי סורג ובריח.

vinney

Well-known member
אין טעם בענישה לשם נקמה

טעם בענישה הוא לשם הרתעה. מצטער, אם זה לא ברור לך - יש לך בעיה. אם אתה כל כך מפחד בניגוח בדתיים - תדאג לחינוך נכון, לא לטיטוא מתחת לשטיח.

למה אתה חוזר על השטות הזו?

אני בעד "טיטוא" ? אמרתי שאני מעדיף סורג ובריח! לזה אתה קורא "טיטוא"? כל פדופיל יודע שאם ייתפס הוא ייענש... יש מספיק מקרים עבור ההרתעה גם אם לא יפרסמו את המקרה של הרב... ענישה היא לא רק לשם הרתעה א. תגמול שלילי על מעשה שלילי ב. מניעת אותו אדם לחזור על פשעיו .. (אני שמח לחדש לך משמעות חדשה לנקמה.. ) והכי מצחיק שאתה אומר לי לדאוג לחינוך נכון... אתה שומע את עצמך? אולי אני צריך ללמוד מהחינוך החילוני ? מצטער להגיד לך... לא מעוניין... אני אישית זכיתי ללמוד גם בממלכתי גם בממלכתי דתי וגם בחרדי אז אני יודע טוב ממך מה טוב לי..

vinney

Well-known member
במראה הסתכלת היום?

אתה לא מפסיק לנגח את החינוך החילוני, אבל שומו שמיים, שחס וחלילה לא ינגחו את הדתיים... באמת, הצביעות חוגגת אחרי שעוברים את החינוך החרדי כנראה.

לפני כל תפילה../images/Emo13.gif

אני לא פותח דיונים שכל כולם הם אנטי חילוני אני גם לא זה שהתחלתי לדבר איתך על חינוך בכלל.. אתה זה שהעלת את זה... רק מה להדביק לי כינויים יפים אתה לא מפסיק... צבוע... עלוב.... אתה פשוט לא מסוגל בלי זה..

vinney

Well-known member
תרשה לי לצטט מישהו שמדביק

כינויים יפים ופותח דיוני אנטי... "שרון למה שלא תשפוך מה שיש לך על הלב? אתה מחפש כתבות בסגנון הזה באינטרנט כאילו זה מה שיפתור לך את הבעיה... אולי אתה זקוק לעזרה רפואית? נפשית? אני לא ציני ואני לא צוחק אתה ילד בן 16 שטוף בשנאה שאני חושש שיש לה איזה סיפור בעברך..."

הייתי רציני מאוד

וגם כתבתי לו שאני באמת לא צוחק ... אני באמת חושב שלילד הזה יש בעיה לא קראתי לו בכינויי חיבה כמו שאתה עושה..אתה אלוף אתה...

vinney

Well-known member
רק לך מותר להיות רציני?

"לרמוז" שלמישהו יש בעיה זה נשמע לך הגיוני, אבל לציין בעיתון שרב כזה או אחר הורשע בעבירה - לא? נו באמת, אם אתה לא רוצה שיגידו שאתה צבוע (וגם אני הייתי לחלוטין רציני, אתה לחלוטין צבוע), לפחות קצת תנסה לטשטש את הצביעות.

לא אכפת לי

אם תקרא לי "צבוע" אני כבר הבנתי שממך אני לא יכול לצפות לדיון "נקי" ... אתה מרגיש חלש שאתה לא מקלל... אני בסך הכל כותב מה שאני חושב ומותר לך לא להסכים ולנסות לשנות את דעתי...

sharonhaimov16

New member
ניתוח רדוד.

"רב אנס" "רב פשע", טכנית פשע הוא פשע, ואין זה כל כך משנה מי ביצע אותו, אבל אתה חייב להבין את חשיבות הרב בתוך החברה היהודית. ראה, איננו חיים במאה ה16 שבו לרב יש תפקיד עצום בעיצוב חיי הקהילה, וערכיה, אבל המצב גם היום הוא שלרב יש סטאטוס חברתי מיוחד, מייחסים לרבנים מין עליונות רוחנית, בין אם אותו אדם או חרדי ליטאי, ובין אם הוא אתאיסט רדיקל. עצם העובדה שלאדם מסויים יש תואר של "רב", מקנה השפעה עצומה על שאר חברי הקהילה, הרב הקהילתי, דמות חשובה גם בימים המודרנים שלנו, הוא נחשב לאדם חכם, רגוע, מוסרי והוא אמור לשמש מודל מוסרי וערכי לשאר חברי הקהילה, במיוחד בקהילה החרדית-דתית, וכן באוכלוסייה המסורתית (שלא יטעו אותך! גם חילונים מושפעים! כל עוד הם מאמינים). ברגע שרב מסויים מבצע פשע מסויים, מפר נורמה, קוד מוסרי כלשהו, לא רק שמעמד הרב נחלש, אלא שייוצר בהמשך מצב שבו הערכים החברתיים נפגעים בצורה דרמטית, כי הסמכות המוסרית והערכית, ה"רב", כבר איננה טהורה. אין זו חוכמה לטעון שאנו צריכים להשתיק את הידיעות על פשעים של רבנים מסויימים, להיפך, להעצים אותם כדי להרחיק את אותם שוטים ופושעים, מהרבנים, וכך לחזק את השפעתם וסמוכתם ולא למנוע התפרקות של ערכים מוסריים. אתה הוא זה שבוחר להבין דבר מה מדברי, במקום לחשוב לעומק ולנתח את הדברים בצורה אובייקטיבית, ובמקום להתעסק בהודעה עצמה, אתה מעדיף להתעסק בעיניינים אישים כדי לנסות להוריד מן האמינות של אחרים, ולהצדיק את דעתך.

מה שרדוד

זה שאתה מצטט דוקא את החלק בלכאורה הופך את הרבנים לחארות... הכתבה גם הצביעה על הרבה דברים אחרים שלכאורה טובים אבל אתה חיפשת את שורת המחץ וכמו ילד קטן באת והדבקת אותה בדיון מיוחד... אני מצטער שירדתי לפסים אישיים ,פשוט זה כך נראה לי.. אתה בכל הזדמנות מדביק פה הודעה בפורום שהשנאה שלך פשוט נוזלת ממנה... כתבות ועוד כתבות של השמצת החרדים... אם אני טועה אז תקן אותי ...

vinney

Well-known member
אתה מוזמן להדביק פה כתבות

שהאהבה נוטפת מהם. אני לא מבין מה פשר האנטגוניזם שכתבה שמציינת נתונים די יבשים מעוררת אצלך. אתה לא אוהב את הנתונים? טוב, מקובל, רק למה אתה נטפל לשליח?

אל תיתמם

נתונים יבשים... שליח? לא ידעתי שזו העבודה שלו... כל דיון שכל מטרתו היא הכפשה ועידוד שנאה מעורר בי גועל ואחד שכל מה שהוא עושה זה לעודד שנאה צריך לראות רופא

vinney

Well-known member
למה הכפשה אבל?

למה זה נראה לך הגיוני שדווקא פשעי רבנים צריך להסתיר? למה רבנים הם לא בני אדם מבחינתך? במה הם כל כך מיוחדים?

למעלה