דבר מסעיר קורה...

כרוביד

New member
דבר מסעיר קורה...

שחר מכריז "קקי!" בכוונה רבה כבר שבוע וחצי בערך, קצת לפני שהוא עושה קקי

גם באמבטיה הוא מתרומם פתאום, מסתכל על הבולבול והופ! עושה פיפי. יעני, הילד יודע מתי מגיעים צרכיו אל העולם.
המשפחה שלי נזפה בי שאנחנו לא מנצלים את חלון ההזדמנויות הזה לגמילה. גמילה?? גמילה????
אני עוד לא התאוששתי מזה שהוא התחיל סופסוף להגיד מילים, איזה גמילה בראש שלכם?....

קיצר, האם באמת קיים כזה דבר, פספוס חלון הזדמנויות?
ואם כן - מה עושים??
קנינו סיר. הושבנו עליו את בובת הקואלה שלו עם החיתול. ישבנו עליו בעצמנו והכרזנו "קקי!" (זה היה די משעשע). כשניסינו להושיב אותו - עצבים. בכלל הילד נהיה עצבן לאחרונה, גיל שנתיים הנורא בשיאו כנראה.

כל זאת כשאני עשרה ימים לפני בחינת ההתמחות שלי (הסיבה למה קצת נעלמתי לאחרונה) ובהתקפי חרדה אחת ליומיים בערך. ממש לא בראש להתרוצץ אחרי פיפי וקקי...

פיקוס123

New member
גם חמותי ככה

פעם שהינו אצל חמותי (פעם לפני שנה בערך) היא יורדת על בעלי למה אנחנו לא גומלים את הילד כי היא גמלה את בעלי בגיל צעיר בגלל שאז לא היו טיטולים רק חיטולים והיא היתה צריכה לכבס ולתלות.... אנחנו לא לקחנו ללב כמובן והחמוד שלנו גם לא לקח ללב אבל כן עשה פיפי באמטביה...... לפני כמה חודשים קנינו לו סיר והוא כן מסכים לשבת על הסיר לעשות פיפי אבל עם כל המעבר לבית החדש זה בלבל אותו אבל עכשיו זה חוזר לו ומבקש מדי פעם לשבת בישבנון לעשות פיפי ולאט לאט מתחיל גמילה לבד.

כוביד יקרתי עזבי את שחר לבד לבר מצוה הוא לא יגיע עם טיטולים...... החמוד שלי בין שלוש וחודשים ועכשיו אנחנו חושבים על גמילה שלא תהיה לו קשה מדי. עם הילד לא מוכן גם בית דין לא יעזור לו. יש ילדים יותר גדולים ממנו מהחמוד שלי שעדין לא גמולים ויש ילדים יותר קטנים שכבר גמולים הכל עינין של בשלות ומוכנות.

תמסרי נשיקות לחמוד שימשיך לשבור לנו את הלב.

צילה

אורטל OSE

New member
אני לא מאמינה שיש דבר כזה

"פיספוס חלון הזדמנויות" מצד שני למה לא לנצל את זה??

הילד נשמע כמוכן מאוד לגמילה. כל הכבוד!!!

עניין התיאור שלך עם הסיר הוא הגיוני לגמריי (פתאום הם קולטים שהם "התחייבו" למשהו וזה לא סתם). שימו את הסיר במקום אסטרטגי בבית כדי שהוא תמיד יראה אותו מול העיניים וזה לא יהיה מאיים, תמשיכו להציע ובסוף זה יקרה. במקביל תשאלו אם רוצה בישבנון, בשירותים וכו'. א-ב-ל הכי חשוב, נסו לא לעשות מזה דרמה- לכאן או לכאן- כלומר, היעדר הצלחה או היעדר רצון כי אז הוא יעשה לכם בכוונה.

בהצלחה!
תמשיכי לעדכן.

וכמובן, בהצלחה רבה בבחינה. מחזיקים את כל האצבעות.
שבוע מבורך.

hope30

New member
בהצלחה בבחינה

גם אצלנו אותו הדבר (גם עם הקקי וגם עם גיל שנתיים הנורא והאיום)
בעיקר עם אחד מהם
גם לי הודיעו שאני מפספסת חלון הזדמנויות שלא ישוב
קניתי סיר אתמול
הם עשו פיפי שניהם בהתרגשות גדולה (ואחר כך גם על הריצפה ועל כל דבר שנקרה בדרכם)
התיישבו ואז א-יו החליט שזה אוטו ונסע על הסיר ברחבי הבית (כלומר גרר אותו מתחתיו ברעש מרשים)
אני פשוט מסרבת להלחץ ולהאמין שיש חלון הזדמנויות שייסגר
יש סיר, מקריאים את סיר הסירים וכו׳ אבל בלי לחץ
אם הם באמת מוכנים או לפחות אחד מהם זה יקרה ואם לא אז לא בוער הם קטנים העיקר שזה לא יהיה נושא למניפולציות ומאבקי כח.

כרוביד

New member

זה היה מצחיק!
טוב שהזכרת לי לקנות את סיר הסירים...
בעיקרון אבל לא הורדת חיתול לגמרי?

hope30

New member
לא הורדתי חיתול

אבל מאחר שיש לנו גינה והם ממילא מסתובבים בה הרבה עירומים
מיקמתי שם את הסיר
לאור החיבה שלהם לסיר הסירים הם מאד שמחו להתקל בסיר במציאות
והפגינו שליטה מרשימה בתיאוריה כמאמר א-יו ״סיר, קקי, כל הכבוד״ (שזה כמו לקרוא את התקציר של החטא ועונשו)
בבחינה המעשית הם פחות הרשימו

אני בטוחה שנכונו לנו עוד ימים נפלאים של גמילה
ובכלל גיל שנתיים האיום הוא איום שבעתיים
חייזר לו היה נוחת אצלנו בבית היה בטוח שבשפה העברית יש 3 מילים: אני,שלי,לבד
ושהדרך לבטא אותם היא תוך כדאי שאתה זרוק על הריצפה ומכה בה בכל האברים

tamlav1

New member
קודם כל - כל הכבוד. בהחלט מרשים.

אני דווקא כן מאמינה בכך שיש חלון הזדמנויות, אנחנו למשל פספסנו אותו עם הילד השלישי (היינו לפני רילוקיישן וממש לא התאים לנו) אח"כ הוא כבר לא התעניין בזה והיה עם החיתול עד....(לא חשוב).

אבל צריך ללכת לאט ובזהירות, לא ללחלוץ.
בטח יש מומחים ממני בתחום אז אני לא אתן לך עצות.
רק תדעי שלפעמים זה הולך בקלות (עם הבן של השכנה של חמותך) ולפעמים לא.
צריך סבלנות, אבל זה קטן עלינו, לא?!

בהצלחה, ותעדכני אותנו.

פספוס חלון הזדמנויות??

לא שמעתי על זה.
נשמע ששושו אכן מתחיל להבשיל לקראת גמילה, אבל אני לא חושבת שאם לא תפצחי במבצע המתיש הזה בדיוק עכשיו תפספסי משהו.

מבחן עוד 10 ימים?? בשום אופן אל תתחילי גמילה!! חראם עליך ועל שושו. לא יקרה שום דבר אם תחכו עוד שבועיים.
שיהיה בהצלחה במבחן!

.

טלי 220

New member
ברור שהוא בשל כבר מזמן, אבל-

עדיף להתחיל גמילה כשאת פנויה חזה. ושבוע לפני מבחן זה לא נראה לי טיימינג טוב, גם אם הוא כבר ממש רוצה. כי כמו שכבר כתבו לך למעלה, םפתאוםהוא כן רוצה ולא רוצה וכן רוצה... וכשמורידים חיתול- כדאי להוריד וזהו!!!
אז חכי שתהיה פנויה לזה (זה אף פעם לא נוח קקי ופיפי בכל הבית אבל יש זמנים שזה פשוט לא שייך, כמו עכשיו), ואם את רוצה כמה טיפים, תקליקי ביו-טיוב דפנה תייר-היענות לצרכים, היא תחזק אותך, כששתפני
בהצלחה!!!

למעלה