דבר ממש מגניב שגיליתי

דבר ממש מגניב שגיליתי

תקשיבו ל-division bell ובסוף הדיסק יש כמה שניות של שקט ואז הוא אומר משהו לא ברור על איזה צ'רלי או משהו כזה, מישהו יודע מה זה?

כן

ואני אתן לכם רמז, בצורת שאלת טריוויה לסופהשבוע: מה הקשר בין הקול הראשון שנשמע באלבום הראשון של הפלויד, לקול האחרון שנשמע באלבום האולפן האחרון של הפלויד?

אין סיכוי שאשתף..... ../images/Emo157.gif

אתם יכולים לראות בזה משחק "מצא את האוצר", רק שהפעם אין פרס. דווקא היה נחמד אם היתם מחפשים את זה כקבוצה: שכל אחד/אחת יכתבו כאן את קצה החוט שמצאו, וזה ישמש רמז לאחרים. התשובות נמצאות כולן ברשת, ולא קשה למצוא.

Miss CB

New member
יאללה

קצה חוט שאני משערת שכולם כבר עלו עליו, לא נורא, נכתוב בכל מקרה: "הקול הראשון באלבום הראשון"? כנראה מדובר בתחילת "אסטרונומי דומיין" שם מה שמו המנהל, אולי עורך, אולי לא יודעת מה של הפלויד מקריא רשימה של כוכבים...

Pitudi

New member
אני יודע!!

גם בדיסק הראשון וגם בדיסק האחרון של פינק פלויד..עשו אותו פינק פלויד!!! חחח

FloyDviR

New member
אולי מצאתי

הדיויז'ן בל מסתיים כאשר הבן החורג של גילמור שקוראים לו צ'ארלי מנתק את הטלפון לסטיב אורוק, שהיה מנהל הלהקה. עכשיו בפייפר הקול בהתחלה הוא של מנהל הלהקה פיטר ג'נר. זה הקשר ציף? ששניהם היו מנהלי הלהקה?

יפה! ../images/Emo45.gif

הקול הראשון ששומעים באלבום Piper, בדיוק כשמתחיל "אסטרונומי דומינה", הוא קולו של פיטר ג'נר, שהיה מנהל הלהקה, מקריא רשימת שמות של כוכבים. הקול האחרון ששומעים באלבום Division Bell הוא קולו של סטיב או'רורק, שהיה מנהל הלהקה, משוחח עם צ'רלי, בנו החורג של גילמור: או'רורק: הלו... צ'רלי: כן או'רורק: האם זה אתה, צ'רלי? צ'רלי: כן או'רורק: שלום צ'רלי צ'רלי: כן. הקו מתנתק. או'רורק: נהדר... אני בטוחה שזה לא היה מתוכנן, אבל בכל זאת, המקריות די מוזרה.... שלא לומר מסתורית....

לא יודע

האמת, זה מאוד מתאים למעגליות של ווטארס באלבומים "שלו" ואם היה מדובר באלבום שווטארס מעורב ביצרתו לא היה לי ספק שזה מכוון, אבל מאחר וזה גילמור, כנראה אכן מדובר במקרה, או שמא בדיחה פרטית של גילמור על המעגליות של ווטארס?

המממ.... לא נראה לי שזה מכוון

מכמה סיבות. ראשית, גילמור לא היה יכול לדעת שזה יהיה אלבום האולפן האחרון של הפלויד - בעצם גם עכשיו לא ברור שזה האלבום האחרון. הם עוד יכולים להפתיע. שנית, המעגליות כאן אינה "פנימית" לאלבום, אלא לקריירה של הפלויד בכלל. זו נראית יומרה קצת גדולה בשביל גילמור, מה גם שהוא לא היה שותף לאלבום הראשון שלהם, כזכור. מאידך גיסא, ניתן לראות מעגליות בהחלט מכוונת ב-Echoes, אלבום האוסף שיצא לפני כמה שנים. השיר הראשון באלבום הוא "אסטרונומי דומינה", והאחרון הוא "Bike" - בדיוק כמו ב-Piper (וב-Relics).

melancholy man

New member
כאמור גם לי לא נראה

סתם העלה אפשרות, אגב, אני די בטוח (ומאוד מקווה) שזה אלבום האולפן האחרון של הפלוייד, נדמה לי שגם גילמור חושב ככה.

למעלה