דבר מוזר................

דבר מוזר................

בס"ד אם משהו יבוא ויבקש מכם טובה, נכון שבד"כ תעשו בשבילו אותה? אם יבוא אדם רעב אתם תהיו מוכנים לוותר על הארוחה שלכם למענו ללא כל תמורה... וכן עוד הרבה דוגמאות. אני שואל למה? הרי זה אמור להיות הפוך, שנדאג לעצמנו. למה אנחנו באופן טבעי מוותרים למשהו אם הוא נזקק? זה עניין של חינוך? זה עניין של טבע האדם שכך נבראנו? אשמח אם תגיבו... (חייך אתה ביני"ש...)

החברה

בגלל שבנ"א חיים עלפי דעות החברה קודם כל דואגים לאחרים נכון שזה כבר ניהיה חלק בלתי נפרד מאתנו אבל אם נסים לב ונראה שישנם אנשים שלא הכפת להם מה החברה תגיד! לנו הם ניראים מגעילים להם הם ניראים חכמים מי צודק ???? זה כל אחד ואופי שלו

mgirl

New member
יווו

חשבתי שכתבת בנ"ע בשגיאות - בנ"א... ולא הבנתי מה הקשר לבני עקיבא כאן ולקחו לי איזה שתי דקות לקלוט... יש לי כמה שריטות רציניות...

את האמת...

בס"ד לא כ"כ הבנתי מה התכוונת, אך ממה שראיתי לא הבנת את כוונתי... אני יותר מתכוון לקטע של מדוע אנחנו נרתמים לעזור לאנשים ללא כל תמורה למרות שבהגיון זה נגד הטבע שלנו, לתת ללא כל תמורה-זה בעצם מחסר מאיתנו...

beckham17

New member
רק תסביר לי משהו,

למה אם אתה תורם בלי תמורה, זה נגד הטבע שלנו?! האם הטבע שלנו הוא לדרוש תמורה לכל מעשה? ממש לא! להפך! אנחנו לא כמו הבהמות. לבני האדם ניתן כלי שנקרא "בינה"! הבינה הזאת נותנת את ההגיון הפשוט, שלא כל דבר שאתה עושה, אתה עושה בשבילך! נכון, כל זה נוצר בגלל שאנחנו חיים בחברה. אבל זה ניתן לאדם מהוולדו, בלי קשר לתוצאה הסופית אם הוא חי לבד או בחברה!

אבל אני לא מדבר איתך כרגע...

בס"ד על ההגיון! אני מדבר איתך על דבר שנקרא טבע האדם. וכן, הטבע שלנו הוא לדאוג לעצמנו וגם באופן טבעי לדרוש תמורה לכל פעולה שאנו עושים...

beckham17

New member
טבע האדם הוא שהוא רחמן!

נכון שיש כאלה שזה הרבה יותר חלש אצלם, אבל טבע האדם הוא רחמן! אין אדם אחד שדורש תמורה לכל פעולה שהוא עושה! זה טבוע בנו שיש בנו את הצוך לעזור לזולת. אחרת זה לא היה נוצר... כי מי היה מייצר את זה? החברה מספקת את האמצעים של הפרט, והפרט את האמצעים של החברה! זה לא נוצר לבד מעצמו...

הכל מתוך .........

ב"ה רחמנות - אז לי יש עוד 10 ש"ח בארנק לקנות פלאפל ולא אין אז נרחם וניתן לו את מנת הפלאפל . ובתכל'ס מקימים מצווה ... וזה עניין של חינוך!!!!!!!!! כי רק אדם שחינכו אותו לתת צדקה מגיל של הבנה ידע לתת צדקה כאשר יהיה בוגר (לרוב) ו ליאור.. ראיתי שהיית בצאט רק אחרי שיצאת פשוט קראתי הודעות בפורום ...

אז בעצם מה שעומד מאחורי...

בס"ד כל עניין הנתינה הזאת למרות שזה נגד הטבע שלנו זוהי רק רחמנות או מעבר לזה?

למה נגד הטבע?

אני מאמינה שאדם שעובר ליד קבצן ומתעורר בו הרגש האנושי זה יכל גם לנבוע מתוך זה שהוא מרגיש מחוייב לאותו אדם. לא יודעת למה, וזה נורא מוזר אבל בעמ"י יש כזה דבר, רגש ההדדיות. יש כאלה שזה בא אצלם מתוך- אני אתן עכשיו כדי שאני ח"ו לא אגיע למצבו, אבל אם כן, אני נותן ויחזירו לי, מכירים? אני מכירה המון אנשים שנותנים עכשיו מתוך מחשבה, שאלוהים יחזיר לי בבוא הזמן. טוב? לא טוב? עניין של פרספקטיבה כמו כל דבר בחיים

יש משהו מזכיר לי את מה שגילת אומרת

ב"ה אתה נותן לעני וב"ה הקב"ה יחזיר לך פי 3 (נראה לי זה פי 3) . ואז יש פה משהו אחר האם אדם נותן רק בשביל שהקב"ה יחזיר לו פעם פי כמה ?..... זה כמו אדם שיקיים מצווה וכל היום ילך וישויץ שהוא קיים מצווה .... שיש פה שאלה אחרת האם אנשים מקיים מצוות רק כדי שב"ה הקב"ה יחזיר להם כגמולם? ולא מקימים את המצווה כלעזור לחבר ?????

גילת...

בס"ד זה כן נגד הטבע של עצמך... האדם "מתוכנת" בצורה מסויימת תמיד לדאוג לעצמו ולהרוויח... זה שאתה נותן למשהו משהו ללא כוונת רווח זה נגד טבע האדם... איך זה?

איילת כ

New member
למה שלא נעזור?

אם אני יכולה לעזור למישהו אני אעזור בשמחה אני לא עושה את זה בשבילו אלא בשבילי. אני לא יודעת אם זה עניין של טבע האדם אבל אני יודעת שזה חלק ממני. וגם את החלק של החינוך.

lali37

New member
זה לא נגד הטבע בגלל ש

ה' טבע בנו תכונה. רחמנות, נתינה, לא יודעת איך לקרוא לזה, שאנחנו רואים אדם שנזקק אנחנו עוזרים לו.

אושרה1

New member
אוקי, תראה

בס"ד אנשים אוהבים לעזור לזולת זה נותן תחושת סיפוק. שלא סתם אתה קם בבוקר הולך לבית ספר חוזר יושב בבית יוצא לעיר ואוכל פיצה(במקום זה אתה נותן לעני את הפיצה הזאת אז כל היום שלך כמה שהוא לא רציני פתאם אתה מרגיש סיפוק). וחוץ מזה שלא יודעת-נכון שאדם חושב על טובתו אבל זה לא נוגד לחשוב גם על אחרים לא? אושרה

אלעדית

New member
כיוון ש-

כשבנ"א נותן זה משנה אצלו משהו מבפנים, במוסריות, בלב ובנפש... ואדם נותן גם בגלל המשפט הידוע "צדקה תציל ממות" אפילו שהוא חושב/ מרגיש שהוא נותן בגלל משהו אחר... מבפנים הוא נותן בעיקר בגלל זה.

איילת כ

New member
...

חלקכם כתבתתם שאתם עוזרים לאחרים בגלל הרגשה טובה אבל... יש 3 דרגות במתן הנתינה א. אחד שלא נותן ב. אחש הנותן מטעמים אנוכיים כמו הרגשה טובה וכדומה 3. אחד שנותן עזרה בגלל שבנאדם צריך עזרה, ולא יוצא לו כלום מזה. לכאורה גם הבנאדם השני עושה דבר טוב, אבל זה רק לכאורה. כי הוא עושה את זה רק לעצמו!!! יש לבנאדם הזה שם אבל שכחתי את זה כרגע אז אני אמשיך אח"כ

אני חושב ש...

בס"ד שזה יהיה מאי אגואיסטיות כלומר נגיד אני וחבר שלי באותו לוקר ואני כבר הולך ללוקר אז אני יביא גם את הספר שלו תקנו אותי אם לפי דעתכם אני טועה במשהו

למעלה