דבר ידוע הוא

netco

New member
דבר ידוע הוא

כי יש כאן ניסיון רב לגבי הקסבו 250, וכמו כן מפורסם שאנשים כאן אוהבים לענות על שאלות מציקות של מתחילים.... (מתחנף...
) שאלתי היא כדלקמן: לפני כשלושה חודשים, רכשתי קסבו 250 עם מעט פחות מ17000 ק"מ. הוא היה צריך לעבור טיפול 15K לאחר שטיפול 10K נעשה ב12K והמוכר משך את ה5K ק"מ. במסגרת הטיפול הוחלפה רצועת הוריאטור בפעם הראשונה לכלי הזה. לא מזמן כאשר הלך לי האינג'קטור, המוסכניק שאליו לקחתי את הקטנוע, אמר לי שניתן למשוך את הטיפול הבא עד 22K, וכך היה. איפה ההתלבטות? אז היא כדלקמן: בעקבות אילוצים כאלו ואחרים, תכננתי מראש להחזיק את הקטנוע באיזור 3 חודשים לער, עד שתחלוף לי שנת הותק בדרגת הרישוי A1 ואוכל להוציא רישיון לא מוגבל, שיאפשר לקנות אופנוע שיתאים יותר לצרכים שלי (1500-2000 ק"מ חודשיים, שעם כל מעלותיו של הקסבו, לא ממש כיף לי העסק הזה איתו). אממה, משרד הרישוי עושה לי מעט בעיות עם הרישיון (בעיה רפואית שהחליטו שפתאום בעייתית, אחרי שאישרו לי להוציא רישיון לסמיטריילר), ובתקווה שזה ייפתר בקרוב. העניין הוא שאני בשאיפה למכור את הקטנוע בקרוב, ואני תוהה אם כדאי לעשות את הטיפול. בקיצור אחרי שקדחתי, השאלות הן: 1) כמה בכלל עולה טיפול 20K ללא החלפת רצועת וריאטור? 2) אם אעשה את הטיפול כעת, מן הסתם לא אחזיר את המאות שקלים הללו במכירה של הכלי, אז כדאי בכלל? 3) מניסיון חייכם, כדאי לסמוך על התכנונים הללו, או שכדאי לעשות את הטיפול כי א"א לדעת כמה זמן עוד אשאר עם הקטנוע? 4) מה בכלל כולל טיפול 20K בקסבו? 5) שאלת בונוס: 1300 שקל על הטיפול 15K, גזלו אותי ויצאתי חומוס/סתם פראייר/אלה המחירים בשוק? תודה מראש לעונים ולמי ששרד עד כאן...

gilkor

New member
לדעתי התשובה פשוטה

אם הייתי קונה ממך את הקטנוע בעוד חודשיים, בידיעה שיש צורך בטיפול הכולל החלפת רצועה, המחיר שהייתי משלם על הקטנוע היה בהפחתה של הטיפול (או לחילופין הייתי שולח אותך לעשות החלפת רצועה ואז קונה). יש דרך לחסוך את עלות הטיפול והיא ע"י הזמנת קיט (שכולל רצועה) מחו"ל.

netco

New member
אבל

למה להוריד מחיר של טיפול כולל רצועה, כאשר רצועה הוחלפה לפני 5K ק"מ וצריך להחליף כל 10K?

gilkor

New member
תחשוב בראש של הקונה

אם היית בא לקנות קטנוע, מוסיף את הנתונים כפי שכתבת, היית משלם (לצורך השאלה) *מחירון? אני מאמין שהיית מוריד מהמחיר בגלל שאתה צריך לדאוג להחלפת הרצועה/טיפול. בלוגיקה האישית שלך אתה צודק, אבל מי שקונה בד"כ רוצה לישר קו ולא להסתמך על העבר. *מחירון הכוונה היא למחיר אחרי מו"מ, היום נדיר לסגור על מחירון.

netco

New member
נראה לי

מעט מוזר, הרי אם אני עושה טיפול כעת, רצועה אני לא אחליף כנראה. יבוא מחר קונה, שרוצה ליישר קו ולהחליף רצועה למרות שלא צריך, ועוד שלל דברים שהוחלפו בטיפולים שנעשו. אם זה הרצון שלו, לא אני אתנגד, אבל מאידך אם נעשו טיפולים בזמן, והק"מ די נמוך, לא נראה לי שאני כמוכר צריך לספוג את עלויות יישור הקו שנובעות רק כי הקונה פדנט ורוצה שקט נפשי (מובן ומקובל), ולא כי הכלי עצמו צריך את זה. וחוצמזה היו לי עוד כמה שאלות בהיבט הטכני, אשמח להתייחסותך...

פרארי1

New member
1300 לטיפול כולל רצועה?

נשמע לי מחיר מצויין, יכול להיות שהיבואן סוף סוף הוריד מחירים, אבל זה תלוי גם מה עוד עשו בטיפול. ביום ששי הקרוב לא יהיה טדילון מן הסתם עקב התחזית הסוערת, אבל אם לא אכפת לך, אני אשמח לראות את החשבונית מהטיפול בהזדמנות. בגדול, אני מצטרף לדעתו של gilkor וחושב שצריך לטפל בכלי בהתאם לטבלת הטיפולים כל עוד הוא אצלך. אני יודע על אנשים שמכרו כלים מיד אחרי החלפת צמיגים וכמובן שלא קיבלו את שווי הצמיגים החדשים במכירה, ככה זה עובד, אבל אישית לא הייתי מזניח טיפול רק בגלל שאולי אמכור בקרוב. אגב, גם המכירה עצמה יכולה לקחת לא מעט זמן (אלא אם תוריד המון במחיר) ואז יצא שתיסע כל הזמן הזה על כלי לא מטופל. אגב, 1500 קילומטר ואפילו קצת יותר לחודש זה מה שאני עשיתי בזמנו על אותו כלי במשך 3 שנים והיה תענוג. לגבי מה כולל הטיפול, זה אמור להופיע בספר הרכב, אני הייתי עושה טיפול גדול ומלא, כולל רצועה, כל 10K, בשונה מתכנית הטיפולים המקורית שממליצה על החלפות רצועה כל כל 15K.

netco

New member
תודה.

אביא את החשבונית לטדילון הבא שאגיע בעז"ה. אגב, כמה צריך לעלות בערך טיפול 20K בלי רצועה?

פרארי1

New member
לא יודע

כאמור, אני עשיתי רק טיפולים עם החלפת רצועה ולפני שהתחלתי להביא קיטים לטיפול, הם עלו כ-2000 שקל, לכן התפלאת על המחיר ששילמת.

netco

New member
אללה יסתור איזה מחירים

טוב נראה כבר מה לעשות...תודה רבה!

למעלה