דבר חשוב

goblin572

New member
דבר חשוב

אני מנסה בימים אלה להחליט, אם כדאי לי לצאת ממסלול העתודה הטכנולוגית או לא. נודע לי ממש היום, כי אם אשאר תהייה לי האפשרות להתקבל לרפ"ט-מרכז לפיתוח טנקים, של חיל החימוש. אם אתקבל אני אעבוד בתחום המחקר והפיתוח וביניהם על פרוייקט המרכבה 4. כמו כן ישנן אפשרויות נוספות להתגייס ולעבוד בצבא במסגרת של פרוייקטים שונים. אני רוצה ללכת ללמוד בטכניון, אבל אולי בכל זאת כדאי לי להשקיע עוד שנתיים ולצבור את הניסיון הזה בצבא, במקום ללכת לקרבי? השאלה שלי היא, במידה ואהייה ברפ"ט האם אוכל לצבור שם ניסיון שיעזור לי להתקבל למקומות עבודה איכותיים בשוק האזרחי? זאת אומרת לסיים את השירות שם, ללכת ללמוד אחר כך בטכניון ואז לחפש עבודה. או שהדבר לא ייתן לי ניסיון לדברים ומקצועות איכותיים של ממש(יש לזכור שאני רק הנדסאי אחד שם מתוך רבים, וגם לא ניתן לדעת על מה בכלל אני אעבוד בפרוייקטים האלה) ועדיף לי לעשות שירות רגיל ואז ללכת ללמוד בשיא המרץ? אני אשמח לשמוע חוות דעת

DemonDog

New member
"תיהיה לי האפשרות"

אף אחד לא מבטיח לך שתתקבל ליחידה הזאת. בכלל כל מה שקשור במחקר ופיתוח נדיר מאוד בצבא ומתעסקים בתחום הזה בעיקר עתודאים אקדמאיים. (אם באמת קיימת כזאת יחידה אז אני מאמין שאם תכנס ליחידה הזאת, מה שתיהיה שם זה מכונאי טנקים, לא מתכנן טנקים). בהצלחה.

goblin572

New member
כן אבל

במידה והייתי הולך לכזה דבר(ברור ששום דבר לא מובטח לי בכלל), והייתי, כמו שאתה משער, מכונאי טנקים. זה היה יכול לתרום לניסיון שלי(בתחומי ההנדסה) באופן משמעותי, כך שמקומות טובים ואיכותיים בשוק האזרחי היו יכולים להיות פתוחים לפני? או שזה לא משמעותי במיוחד ועדיף לי רק ללכת לעשות תואר, ישר ובלי לבזבז על זה זמן?

goblin572

New member
אה, וחוץ מזה

אני לא בטוח שאתה צודק לגבי המכונאי טנקים. את הלימודים במכללה אני אמור לסיים כהנדסאי, ובגלל זה דווקא נראה לי שאני אקח חלק בפיתוח של הטנקים, אלא אם כן אני טועה...

למעלה