דבר חשוב

ariman

New member
דבר חשוב

אנחנו, כנוער תל"ם, מנסים להראות לישראל שיש יותר מדרך אחת להיות יהודי, ושלא צריך לפחד מהיהדות ושיש הרבה חיוביות בדת וניתן ללמוד ממנה רבות. אך אני מרגיש שלא עשינו כלום השנה (אולי באשמתי) בכדי להעלות את נושא זה לסדר היום הציבורי, ובכך לדעתי נכשלנו במובן מסוים. כלומר- לכל תנועה יש את ייחודותה- לשמו"צ יש את הסוציאליזם, לבית"ר יש את מוות לערבים, ולנו יש את "יש יותר מדרך אחת להיות יהודי"- אבל לא העברנו את זה מספיק. לכן אני פותח את הנושא לדיון- כל אחד ואחת מוזמן לכתוב כאן כיצד לדעתו אנחנו יכולים לעשות זאת, מה דעתו בעניין וכו'.

MC J

New member
אם אני לא טועה...

זהו תפקידה של המזכירות לכוון את הנוער ולדאוג לכך שהנוער יעבור תהליך כלשהו במהלך השנה. אריאל, זהו לא כשלון אישי שלך אלא כשלון רחב יותר של המזכירות. יונתן

ariman

New member
אתה לא טועה

אבל גם לא צודק. אנחנו עשינו דברים אחרים, טיפלנו בבעיות שדרשו פתרון באותו זמן- והנה אני מעלה את הנושא לדיון. (עוד לא נגמרה השנה)

חברים

אחת הבעיות של המזכירות השנה הייתה העובדה שהנוער לא היה מעורב בה מספיק. או כי לא השכיל להיות מעורב בה, או כי המכירות עצמה לא דאגה לערב אותו. התוצאה הייתה, שהמזכירות הייתה כמעט אנונימית, והדבר לא איפשר לה לתפקד באופן מלא כפי שהנהגת שבט צריכה לתפקד. שכן, ברגע שהקשר עם הנוער (הכוונה לשאר השבט, חברי השכב"ג) התרופף, גם הציפיות של שני הצדדים לא תאמו, הצרכים שהמזכירות ענתה או לא ענתה עליהם לא היו בהכרח הצרכים שהנוער היה צריך. אין לי ספק שהמזכירות פעלה ובין השאר גם טיפלה בבעיות שדרשו פתרון מיידי, אך היה עליה לנקוט בכלים למשוך את הנוער להיות מעורב במהלכים, ומאותה נקודה- התערבות הנוער הייתה צריכה להיות מוטלת עלינו, חברי השכב"ג. מתעוררת השאלה- האם נעשה מאמץ לערב את השכב"ג, הנוער? ואם כן, האם מספיק? מעורבות השכב"ג היא הכרחית, ורק מחזקת את ההנגה ביצירתיות ובדרך המחשבה המקורית והמגוונת שלה, והכי חשוב- בכוחה. כדאי לנו לשקול את הדברים האלו,והדברים שבוודאי עוד ייאמרו, ומנקודה זו של הפקת לקחים - רק לצעוד קדימה.

MC J

New member
המזכירות הצעירה

בהמשך להתכתבות הנהדרת הזו בנושא המזכירות הצעירה. המזכירות הצעירה היא גוף החניכים הארצי אשר נפגש באופן קבוע במהלך השנה ללא קשר לפעילות הארצית, והוא הוא זה אשר מוביל את התנועה ואת עתידה ופועל בשיתוף פעולה עם הריכוז הארצי. אני מסכימה עם דבריה של שיר בנוגע למעורבות הנוער במזכירות הצעירה ובכלל... שימו לב עם כל הביקורת שיש ועם כל סימני השאלה, זהו תהליך לא פשוט של מעורבות הנוער בתנועת הנוער שלו- רק השנה החלו חברי השכב"ג להבין וגם לקבל את התחושה האמיתית כי הם שותפים לבניית התנועה ולהתקדמותה. המועצה החינוכית על החלטותיה (במיוחד לגביפעילות שכב"ג ונוער תל"ם כקהילה) ,המפעלים הארציים אשר פונים לכל חברי השכב"ג ולא רק למי שיש תפקיד מסויים, חווי"ה בוגרת , הנהגת שבט ועוד... כל אלו הם תהליכים נהדרים שתפסו השנה חוזקה והמזכירות הצעירה אשר חידשה את פעילותה רק בשנה שעברה מובילה ומנסה לעמוד בלחצים הללו. אין ספק ששאר השכב"ג לא היה מעורב מספיק חשוב להבין כי על הנציגים ישנה מחוייבות לעדכן את הסניפים במה שקורה, ועל חברי השכב"ג להיות יותר מעורבים ומביעים עניין לגבי הובלת תנועתם. ובנימה זו נישאלת השאלה - מי מציע את עצמו ליו"ר מזכירות צעירה של שנה הבאה ומה החזון שלו לשנה הבאה. ומי הנציגים אשר מציעים עצמם למזכירות הצעירה ? אוהבת רינת.

ההודעה הקודמת של רינת

אני מבקשת שמי שנכנס במשרד שלי תחת השם שלו חייב ! לשנות את השם אחרי שהוא השתמש במחשב - האם זה ברור יונתן?! ואם לא אז... בקיצור ההודעה היתה שלי.

אולי אני

אני שוקל ברצינות להציע את עצמי ליו"ר המזכירות שנה הבאה. יש לי הרבה רעיונות וחזון בראש אבל אם אני אכתוב את זה כאן אז זה לא יצא כמו שאני מתכוון. לכן אני אכתוב את החזון ורעיונות שלי בזמן שאני יותר שקט וגם אשקול יותר ברצינות את התפקיד. אבל בלי קשר אני מתכוון להיות יותר פעיל שנה הבאה ויותר יוזם.

ורד ר

New member
ישר כח!

יש עוד אנשים? אה- ושאלונת- לי מותר להצביע ליו"ר?

MC J

New member
שאלה...

אולי לא הייתי הכי מחובר השנה למזכירות, אך רצית לדעת באילו נושאים טיפלה השנה המזכירות ואילו מפעלים הקימה במההלך השנה? אני לא בטוח, אבל אם אני זוכר נכון אחד הדברים החשובים שעמדו השנה על הפרק היה הקשר בין השבטים השונים בארץ, מה נעשה על מנת לחזק את הקשר? אשמח אם אחד מחברי המזכירות יוכל לענות לי. יונתן נ.ב יש לי עוד כמה שאלות.

למעלה