דבר חייל משוחרר...

liran125

New member
דבר חייל משוחרר...

לפני שאני מתחיל אני רוצה להגיד שאם הייתי כותב את דבריי לאור שירותי הצבאי האישי הייתי כותב את ההפך הגמור. חשוב להדגיש דבר אחד - לא יכול היה להיות לי שירות צבאי טוב, מספק מלמד ומחשל יותר. ובורכתי במפקדים האיכותיים ביותר. אך מתוך הכרותי עם המסגרת הצבאית בכללותה ולאחר שיחות עם חיילים רבים אחרים אני יכול להגיד שקצינים מפקדים ובעלי סמכות ומן הצד השני צביעות ושחיתות הם כמו חתולים סיאמיים. לא ניתן למצוא אחד מהם ללא השני...! כל כך הרבה שמעתי על קצינים בכירים שמנצלים את המתכת שעל הכתפיים ואת יחסי העבודה עם קצינים בעלי מתכת בדרגה גבוהה יותר לטובתם ועל פי רצונם ומנווטים תהליכים לא תמיד בצורה חוקית. ורבות הפעמים שחיילים זוטרים נפגעים מכך... אם יצא לכם לראות את יחסי העבודה בין המפקד לפקוד לרוב כדאי שתדעו שזה היה נראה אחרת לגמרי אילו לא הייתם שם! שמעתי מספר פעמים על חיילים שנשפטו או שעמדו להשפט אך ורק לאור דו שיח שהתקיים בין קצין כעוס לבין מפקדיהם (שאותו הוא מכיר היטב) וללא כל מתן הזדמנות לחייל להביע גם את דעתו לפני המשפט! יש משהו במאפיין הצבאי ובעובדה שיחסי העבודה הם של מפקד פקוד שזה בכלל מאפשר מצבים שכאלו! מכיוון שהגיוס הצבאי הינו חובה במדינתנו כל אלה מקבלים אור גוון שונה ומשמעות עמוקה הרבה יותר. בתקווה שהאזרחות (ושוב - לא על פי השירות הצבאי האישי שלי) יפה יותר וצבועה פחות... [email protected]

סמדר בנ

New member
ראשית מזל טוב לשחרור

מתקשה להבין את דבריך. מצד אחד לך היה שירות מצוין כך שאישית לא נתקלת בדברים האלו, ומצד שני אתה אומר שאיןבצבא סמכות ללא צביעות ושחיתות. לטעמי וגם לאור הכרותי עם הדברים אני חושבת שהגזמת - זה שיש תופעות כפי שאתה מתאר זה ידוע ומצער ומקומם אבל מנגד ישנם בהחלט מפקדים מצוינים וישרים שעושים רבות למען החיילים שלהם. אני מכירה חיילים שהיה להם שירות רע וממפקדים גרועים ומנגד כאלו שחוו את ההפך.

למעלה