דבר אינטימי ...

דבר אינטימי ... ../images/Emo144.gif

יש לי שאילה אינטימית... איפה אתם עושים...פיפי, מחוץ לבית, ומקום עבודה? אתם מטיילים סתם, או סיבוב-סידורים, כבר שעות מחוץ לבית... לשתות חייבים (2 ליטר מינימום, ביום...? יום שישי, שמש זורחת, מתנת חורף הישראלי, צריכים לנצל... לוקחת את עגלת שוק היפה ביותר בתל אביב, יוצאת מהבית. בדרך, בודקת את הצגות החדשות של הבימה, בשדרות רוטשילד יורדת לשיינקין. עוצרת בחנויות האהובות אלי - נרות ריחניות לחג אהבה, שמן עיסוי, בצד השיני, איזה פריט יפה ב"שחור-לבן", לחם ועוגה אצל ארז. ליזכור את "קפה כזה" עם הגינה, שילוב מוצלח של אוכל פשוט-טוב, וסביבה אסטטית-ביתית, שסילק מתל אביב, בעל הבית עם דמי שכירות מופרזת. גם "אנשמעון" נעלם, חנות הבגדים המקורית כל-כך, מספרים, שאן מבוקשת-מכובדת ביותר, בפריז... "נישה" מרזיך מעמד, ונפתח עוד חנות של דברים יפים לבית. קניתי מתקן יבוש כלים יפיפייה, כמו פסל סביבתי על שיש המטבח. עם הזדקנותי יותר ויותר רגישה לאסטטיקה של חפצים הפשותים בסביבתי. היגעתי לנקודה המגעילה של הדרך: לעבור את אלנבי, מתחת הכביש, במעבר המסריח, להיזהר לא לדרוך על קבצנים, ומיסטיקנים האומללים, לעלות במדרגות הקצרות, על יד מדרגות הנעות, שעף פעם לא פעלו, נשארו, כאנדרטת הרשלנות של מנהלי העיר, לדורות. עוברת לנחלת בנימין, שותה מיץ גזר, בדוחן בחורים הצעירים, שלא צועקים לעוברים ושבים, אבל המיץ, מגזר טרי, מתוק-קר-טעים. מפלסת את דרכי בין בסטות האומנים, בשכנות עם יצרני קיץ´ איומים. להגיד שלום לאיילה, אומנית קרמיקה, שחמסה שלה מקשטת בתים רבים של בריטים, בלונדון, ידיד בתי, - קבלו ממני לחגים השונים, בכל שנות הלימודים שלה. קופצת לחנות קאירי, לעשות סיבוב, בין חפצי מזרח הרחוק... מתקרבת לשוק, ואז מתהילה הלחץ...מה לעשות? להיכנס למסעדה הקרובה, ישר לשרותים? לא נעים. מכירים אותי...איפה יש שרותים ציבוריים, נקיים...? בפריז. כן, שם יש קבינה אוטומטית, השטוף במים עם כל סגירת הדלת. עלה לי פרנק או שתיים, אבל איזה הקלה! שוק הכרמל מפוצץ באנשים, לכיוון נחלת בנימין, בין בניינים מוזנחים, חצרות מלוכלכות, ערמות הזבל, בית שימוש אחד גדול - לגברים. אבל מה אני יכולה לעשות? להגיע לביתי מלון, להסתקל לשומר, כאילו שקוף, לחצות את הלובי לדרך הקלה? בדרך כלל אין לי בעיה לעשות את הצגה הקטנה, אבל עם עגלת שוק? האומנם, היפה ביתר בעיר, אבל בכל זאת עגלת שיק. כן, בסוף, שהרגשתי, עוד שנייה, ומשתינה במכנסיים, מצאתי מקום מסתור - לא אספר איפה - אבל, בין שיחים, נישאר שלולית לא קטנה... ליום שישי, החם ונעים הזה, הלך לי החשק להמשיך לטייל. קניתי את הפירות וירקות, שרציתי, חזרתי לאלנבי בדרך הקצרה, לקחתי מונית הביתה. הרגשתי ממש מושפלת, עבריינית, מלכלכת חצרות אחרים... כל מה שלא נוהגת לעשות, בימים רגילים, בערים אחרות, שלא מזלזלים בצרכים האנושיים הקטנים... 2002. תל אביב

ממש באסה

מה אני יגיד לך הכל הלך טוב אה ? עד לאותו שלב אז הינה כבר יש שני דברים שהעיריה שלנו צריכה לעשות והם להפעיל את המדרגות הנעות(שממזממן לא נעו) להתקין שרותים ציבורים במקומות ציבורים נקיים הרי יש במעבר בין הכבישים שרותים איפפה שיש את הקבצנים והמיסטיקנים אין לי מושג מה רמת הניקיון שם אבל במקרים של יוווווו זה דחוףףףף אפשר לבקר שם מאשר בחצרות הבנינים לא?

זה לא בעיה אישית

לא רוצה כל הזמן לחזור על העובדה, שרוב שנות חיי לא ביליתי בארץ... אבל, בזווית ראיה שלי, רוצה או לא, זה תמיד קיים. לכן, אני לא מקבלת כגזרה מהשמיים, שבמאה 21, בעיר, המתיימרת להיות "כמו ניו יורק", אין שרות עירוני סבירה ! אפשר לגור בביקתה, אפשר בלי שרותיים צמודים לחדר שינה, אפשר להתקלח במים קרים... מה שאתם רוצים. הבן אדם יצור, שכוח הסרדות שלו הרבה יותר גדול, מאשר מדמיינים.אם זה היה החיים, שרוצה לנהל, לא היתי גר בתל אביב. מקומם אותי, כל פעם, ובכל דבר, שבתל אביב, מתייחסים לתושב, כמתרד. "רוצים לטייל, רוצים רחובות נקיים, רוצים שרותיים ציבוריים נקיים במרחקים סבירים, בכל העיר? ומה עוד?" נכבדי העיר ! עוד הרבה יותר מזה! אנחנו משלמים ארנונה, תמורת שרות עירוני. וכמו בכל הסכם, שני הצדדים צריכים לקיים את חלקם. אם אני מאחרת, חס וחלילה, בתשלום, מרביצים לי ריבית, שבשוק השחור היו מתביישים לבקש. אבל הצד שיני, העירייה עומד בהתחייבות שלה? לא ולא!!! אין כסף? מה פתאום! יש הרבה כסף...לבזבז! שרותיים הציבוריים לא דבר החשוב ביותר? נכון. הצרות גדולות מזה, בהרבה. אבל מקור הבעייה אותו הדבר: 1. ניהול העיר בידדיים של פוליטיקאים, המחפסים דרכם לרמה הלאומית, 2. חוסר תכנון לשנים רבות קדימה, עם ביקורת ציבורית מוסדרת, לא אחרי המעשה, אלא, לפני החלטה. ובמצב הזה, לכל דבר יש משקל... גם לשתן, ללא שלי, אלא, מה שמשתינים לנו על הראש!

Chot

New member
מי אמר שאין שירותים ציבוריים נקיים?

מקדונלדס? בורגר קינג? זה שמה מעל כל הקבצנים! לבתי קפה בימי שישי זה באמת לא נעים להכנס, זה כי יש שם מלא אנשים ואף אחד לא טורח להכין רווח בין שולחן לשולחן. אבל המקדונלדס והבורגר קינג- בשביל זה שמו אותם שם.

יש ביננו אי הבנה...

לא תפקידם של המסעדות, בתי הקפה לספק בית שימוש לכל מסתובבי העיר. כמובן אני יכולה "לשחק" כאילו באתי לאכול, אבל אני לא רוצה!!! רוצה תמורה בעד המסים שמשלמת! חוץ מזה, אני לא אוכלת, לא במקדונלדס, לא בדומים, המוכרים, זבל של אוכל (סליחה, מי שאוהב את זה, שיהיה לבריאות).

Chot

New member
טובסדר

אני מעדיפה להפגין את כישורי המשחק שלי, (לא ממש למען האמת), מאשר להטיל את מימי אל השיחים, פעולה שתחשב בניגוד לחוק בד"כ. אני חושבת. חוצמזה שזה ככה לאור יום, פיפי, וזה, לא נעים!

Chot

New member
רציתי להוסיף

שאני בד"הכ מסכימה איתך - צריכים להיות שירותים ציבוריים. אבל בינתיים אין צורך להתפשט בפומבי.

מזכירה לך, שבחלק הדרומי של שוק...

הכרמל, אפילו בורגררנץ אין! וגם, שממש לא היה נעים, אבל טוענת: רשלנות העירייה עשה אותי עבריינית! פחות, אבל, כאילו לא נותנים היתר בניה על אדמתי, ואם לא רוצה לגור מתחת השמיים, ובונה בית, הורסים לי... אז מי במאת אשם?

לירוי25

New member
לא שותים לפני שמאתרים שירותים!

נסעתי לא מזמן מכפ"ס עיר הולדתי לתל אביב באוטובוס דווקא, ולפני העליה קניתי לי ברוב תמימותי וטמטומי בקבוק קולה...בחיים שלי לא עברה עלי נסיעה כל כך ארוכה כמו זאת! כל קפיצה הכי קטנה של האוטובוס הרגשתי את השתן יוצא לי מהגרון עוד רגע! מסקנה? יש שתיים: א. לא שותים לפני נסיעה! ב. אם את כבר מסתובבת והחלטת לקנות שתיה, תאתרי שירותים קודם לכן!

המסקנה שלי אחרת...

1. לשתות חייבים, אם לא רוצים להתייבש, לכן, בכל חצי דקה של מרחק אפשר לקנות שתיה, גם בלילה... 2. אם, בעירייה מזמינים אצלי לתכנן רשת שרותיים ציבוריים, תמורת, בוא נגיד חצי מהמשכורת, של מי שיושב בעירייה, וזה תפקידו, אני מוכנה... עד אז, כתושבת העיר, דורשת לעשות זאת, תמורת כספי, כספך, כסף של כולנו...

הזכרת לי

ששירותים ציבוריים זה לא דבר רגיל... בתור מישהי שגרה בפריז באמת נראה לי נורמאלי שיש כאלה בכל פינה (אבל גם כשהם קיימים, עדיף ללכת למקדונלד). וזאת גם התשובה. מקדונלד. תמיד אפשר להכנס, להשתין ולצאת.

אתה אומר, שהייתי בפריז, מזמן...

והשרותיים התלכלכו... אבל אני לא משלמת ארנונה בפריז, אתה יודעה... תודה על חידוש האינפורמציה, שאגיעה לפריז, אכין מראש מפת שרותיים נקיים. באנגליה, דרך אגב, יש כל שנה תחרות (!) רצינית, למי יש הבית שימוש היפה ביתר. מסעדות, בתי מלון משתתפים, אם זכרוני לא עיבד לגמרי. (אתה אוכל במגדונלדס, בפריז, או רק הולך לשרותים?)

שירי71

New member
הפתרונות המוכרים לי..../images/Emo4.gif../images/Emo98.gif../images/Emo18.gif

דווקא במקדונלדס (בניגוד לברגר קינג ולברגר ראנץ´) בד"כ השירותים ממש מגעילים
לא נקיים וחסר נייר טואלט. הפתרון שלי בשעות "דחק" הם: ללכת לקניון קרוב בד"כ יש שם שירותים סבירים
ויחסית נקיים שלא לדבר על אם אתם נמצאים בקרבת אחת האוניברסיטאות או מכללות...או ספריות או כל מוסד ציבורי אחר, ואם אין אז אפשר לשאול בסופרים ששם לא תראו שלטים אבל יש שירותים ולא צריך לעשות כאילו באת לאכל.

למעלה