דברי יאוש

ETZ301

New member
דברי יאוש

ככל שאני מדבר יותר עם אנשים אני מגלה ששינוי הולכת לאבד הרבה מכחה בבחירות הקרובות. המצער מכל הוא שמה שאני אומר היא האמת לאמיתה האנשים שאני מדבר אתם הם אמיתיים לגמרי, ולא טרולים מהמפלגות היריבות. המנגינה חוזרת על עצמה כמעט תמיד: "כן, עשו. כן, האג'נדה משקפת את דעותי...... אבל לא יודע נראה לי קדימה/עבודה/ליכוד." "נו....... הדתיים הם כבר (!!!!!) לא כל כך מפריעים" "כולם הולכים להצביע לשרון" כן אני אצביע שינוי, אבל הציבור? מצטער זה פשוט מתבקש: "דצמבר המר זעקו כותרות בעיתון ושר האוצר נתן במבט ראיון הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם מה שבא בקלות באותה הקלות יעלם האזרח הקטן נאלץ לשלם בגדול ואותי מעניינת ירדנה יותר מהכל הולך למילואים וסופר את הכסף שאין. ומשיח לא יבוא משיח גם לא מטלפן... כן לצערי הרב אני מתחיל להבין בשחר ימי אני לא אזכה לראות לא את שבירת המונופולים, לא את המהפכה החילונית, לא את הדיאטה למגזר הציבורי, ולא את החיטוי משחיתות. כולי תקווה שלילדי או לפחות לנכדי אני אוכל לספר: לפני 40 שנה זה לא היה ככה, כש אני הייתי בן 25 הייתי לומד, עובד, משרת במילואים, משלם מיסים בזמן ש חבר'ה צעירים כמוני ישבו בבית וחיו על חשבון משלם המיסים, הייתה מפלגה אחת קראו לה שינוי היא דווקא עלתה לכנסת והתחילה לעשות דברים, אבל הציבור לא נתן לה על זה קרדיט כלל והיא לא עברה את אחוז החסימה. הדברים התגלגלו מאד מהר מאז, לשלטון עלה שרון (לא תאמינו אבל אז לאנשים חשודים בשחיתות הרשו לנהל את המדינה) ואולמרט (שר האוצר) הוציא לפועל את התוכנית לשכר הלימוד הדיפרנציאלי. לא היה מנוס כבר ממהפכה אמיתית..... והנה אנחנו פה היום" "אבל סבא למה לא בחרו בשינוי ב2006" "אני רוצה להשמיע לכם שיר של שלום חנוך מהתקופה ההיא, אתם כבר תבינו איך נהג הציבור אז"

ערב רב

New member
הכי קל להגיד שבוחרי שינוי מטומטמים

אבל אני חושב שפרופיל בוחרי שינוי הוא דווקא של אנשים משכילים למדי והסיבה לנטשיתם את שינוי פשוטה למדי - שינוי נטשה אותם, שינוי הבטיחה להיות מרצ שתשים את הפרדת הדת מהמדינה בראש סדר העדיפויות במקום את ערפאת, והכזיבה כשנשכבה על הגדר למען שרון והגירוש, בדיוק כפי שעשתה מרצ למען ברק וקמפ-דיוויד בשנת 2000. מדובר באנשים לא טיפשים, והם הבינו שלא יעזור להם, לא משנה אם הם יצביעו למרצ או לשינוי, התוצאה תמיד תהיה זהה, אז אם זה המצב הם החליטו לתמוך באיש ששינוי שמה בראש מעייניה - שרון. הרי אף אחד לא מתייחס היום ברצינות לנסיונות המהוססים והנרפים של אנשי שינוי להתבדל משרון ומקדימה אחרי שבמהלך כל הקדנציה הם רק התבטלו בפניו וסגדו לו. אז לא "הציבור מטומטם ולכן הציבור ישלם" אלא "לפיד מטומטם ולכן לפיד ישלם" (אותו הגידוף, לא?).

ערב רב

New member
שינוי יכולה עדיין להציל את עצמה

אם תתחיל ליישם את מצעה, בין אם ע"י ה-61 עם פרץ (ש"ס לא מוכנה לתת את ברית-הזוגיות) ובין אם ע"י הבטחות פשוטות ומפורשות כמו "התנאי הבל יעבור שלנו לתמיכה בכל קואליציה יהיה חקיקה מיידית של "ברית הזוגיות", הבעיה היא שיהיה קשה מאוד לקנות את אמון המצביעים אחרי ההתפרסות בפני שרון. לכן ראשי שינוי צריכים להתייצב ביושר מול הציבור ולהתנצל, להגיד "טעינו, בגדנו באמונכם, ניצלמו את המנדטים שלכם לא לקידום הפרדת הדת מהמדינה, וזה לא יחזור על עצמו", אבל בשינוי לא מעלים על הדעת להתנצל ולכן הבוחרים לא יסלחו להם, ולא יצביעו להם.

למעלה