דברי השר איתם אתמול

אליגטור

New member
דברי השר איתם אתמול

השר איתם הזהיר, כי ניכרת מגמה מסוכנת של שרי שינוי, שמובילים, לטענתו, קו של זלזול בשלטון החוק והתעלמות מוחלטת מאבני היסוד של הממשלה, שהם קווי היסוד וההסכמים הקואליציוניים שלה. "לא יתכן שכל בוקר יתעורר שר אחר בממשלה ויחליט שחוק זה או אחר אינו מעניין אותו ואין בכוונתו לאוכפו", אמר איתם. הוא הודיע כי המפד"ל לא תסכים לשום פגיעה בזהותה היהודית של המדינה. "בחרנו להיות שותפים בממשלה, כדי לעצב את דמותה היהודית של המדינה מתוך הידברות והסכמה, ומצער ששינוי סוטה מהדרך ופוגעת במטרה שכולנו עיצבנו לעצמנו בעת הקמת הממשלה", דברי השר אפי איתם. כמו כן, פורז חזר בו (מהר מאוד) מהכוונה לא לאכוף את חוק החמץ.

ronen1981

New member
זה היה צפוי וברור.

ואני כועס על פורז ,אם אכן התכון לכך שלא יכפו את איסור מחירת החמץ לא היה צריך להצהיר על זאת כשבוע לפני פסח אלה נוהג אחרת. אם אני היתי במקומו אני בלי להצהיר פשוט לא היתי שולח את הפקחים ודואג לשמוע שכזו בעיתונות ללא הודעה מפורשת מצידי,הדבר היה גורר עימות של כמה ימים במהלכם לא היו עובדים הפקחים ואחר כך משום שיש הסכם קואלציוני היתי כנראה מתחיל לשלוח את הפקחים אבל כל יום לעיר מסוימת שידוע מראש מה העיר ובכך לאפשר לשאר הערים לפעול כרגיל. לצערי פורז לא פעל מתוך השכל ואני מאוכזב.

אליגטור

New member
בקיצור, לשחק עם ההסכם

קשה להבין, הרי חתמתם על הסכמים אז אתם בכוח מנסים לנפץ אותם? חשבתי שתחכו להזדמנות שלכם. מה שאתם מנסים לעשות, האמן לי, רק גורע מהתדמית שלכם שגם ככה נפגעה. בצדק אנשים אומרים שהמפד"ל מחליטה מה יהיה.

ronen1981

New member
שטויות.

יש הסכם קואלציוני וההיסגים שבו שינוי תזכה להם,מה שכעת קורה זה ששינוי מנסה להסיג היסגים נוספים וזה רק מבורך חבל שלא מצליחה יותר. אם תכנס לYNET תראה שזבולון אורלב שוקל פרישה מהממשלה. אישית אני מאוד בעד זה שכן אז נוכל לזכות ליד חופשית לפעולה ונביא להרבה היסגים לציבור שלנו. לי חשוב כרגע שהתוכנית הכלכלית תעבור ושנצליח להביא להסגים נוספים לאילו שבהסכם הקואלציוני במיוחד כאלה שהציבור הבוחר שלנו ירגיש בהם,ואז גם אם הבחירות יהיו בעוד 2 זה יהיה אחרי שלשינוי יש המון הסיגים ואז נקבל מעל 20 מנדטים שאיתם נוכל להמשיך ולפעול ביתר קצב.

אליגטור

New member
בכלל לא

שינוי ויתרה מראש על הישגים נוספים ברגע שחתה על ההסכמים. אתה לא יכול לומר שההסכמים הביאו הישגים מסוימים ועכשיו נביא עוד, כי שינוי סימנה את הגבול ביחד עם המפד"ל. או שאולי אי אפשר לסמוך על חתימה של שינוי? ולמה אתה כל כך בטוח ששרון יתן למפד"ל ללכת כל כך מהר? אל תהיה נאיבי, שרון זקוק לממשלה עם רוב כדי שיוכל להעביר חוקים בכנסת. הוא גם לא ימהר להפטר מהמפד"ל שבצד המדיני תעמוד לצידו.

ronen1981

New member
אתה טועה.

לכולם ברור שהמפד"ל והאיחוד הלאומי הם בממשלה לצורכי שעה וכי בשעת השין בנושא המדיני הם יפריעו יותר משיועילו ואז להערכתי הרכב הממשלה ישתנה. כעת עם המפד"ל גם בנושא הכלכלי מפריעה וגם בנושאי דת ומדינה למה לעזאזל צריכים אותה...?? העבודה כרגע לא רוצה להיות חלק מהממשלה כי היא מודעת בצורך שיש בקיצוצים (אל תשכח היא היתה שוטפה בממשלה שהורישה לממשלה הנוכחית את המצב הקיים והיא ישבה הן בממשלת ברק והן בממשלת שרון הראשונה כך שאין לה תירוצים.) והיא לא רוצה שייחסו אותם אליה אז היא מעדיפה להיות באופוזציה,אני משערך שעוד כשנה-שנה וחצי כשתהיה התקדמות בנושא המדיני תצטרף העבודה לממשלה ואז בערך גם האיחוד והמפד"ל ימצאו עצמן בחוץ.

אליגטור

New member
לכולם ברור?!

הרי שינוי נכנסה לממשלה בזכות המפד"ל. לכולם ברור שבשעת השין? אז זה אומר שעכשיו מותר להפר הסכמים בצורה בוטה למדיי, הרשה לי לומר, ולהתעלם מקיומה של המפד"ל? גישה כזו רק תביא לכם צרות, רונן. אני בטוח שמנהיגי מפלגתך לא ישלימו עם דבריך, שהמפד"ל נמצאת כדי שתוכלו להעיף אותה בעת הנכונה. אתם עדיין לא בשלטון ועליך להפנים זאת. אז התברר לנו שאתם גם מפרי הסכמים, אך בשלטון אתם לא, ואל תהיה כל כך בטוח ששרון יפטר מאיתנו כל כך מהר.

ronen1981

New member
שטויות.

שינוי לא נכנסה לממשלה בזכות המפדל כי אם שינוי נכנסה לממשל בזכות שני דברים: 1) 15 מנדטים ,2)המצב הכלכלי והצורך במפלגה בעלת השקפת עולם כלכלית מתאימה שתתן גיבוי לשר האוצר. ועובדה אכן שינוי נותנת גיבוי ותומכת בתוכנית הכלכלית בעוד שהמפד"ל לא ואני משוכנע בכך שגם ש"ס היתה מתנגדת,כך שידידי קצת מתעלם מהעובדות. אגב עובדה שלא מתעלמים מקיומה של המפד"ל שכן אחרת הדברים היו נראים אחרת. אבל שוב עם תפוטורו בגלל הנושא הכלכלי (שר התשטיות יוסף פרצקי ביקש זאת מראש הממשלה במידה ותצביע נגד התוכנית או תמנעו.) אז מדובר בסיפור אחר לחלוטין. אני בעל תפיסת עולם אולי מוזרה בעיניך שכן בעיני יש מחויבות רק כלפי הבוחרים של שינוי ורק להם הם חיבים בדין וחשבון ורק ההסכם איתם הוא החשוב. בכל דבר אחר בפוליטיקה כמו בפוליטיקה הכל מותר.

אליגטור

New member
לא הבנת?

אם המפד"ל לא היתה הולכת לחתום עם שינוי על ההסכמים והיתה מסרבת ויוצרת בכך בלוק חוסם, לשרון לא היתה ברירה אלא להרכיב ממשלת ימין חרדים. לא מפתיע אותי שלמפלגה יש מחויבות כלפי בוחריה. אך רונן, הסכם הוא הסכם, גם בפוליטיקה.

masorti

New member
אולי עכשיו תבין את האמת...

רונן חשף בפניך מה בדיוק תוכניתה האסטרטגית של שינוי. הם נכנסו לממשלה בזכותכם, והם ידאגו לדחוף אתכם החוצה ברגע שהדבר יתאים לצרכיהם ויכניסו במקומכם את מצנע. כל מה שרונן1984 אומר, הוא מה שטומי לפיד מתכנן. צא כבר מהנאיביות של fair play ושל הסכמה לשינויים מינוריים בתחום הדת ומדינה.

masorti

New member
בודאי.

וחג הפסח קרב ובא... ועמו הפקחים ש(לא)-יקפידו על אכיפת חוק החמץ.

masorti

New member
בינתיים.

המפד"ל עוד תאכל הרבה צפרדעים בענין הפקחים.

ronen1981

New member
יוסף פרצקי אומר.

שר התשתיות יוסי פריצקי אומר בעקבות הודעת המפד"ל כי תצביע נגד התוכנית הכלכלית כי התוכנית הכלכלית קשה לכולם אך יש מחויבות קואליציונית וממשלתית. "נמאס לנו ממצקצקי השפתיים ומגלגלי העיניים שכל הזמן חושבים שהם יכולים ללכת עם ולהרגיש בלי, או ההפך", אמר השר והסביר: "אם שרי המפד"ל או חברי הכנסת שלה יצביעו נגד התוכנית - נבקש מראש הממשלה לנהוג בהם בדיוק כפי שנהג בקדנציה הקודמת בשרי ש"ס ולפטר אותם לאלתר".

masorti

New member
נראה לי שהמפד"ל צריכה להשיב...

ש... "העברת התוכנית הכלכלית בכנסת אינה בראש מעייננו". מה שטוב לחוק העבודה ושבת ולחוק החמץ, ודאי לא יכול להיות פסול לגבי התוכנית הכלכלית הרעה הזו.

238

New member
../images/Emo6.gif

בס"ד אם כי,וגם אמרתי את זה קודם- אין למדינת ישראל ברירה אלא לאמץ את התוכנית הזו, אם היא רוצה לצאת מהברוך הכלכלי בו היא נמצאת

למעלה