דברים שצריך

דברים שצריך

דיברתי עכשיו עם חברה טובה, די דשמ"שית, שהחליטה לוותר על יצירת קשרים עם גברים חילוניים לחלוטין כי ככה היא בטוח לא תצליח להשאר דתיה, הצעתי סברה שאולי אם היא תהייה דתיה או לא תלוי במה שהיא רוצה, ובמה שעושה לה טוב, הרבה יותר מאשר בשאלה מי יהיה בנזוגה, והצעתי שאולי בסוף היא תינשא לגבר דתי וטוב, ותחייה חיים דתיים טובים, אבל האהבה אעפס, תהיה בינונית משהו (גם אם טובה), ואמרתי, בשורה התחתונה, שהיא צריכה לעשות מה שהיא רוצה ולא מה שהיא חושבת שהיא צריכה ומה שנראה לה נכון, היא הסבירה לי שככה זה הרבה פעמים - מה שרוצים זה לא מה שנכון לעשות, למשל (הדוגמא הקלאסית) רוצים לגנוב אבל אסור ואז באה ההארה שזו המצאה של החיים הדתיים, רק בחיים הדתיים, הטפתי לה, יש את הפער הנורא הזה בין רוצים לצריכים. וזה שקר של בני עקיבא הדוגמא הזו עם הגניבה, כי בשורה התחתונה אף פעם לא באמת רציתי לגנוב, או לרצוח, או להרביץ, או להרוס ספסל ציבורי, ולעומת זאת הרבה מאד פעמים רציתי לחלל שבת, לאכול חלב אחרי בשר או לגעת בגבר לפני הנישואין, כיוון שכל הדברים מהסוג הראשון הם דברים שנראים לי לא בסדר ולא היה לי שום רצון לעשות משהו שיפגע באחר, וכל הדברים מהסוג השני - אין שום מניעה לעשות אותם, באמת שאין בהם שום דבר לא בסדר, פוגע, או הרסני ופתאום הבנתי שאולי זו אחת הסיבות לפער התפיסה בנושא ביני לבין בנזוגי (חילוני מרחם) שלא מבין למה לגבי חצי מהדברים אני מתמודדת בלבטים הקשים שבין רוצה לצריך, מתחשק לראוי, כי כל כך הרגילו אותי שככה זה החיים - חצי מהדברים את ממש אבל ממש ממש רוצה לעשות אבל אסור לך, למה? ככה כי לא כל מה שרוצים צריך לעשות נראה לכם?

Le Fay

New member
כמעט נכון. כי

המתח בין צריך לרוצה קיים גם אצל רוב החופשיים. כלומר, אם אלה שאכפת להם מה צריך הם בכלל הרוב. אילולא 'צריך' - רוב האנשים לא היו משרתים בצבא; אפחד לא היה משלם מיסים; לא היו תרומות דם; ילדים היו אוכלים רק גלידה; אנשים היו עושים אהבה עם מי שבא להם, מתי שבא להם ואיך שבא להם; חיות הבר היו נכחדות; אני לא הייתי מנקה את הבית; וחצי מההורים, בעידודם האינטנסיבי של צאציהם הבכורים, היו מחזירים את היילודים הטריים שלהם לבית החולים עוד בשבוע הראשון לחייהם. השאלה היא לא מה הפער בין רוצה לצריך, אלא מי קובע מה צריך, ואם ה'מה צריך' נגזר מהגיון בריא או מאמונות טפלות.

../images/Emo45.gif

אבל מה שבנאדם באמת צריך זה לכייף כל הזמן, זה פותר קצת את הקונפליקט, הלא כן?

Le Fay

New member
מה שבנאדם במת צריכה זה כנראה לגוון.

המפתח הוא עדיין Work, Rest & Play, כל אחד מהם בעִתּוֹ וכולם במידה. עובדות החיים מאלצות את רובנו לעשות את כל השלושה, הקונפליקט בדרך כלל נסב על העת ועל המידה

צודקת

אבל בא לי ללהג עוד קצת, אז: כשנהנים מהעבודה זה פותר עוד קצת את הקונפליקט, הלא כן?

Le Fay

New member
מבחינה מסויימת כן, מבחינות אחרות

להפך. וגם אז יש תקופות של תחזוקה, שזה הרבה פחות כייף מפיתוח; תקופות של שיווק עצבני, שבא על חשבון כתיבה; ותקופות של דדליינים, שמאיינות את החלק של המנוחה ומסכנות את שפיות דעתך.

מתלבט13

New member
מובטלים סובלים

למרות שכולנו רוחצים להיות פטורים מעבודה, אנשים מדווחים בעבודה על יותר הרגשה של הערכה עצמית ו"זרימה" (תחושה של שקיעות במה שעושים שיש טוענים שהיא מרכיב חשוב באושר). כמו כן, מובטלים שקיבלו כסף שווה ערך למשכורת, עדיין היו פחות מאושרים מאנשים עובדים.

estersh

New member
למה לא בין רוצה לרוצה?

ואם אעבור על רשימת הדוגמאות שלך: * רוצה שלא לשרת בצבא לעומת רוצה מדינה שמסוגלת להתמודד צבאית עם איומים (דוגמא, אפשר למצוא רצון אחר כמוטיבציה לשירות צבאי) * רוצה את כספי המיסים לעצמי לעומת רוצה חברה שבה אנשים נותנים זה לזה למען קיום משותף ושירותים קהילתיים שגם אני נעזרת בהם. (ושוב, סתם זורקת מילים) * רוצה שלא ידקרו אותי ויקחו לי דם, לעומת רוצה שאנשים יוכלו להמשיך לחיות בזכות הדם שלי ושל האחרים, רוצה שגמלי תתאפשר קבלת תרומת דם אם אזדקק. * רוצה לאכול רק גלידה לעומת רוצה להיות רזה ובריאה. * רוצה לעשות אהבה עם מי שבא לי לעומת רוצה את תחושת הבטחון וההנאה שמעניקה זוגיות קבועה. * רוצה שקט ללא צרחות תינוקים, לישון ללא הפרעה ולחפוש, לעומת כל מה שהביא אותי מלכתחילה לרצות ילדים (ואינלי כח לנסות לפרט מה מביא אנשים לכך) * רוצה לכתוב תגובות כל היום במקום לנקות את הבית, לעומת- רוצה לכתוב תגובות כשהחדר שלי נעים, נקי ומאוורר יותר. בדרך כלל העימות הוא בין רצון מיידי (דחף?) לרצונות כלליים, בטווח הארוך יותר, ולא תמיד העדיפות לרצונות הארוכים יותר, אבל הרבה. ועכשיו אלך לנקות את החדר.

ריגולטו, חדש אתה בטוח לא...

דתי/ה שעושה מה שבא לה על משקל דתל"ש וכמונח שווה ערך ל"דתי בלאי", "דתי משבת לשבת", "דתי לייט" ו"חפיפיניק"

rigoletto111

New member
אתה בחור טוב, אתה

אני דווקא הייתי מהמר: ד תייה שבתולה משלושת הצדדים

rigoletto111

New member
כמו שאומרת הבדיחה הטפשית-

מה ההבדל בין אביר ובתולה? אביר נלחם עד טיפת דמו האחרונה. בתולה נלחמת עד טיפת דמה הראשונה... ומה משותף ביניהם? שניהם נכחדו במאה ה16...

אבזץ

New member
בסופו של דבר הכל טבעיים

שמתהווים בשלבים ראשונים של חיינו (הפסיכולוגים כבר יסבירו לכם). טעות היא לחשוב שהדת לכשעצמה הופכת אדם לטוב יותר. המציאות מראה לנו שוב ושוב כי גם דתיים גונבים, רוצחים וכו'. מעניין שאפי' חז"ל הסכימו איתי וקבעו, "דרך ארץ קדמה לתורה". לצערי, החרדיים סירסו את התורה המסורה ומצאו להם פילפולים ושאר ירקות... וכפי הנראה לא ירגעו עד שיוכיחו כי אלוהים הוא בעצם קוף. ישנה איזו דקות שיש לה משמעות אצלינו היוצאים בעיקר סמוך ליציאה (פיזית), אז הבילבול חוגג והמותר והאסור מתבלבלים לפעמים. לעניות דעתי, ועד כמה שמסוגל אדם לשפוט עצמו ולדעת, זה מתייצב מהר מאוד. כיום, אין לי עקבות מהותיות.

רוולי 21

New member
מזה באמת דשמש"ית???

גמלי יש חברה כזאת שהיא רוצה גם לצאת בשאלה אבל גם להישאר בתשובה ... מצד אחד היא רוצה לגעת בגבר לפני הנישאוים אבל מצד שני זה אסור ... בקיצור בלאגן..

מתלבט13

New member
אולי היא רוצה להיות דתיה?

אבל היא מבינה שאם היא תחיה עם חבר חילוני, המציאות תגבר על ה"רוצה להיות דתיה". בהשאלה, אני לא רוצה לצרוך סמים ולגנוב, אבל אני מאמין שחמש שנים בעומק קבוצת מאפיה (מה זה?) ילמדו אותי שאני רוצה. ולכן אני אעדיף לא לגור בין צרכני סמים ומאפיונרים.

600mh

New member
דעתי...

בהרבה מקרים בני אדם רוצים דווקא את הדברים שהכי פחות טובים בשבילם, ויש אינספור דוגמאות וזה לא בהכרח קשור לדת ואיסוריה...

למעלה