"דברים שצריך"

realizer007

New member
"דברים שצריך"

היי, אני מסיים בימים אלה לקרוא את הספר שבקוטרת של סטיבן קינג רציתי לשאול אם יש פה מישהו משוגע כמוני שהסתכן בלקרוא את 700 העמודים, ואם כן מה דעתכם ?

Rivendell

New member
אני, ואני בטוחה שעוד כמה ../images/Emo13.gif

יש לנו פה הרבה חובבי קינג. לגבי "דברים שצריך" קראתי אותו לפני שנתיים בערך, ונהניתי. נכון, זו לא ספרות "מופת" אבל זה ספר קריא וזורם, עם כמה רעיונות מבריקים. הכלל קינג נוטה לרכז את כל כשרונו הבאמת-אדיר בספרים כאלה. הספרים שלו ראויים לקריאה, אבל אין לי המון מה להגיד עליהם אחרי שסיימתי אותם. אני אגב באמצע "העמדה" עכשיו, ולקחתי גם את הספר עם 4 הסיפורים הקצרים שלו, שהם באמת מעולים, ורק הוכיחו לי שוב שאם קינג היה רוצה, הוא יותר ממסוגל לכתוב גם זן ספרותי אחר. ולא שיש לי בעיה עם ספרי אימה ומתח חלילה
אבל הוא בהחלט יכול לעשות דברים נוספים. כמו שאמרתי, אין לי המון מה להגיד על "דברים שצריך". לא מרגישה שבזבזתי עליו זמן, כי היה נחמד, אבל זה גם לא ספר שהייתי רצה לבפר עליו לכל חבריי. שלושה כוכבים בסולם ריוונדל

Boojie

New member
מהטובים של קינג.

קינג עושה חוכא ואטלולא מהחברה האמריקאית, ומראה לנו איך בכל אחד מאיתנו - גם בערים קטנות וחביבות למראה - טמון לו שד קטן שישמח להתפרץ. אחד הדברים האהובים עלי אצל קינג, שחוזר אצלו בהרבה ספרים, זה איך הרוע לא משתמש בכוח משל עצמו כמעט בכלל, אלא מנצל את הרוע (או החולשה) הטמונים בבני האדם כדי להשיג את מטרותיו. ב"דברים שצריך" העיקרון הזה של הרוע החסכוני מגיע להגשמה מקסימלית.

למעלה