דברים שנראים לי תמוהים..

אבו-דני

New member
דברים שנראים לי תמוהים..

השאל מישהו מהפורום האם תקופה ארוכה שם החדר היה דו-קיום יהודים-ערבי (על שום היות ערבי אחד מאז ההעלמותו של אליאס לזמן מה ועד הגעתו של פרודיג`י) איך זה שמספרם הערבים זניח? כלום משאת נפש דו-קיום בעיקרה יהודית ? אם כן מדוע ? מה גורם לערבים להגיש דחויים ? האין אנו אחראים לכך ? ומה עלינו לעשות שהערבים לא ירגישו מבוזים על ידינו ? שאלות קשות אולי אני שואל שהן לדעתי נשמת אפו של דו-קיום הכבוד הערבי הרגיש מופר שתי וערב על ידי יהודים שאינם מבינים את נפש הערבי ופגיעתם בהם קשה משאול...שאלו את שוקור כמה קשה להיות ערבי בין יהודים שחצנים לא מפרגנים ומלאי בוז... עוד דבר..הידעתם שהפלסטינים ``מכישים`` האחד את השני חזק יותר ? סתם הערת ביניים........

קלייר

New member
העלת נקודה חשובה/מי האשם??.

האם אנו לא נותנים להם לחוש כשווים,??? אולי בגלל שרוב חברי הפורם מתנגדים לשלום ? או שאינם מאמינים שאפשר לדבר כשווים לשווים,אך עלינו להמשיך להכנס לחדר ערבים בתפוז ונסות לשוחח איתם מי יודע אולי יתחילו להאמין בנו סתם שאלה?-היהודים ממש אוהבים אחד את השני,??

יוסי26.5

New member
נקודה חשובה...

נקודה חשובה... קלייר תשובתך 100% אני כאן ..יקירה שלי...

עוזי 2

New member
לא מסכים

חדל, אנחנו מביעים את דעותינו, וחלק מהרעיון של דיאלוג לקראת דו-קיום, זה דיאלוג בין כולם. חשוב לא רק שאנחנו נבין אותם, אלא גם שהם יבינו אותנו, (על כל מחלוקותינו). למען זה יש דיאלוג, ומטבעו הוא אמור להיות דו-צדדי. מי שמעוניין ליצור דיאלוג, לא נדחה פה. שנית עוד לא ראיתי בפורום אדם אחד שמתנגד לשלום, (אם כי אני לא הרבה זמן פה). בחברה הישראלית, יש בהרבה מקומות חוסר כבוד כלפי ערבים, אבל כאן בפורום? יש הבדל בין אי הסכמה לחוסר כבוד. נאמרו כאן בפורום הרבה דברים קשים על הישראלים וגם על הפלסטינאים, אבל זו נקודת פתיחה לדיאלוג, שמצליח רק אם כולם מקשיבים לכולם, ולא כל אחד מתבצר במנטרה שלו ומשכנע את המשוכנעים.

dikla00

New member
סליחה אבל...

מתנגדים לשלום? אני לא חושבת כולם רוצים שלום במדינה שלהם אבל מתנגדים לדרכים מסויימות זה הכל ואם זה שאני לא סוגדת לערבים ומנשקת להם את הרגליים זה גורם להם להרגיש דחויים אז זה בעיה שלהם אולי כשהם יפסיקו להפסציץ כל מיני מקומות הם באמת יהיו שווים לבני אדם ואחרי זה יהיה אפשר לכבד אותם והם ירגישו בסדר גמור

B.Shokor

New member
וכשהישראלים יפסיקו לפוצץ ולירות בכל

מיני מקומות בעזה ובשטחים יתחילו הפלסטינים לכבד אותם. שלך ב.שוקר מ.הפורום

dikla00

New member
אין לנו שום אינטרס לפגוע בהם

צרות לא חסרות לנו ואנחנו לא מחפשים לריב איתם עוד כאשר אנחנו פוגעים בהם זה בגלל שאנחנו מגיבים לפעולות שהם עושים הם עושים את הפעולות שלהם בגלל שהם רוצים לעשות טרור במחשבה שהם יקבלו את מה שהם רוצים באלימות

all

New member
כמה סיבות

1. הפורום מתנהל בשפה העברית, שזו לא שפת האם של הערבים. 2. מי באמת רוצה את השלום והשקט? זה שהבטן שלו מלאה יחסית! אינני אומר כמובן שמלחמה היא דרך להשיג בטן מלאה, אבל יש אומרים שהמצב בשטחים לפני פרוץ האינטיפדה היה רע, ויש האומרים שהעם הפלסטיני כבר לא יכל להאשים את ישראל במצב העגום שלו, והתחיל להאשים את ערפאת הגנב ששודד את עמו ובונה לעצמו ולכל החמולה שלו ארמונות. ארפת נבהל וצרח בכל כוחו - ``שרון הרשע נכנס לאל עקצה, שרון החזיר היהודי עלה להר הבית. באותו רגע, כל הפלסטינאים הבינו שהתבלבלו. הם הבינו שמצבם כל כך עלוב והם כל כך רעבים ועניים לא בגלל שאת כל הכספי התרומות גונב ערפאת לעצמו, אלא בגלל ששרון היה באל עקצה ומייד התחילו באינטיפדה!!!

PRODIGY

New member
you talk as

you talk as all the arabs having INTERNET at thier homes .. and they all heard about the forum of TAPUZ but they don`t wanna share here .. coz this forum ain`t fit thier high level :) let me surprise you all and tell you that ... the internet ain`t popular at the ARABIC houses ... despite it slowly getting in homes lately ... but it will take alittle bit .. so let`s wait ... u may get another arabic around :) by the way ... i think that SHOKOR and me are enough B-) yours thePRODIGY

עוזי 2

New member
לא צריך ``הרבה`` ערבים

אין צורך שיבואו אלפי ערבים להשתתף בפורום. הצטרפותך חשובה, ואם יצטרפו עוד כמה משתמשי אינטרנט שישקפו מגוון דעות במגזר הערבי, בהחלט יהיה דבר חיובי. אפילו שהאינטרנט עדיין לא נפוץ אצלכם. אני מניח שניתן לגרד עוד כמה משתתפים ערבים שמחוברים לאינטרנט ושמייצגים מגוון דעות. הרעיון כאן הוא באמת נסיון ליצור דו-קיום, ודו קיום זה הקשבה והבנה וקשב לדעות ולרגשות אחד של השני. אני מאוד מעריך את שוקר, אבל הוא מייצג את דעתו, כשם שאני מייצג את דעתי. אני לא יכול ולא צריך לראות בו כמי שמייצג את העמדה הערבית, כשם שאף אחד מהעבריים בפורום לא מייצג את הדעה העברית. אבל בגלל שיש הרבה נציגים עבריים כאן ניתן להחשף למגוון דעות עבריות באוירה של קשב. חסרה לי ההחשפות באוירה כזאת גם למגוון דעות ערביות. יכול להיות שמכיוון שהאינטרנט עדיין לא נפוץ בחברה הערבית, גם חתך האוכלוסיה הקנדידתית להצטרפות לפורום לא יהיה מייצג. אני לא יודע. אבל מעניין אותי לדעת.

B.Shokor

New member
הערה מאוד יפה ומקובלת :)..

מר עוזי2, דבר ראשון תודה על ההערה/תגובה המאוד יפה, אבל כשאנחנו עובדים להביא עוד ``אלפי`` גולשים לפורום הזה בוודאי לא בשביל רווח, אלה בשביל לשמוע עוד דעות, כמו למשל, להביא דרוזים ולשמוע דעותם על הדו-קיום, להביא מבוגרים וקטנים ערביים ולשמוע גם דעותם. אגב, בתור מ.פורום לרוב הפעמים אני מייצג את העמדה הערבית ולא העמדה הפרטית שלי. את העמדה הזאת אני מביא דרך העיתונות הערבית בעולם הערבי, ודרך כל מה שאני שומע במגזר שלי. שלך ב.שוקר מ.הפורום

B.Shokor

New member
אלה רק שמועות, אבל העובדה

היא המציאות וחיי היומיום שלנו. ערפאת גנב? (ובגלל כך העם שלו רעב?????)?? סליחה, יש גם ברק (פרשת העמותות) - נתניהו (מתנות) - ויצמן (ההלוואה) זאת אומרת שאנחנו הישראלים רעבים? זה לא קשור לגניבת הכסף כל כך, אלה מה יש לעם? כשהעם לא עובד מכיוון שאין מקומות עבודה, אז מאיפה יביאו את הכסף? (מהשמיים?)??. שלך ב.שוקר מ.הפורום

קלייר

New member
לא חשוב למה רעב/העובדה רעבים

לא צריך לחפש מי האשם אומי הגנב, חסרים גנבים בעמנו אנו? יש למצוא את הדרך לתת להם עבודה מכובדת להביא אוכל הביתה לילדים,ואולי אז אולי לא יחפשו להשיג כסף בדרכים אחרות כגון:התאבדות השבע לא פוגע -אין לו סיבה

אבו-דני

New member
שוקור זה פשוט לא ברור לי...

אני מוצא אי נוחות בכך שאתה מלמד סנגוריה על האיש הנתעב הזה, מנסה להסביר,מתפתל בתירוצים שונים לתרץ את מעלליו של חדל אישים זה, רוצח נתעב שמדכא את עמו הפלסטיני, בעל חשבון בבנק לאומי סניף חשמונאים -חשבון המנוהל על ידי מוחמד ראשיד יועצו המסתורי שהינו בעל הזכויות על הקזינו,יבוא מלט ומה לא!! לאור כל עובדות השחיתות האלו אתה עדיין חסיד מדכא עמך..? מתרץ כל זאת בשחיתות ישראלית... עבודה מר שוקור מייצרים על ידי השקעות באיזורי תעשייה, בחינוך, לא להיות שהיאד אלא בקניית מחשבים,ספרי לימוד עכשווים ולא איך לחסל את ישראל. מקום הילדים זה מחוץ למשחק המלחמתי...נסה לחשוב על כך....

למעלה