דברים שידעתי לספר.....

• פותח הנושא 1978
  • פורסם בתאריך

1978

New member
דברים שידעתי לספר.....

כאמור אני נולדתי לפני בערך 20 שנה, כבן ראשון להורי (מתוך 3). הלידה היתה בבית חולים בלינסון-פ"ת. גם אני נחשבתי כנס רפואי באותה תקופה. שקלתי בלידתי, 1300 גרם ולאחר מכן ירדתי במשקל ל-800 גרם. נולדתי עם חור במעיים. עוד בהתחלה הרופאים לא נתנו לי סיכוי של ממש לשרוד. ואפשר להגיד ששרדתי הרבה בזכות תושייתם של הורי, שלא הסכימו לוותר. הביאו מומחה מחו"ל, ע"מ להציל אותי. אבל כל זה, היסטוריה מבחינתי. היסטוריה שאני מקבל עליה תזכורת אחת לכמה זמן, מבני משפחתי. מה שכן, בגלל מה שעברתי הורי "שמרו עליי בכפפות של משי" ועדיין שומרים. זה בא לידי ביטוי באופן החינוך שלי ואז נוצר, באופן טיבעי, מצב שבו קיים הבדל ביני לבין אחיי. ההרגשה קצת מעיקה.....

סיפור מאוד מעודד

גם בני מוגדר כנס רפואי. גם אני מרגישה שאני קצת מגוננת עליו יותר מדי ומקווה שהוא לא יבוא אלי בטענות על כך כשיתבגר. מצד שני, אני חושבת שלכל ילד יש טענות כאלה ואחרות כנגד הוריו, לא משנה כיצד הם מגדלים אותו. אין הורים מושלמים ואני מניחה שכל הורה מעיק בצורה זו או אחרת, בין אם ילדו פג ובין אם לא.

maloren

New member
סתם בשביל הרקורד

איה היא דור שני לפגיה של רמב"מ. יצא לי אפילו לפגוש שתי אחיות שלטענתן חיתלו אותי לפני שלושים שנה. נולדתי ענק- 2 קילו בשבוע 32. מוזר, לא?

1978

New member
קטונתי מלתת עצות, אבל.....

נראה לי שלא לגונן יותר מדי,לחלק את זמן האיכות בין כל הילדים (אם יש כאלה). לא לגרום לילד להרגיש בשום שלב בחיים שלו, שצריך להתייחס/להתנהג אליו אחרת, בגלל מה שעבר בילדותו. להאמין בו ולתת לו להביא את עצמו לידי ביטוי בדברים שהוא אוהב. **הדברים האלה נשמעים אולי בנאליים ורגילים, אבל האמינו לי במקרה זה יש להם חשיבות עליונה (לפחות מבחינתי). מקווה שעזרתי....

למעלה